Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
Пилешкото месо няма кой знае какви особености, но от едрият добитък вече си е цяла наука приготвянето (не забравяй, че и има разлика от сосовете за пилешко и свинско месо). Има огромно значение дали месото е от врат, бут, котлет, бон или контра филе, плешка, и т.н. и т.н. Сама разбираш, че приготвянето на дадено месо не се изчерпва с опичането му в някаква тава с разни ароматни стръкове. Подхода е коренно различен при пържене, печене на фурна или скара, печене на огън или в пещ ако щеш. Подхода относно това какво ще сложиш в комбинация с някое месо например, силно зависи от това от каква част на трупа е, дали ще бъде шпиковано и т.н. Вкусовете на вратна пържола или такава от контра филе например са различни. Ако искаш да правиш рибици например, избора е ясен, то непременно се гледа към бон/контра филе. Агнешко месо, телешко месо са сухи меса, съответно си имат своите специфики на приготвяне, не може да правиш стек например от бут. Несериозно е. Дивеча е сухо месо и обикновено жилаво, поради което е подходящо за готвене на по особено манджи, като кебапи, задушено и т.н. след като е престояло определено време в марина (Например заека си кисне едно 20-24 часа) Да не говорим, че дори транжирането на дадено месо си е изключително важно нещо как ще се направи.

Хайде стига съм се впускал в разсъждения че огладнях.
Абе, човек, аз съм на 18 години, несемейна. Ако тръгна да готвя месо, то задължително ще го пека или във фурна, или на грил тиган, че става по-бързо. Какво шпиковане, каква пещ, какъв стек, какви кебапи?