- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Знам разликата. Да ,МО си е политическа наука, ясно ми е това,просто се знам как съм с математиката и хич не ми е до икономика![]()
maDamn
Математика и икономика са противоположни понятия. Аз съм от математическа и първия семестър в унито като ми казаха, че еди коя си величина може да е равна на безкрайност, ми идваше да тропна с крак от възмущение. Освен това не можех да свикна, че "кривата на търсенето" всъщност е права и като започнаха да закръглят като безмозъчни и да получават различни крайни отговори в зависимост от това къде са закръглили, просто констатирах, че двете науки нямат нищо общо. Както и математиката няма общо с физика и информатика, колкото и да се опитват да ме убедят в противното.
Математика ще имаш като предмет един семестър и тя е безкрайно лесна ако слушаш малко в часовете и си решаваш задачите. Само интегралите са малко advanced, но не са болка за умиране.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
За мен всичко математическо, що включва азбука е advanced...Пък и винаги са ми били интересни полит. науки, вече се бърбокнах в една, ще пробвам в Мо-то ,че по ме кефи
![]()
maDamn
Не очаквай нещо такова от МИО-то, при нас главно е икономика с международен привкус.В момента уча първия ми специален вече предмет - международен икономикс, което е ъпгрейд-а на микро и макро.
Ако очакваш повече политически и дипломатически неща, влизай МО.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ставайте инженери, бе, чувствам се така само аз прецаканИли специален.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
МО не е ли юридическа специалност?
Или пак съм в грешка?
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Честно казано, индустрия в България няма много.Не знам какво ще работите после с тая специалност, освен един ден да ви пише на некролога инж. пред името.
На мен ми е леко странно момиче в ТУ-тата... не знамне мога да си се представа като инженер (поне за разлика от повечето, мога да напиша думата правилно
)
Пифи, МО е международни отношения - по-ясно от това здраве. Дипломати, посланици, консули."Юридическа" специалност за мен е само правото .. ?
Изключително много ме дразнеше като кандидатствах, че специалността се казва с някакво много завъртяно име, после не знаеш какво можеш да работиш и дали изобщо е това, което загатва името.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
подробности
Иначе не съм на 100% съгласна с теб. Чисто технически, като дисциплини, нямат много допирни точки, но като начин на мислене и настройка имат сходства. Да кажем, че ако имаш добре развито математическо мислене, ще ти тръгне икономиката, обратната връзка - не :Д .
Не,не го знам.
Аз се сетих за тоя:
Общежитие на ТУ, около 11 ч вечерта. Една готина мацка се показва на прозореца и се провиква с все сила:
-Абеееее, няма ли мъже в това общежитие????
От някъде мъжки глас и отговаря:
-Защо????Какво има за чертане?!?
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
приемам го като комплимент :Д Редовно ми обясняват като изцепя някоя простотия, че трябвало да вляза в НАТФИЗ.
Пифи, аз познавам момиче, което учи корабоводене в морско, единственото момиче е от всичките курсове на тая специалност. Беше в моето училище. Вероятно и тя е машина по математика, но предполагам няма да си намери работа като капитан на кораб, защото моряците са адски суеверни типове и трудно някой ще наеме жена на кораб, още повече за капитан. Все още май не сме дорасли до там.
bitch, за мен двете нямат голяма връзка, но като се замисля математиката ми помага да разчитам икономическите графики, което на колегите ми много трудно им се отдава. Странното е , че ги разчитам по-добре от колегите от икономически гимназии.Мога да се съглася, че има някаква взаимовръзка, но не е задължително да ти върви едното като ти върви другото. Примерно информатика и физика мразя в червата, а математиката даже ми прави кеф. Икономиката ми е интересна също и в повечето случаи мога да вкарам математическа логика, но пък когато нещо е точно обратното на математическата логика, аз го възприемам адски трудно.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ааа, ще ме извиняваш, това е за уасгА за ламята:
един англичанин, един французин и един българин тръгнали да пътешестват...но попаднали в тъмните гори тилилейски и ги срещнала ена ламя - триглава, грозна...абе ламя...и им казала:
-аз съм обиколила целия свят...ако ми кажете по едно нещо, което не съм виждалал ще ви пискам и няма да ви ям.
Първо почнал англичанина:
- амиии...аз съм от Англия...Лондон...Биг Бен...една часовникова кула!
Ламята:
- ооо, забрави...виждала съм я - и го изяла
Почнал французинът:
- аз съм от Франция...ПАриж..Айфеловата кула...любов, романтика
Ламята:
- ооо и това съм го виждала - и го изяла и него
Дошъл ред на българина:
- ами аз съм от една малка страна на Балканите, не знам дали я знаеш...България се казва...
В този момент ламята бързо го прекъснала:
- България, София, Техническия - дъщеря ми учи там!
Това е в подкрепа на това, че е хубаво да си хубаво момиче в техническия![]()
:Д
Колкото и да е хубаво,колкото й да има балъци да ти правят проектите,все трябва да можеш една права линия да начертаеш/да си шлайваш болтовