- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Връзка с туркиня!
А къде го има тоя "закон"?
Разберете, че времената отдавна са различни и представите/стремежите/пречките/начинът на мислене са доста променени и то в добра посока. Туркини, българки, японки, китайки, рускини и така нататък - са хора, като за начало, които могат свободно да изразят мнението си, да следват това, което искат и да правят, каквото си искат. Отдавна патриархалният начин на живот, го няма в наши дни. Или поне в по-голяма част от представителите, точно при мюсюлманите. Просто някои неща като филми и разни подобни, ни дават погрешна представа и доста често хората бъркат миналото с днешното.
Стига спори с момичето, ако погледнеш малко по-напред в темата ще видиш, че е написала, че самата тя е туркиня. Така че със сигурност ги разбира по-добре от теб нещата.
А колкото до патриархата, винаги го е имало и винаги ще го има, именно филмите, които гледаш те карат да мислиш друго яче.
В Курана. Аз не живея във филмите, прощавай, даже и не знам какво ви предлага турската тв манипулация.
И кой казва, че момичетата искат да правят секс преди брака? Това е до разбирания и модел на възпитание и среда.
Темата е пусната в раздел "Секс" и не допускам авторът да има някакви по-сериозни намерения първоначално към даденото момиче. Въпросът е, че редът на нещата е друг, ако е мюсюлманка, а не нерелигиозна туркиня.
Последно редактирано от Djara : 04-06-2013 на 20:27
Извинявай много, но това са ПЪЛНИ глупости! Като за начало да те светна, че се пише "кОран" (пиша го с малка буква, за да усетиш къде е разликата). За кърджалийските села и местата населени предимно с турци тези правила, може би, наистина важат. Но за регионите със смесено население изобщо не съм съгласна, че е така. Смея да го твърдя, защото най-близката ми приятелка е туркиня, приятеля ми също е турчин. Отдавна вече не живеем в 19 век и е време да си отворим очите. Хората свободно могат да избират с кого да бъдат, каква религия да изповядват и прочее неща. Познавам много туркини, които отдавна са се разделили с девствеността, но все още не са омъжени и не виждам проблем за никой. И съм на мнение, че точно тези хора отдааавна са преминали към модерния начин на мислене и живот, но ние с невероятните си предразсъдъци към тях не желаем да го видим.
Фереджета, всъщност имаме ние българите, но не го осъзнаваме. Само дето не са ни на лицата, а между ушите.
Да вземем да си мерим връзките с турците ли с теб? КУран и Коран са дублетни форми, щот преводът е от арабски. И изобщо тая топка, която ми подаваш, не е за твоите...крака.
Нито Кърджали е България, нито авторът е уточнил изобщо, че питането му касае Бг, нито ти и твоя приятелски кръг сте показател. И аз имам приятелка туркиня, която еди-си-кво си с девствеността и, имам и приятелки помакини, дето ...същото, ама нали се сещаш какво значи вярващ мюслим и по презумция такъв.
Не съм дала оценка на избора на автора дали да опита или не. Нито категоризирам религиите и последователите им. Но в исляма е така- 5-те стълба- или си, или не си.
Моят бивш мъж беше мюслим и то не за 3 години...е и кво от това Откраднати очи?
Ако момичето има интерес би го демонстрирала и тогава религиозната ни и етническа дискусията се обезмисля.
Последно редактирано от Djara : 04-06-2013 на 22:34
Виж какво, нито те знам каква си, нито ме интересува, нито пък съм тръгнала да си го меря, с който и да било.. И както теб не те засяга моя приятелски кръг, така и мен не ме засяга твоя бивш,настоящ или не знам си какъв мъж. Изказваш някакви категорични мнения като че ли пък, защото ти си еди каква си и си много веща и знаеща вече всички сме длъжни да се съгласим с теб. Изказвам мнението си и то е свързано с мои лични наблюдения. И къде по-точно видя да съм написала, че Кърджали е България?! Дадох просто пример.. Или от търсене на това да ми демонстрираш колко си на "ти" пропусна половината написано?! Както и да е, жива и здрава бъди, а какво е за моите .. крака, остави аз да преценя!
Казва се "имам симпатии КЪМ...", не "от"![]()
Религията не е проблем, стига човека да е свестен. Все пак има едно специфично нещо в тяхната вяра - ако наистина е мюсюлманка, както и семейството й, а не са от циганите, които взимат определена сума месечно, за да ходят забрадени и да посещават джамията, то тогава I love Music, ще трябва и ти да приемеш вярата й, ако искаш да сте заедно. + това, под "заедно" се разбира семейство. А смяната на вярата ти не означава само да кажеш "Ок, от днеска вярвам в Аллах" и готово, трябва обрязване. Сюнет - както му казват.
Сега сигурен ли си, че имаш симпатии ОТ туркинята...?
Ми тогава защо ти смяташ, че мен ме интересува твоята 3-годишна връзка и то до толкова, че и в двата си поста акцентираш върху това?
Разбира се, че съм категорична - ислямът е категоричен, а не условен. Кой с кого би се съгласил не ме вълнува, дала съм точна и конкретна информация по темата, с което опровергавам теб
и най-учтиво отговарям на Аморето за закона .
Примерът ти издиша, както и вс патетично в постовете ти за век-а, свободите, модерността и ала-балата.
Не, нищо не търся, ти си го търсеше. Когато определяш нечии думи като "глупости" би трябвало да се аргументираш, а "на буля ми децата" не са аргумент в нашия диалог.
Коранът си е коран и е създаден преди сума-ти време.
Наясно съм какво пише там, но и съм на мнение, че голяма част са безсмислени неща. А в петте стълба на исляма - никъде не пише за девствеността или брака, или нещата, за които спорим в момента. /Извинявам се, обаче, ако не съм разбрала правилно изречението ти относно петте стълба, че леко се обърках някъде там/.
Аз също съм туркиня и не мисля това за проблем да имам връзка с българин....Проблема е в семейството, всяко турско девойче слуша родителите си докато не се омъжи (за мюсюлманин), а после е нейно задължение да слуша мъжа си.
Но има семейства, който не са чак толкова вярващи, и може би ще са съгласни на връзката ви, освен ако не и отнемеш девствеността, което при мюсюлманките е нещо много свято
Последно редактирано от kam3n1tza : 07-19-2013 на 22:55
Да, за да ходя в тях и да се разхождам със свинска пържола в ръка, в тоалетната им вместо тоалетна хартия да ползвам корана, да викам на баща й - помпя я само отзад, че ме е гнус да я гледам.
n00bs
Ако бях момче - не. Може да са минали о***д доста хора...
не мога да повярвам, че тука пишат едни съвременни тинейджъри.. всички сте толкова агресивни един към друг.. да, вярно е, че всички мислим по различен начин и следователно независимо от това каква религия проповядваме, на кой етнос принадлежим и какви имена носим- ние винаги ще сме различни, защото всеки е уникален по един или друг начин. И мога да твърдя, че в ничия история- като учебен предмет в училище, не настройват учениците така, както нас към турците.. важните факти като Цариградският договор от 16 септември 1913 г. (29 септември по нов стил) //мирен договор между Царство България и Османската империя// се забравят много лесно.. Ние продължаваме да се нападаме, не сме единни, всички сме граждани на Република България.. и повярвайте ми.. ако ние младите продължаваме така както нашите деди на времето никога наистина няма да бъдем истински Европейци..помнете че никой, който живее в 21 век не е виновен за случилото се преди 1000 години.. това е била грешка на нашите предци.. и последно един линк към тия, които не знаят нищо за Цариградския договор: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%...E%D1%80_(1913)
п.с: исках да напиша мнение като един нормален тийн, но вие така или иначе-като най-големите философи бяхте разсъждавали в/у партиите, историята и т.н.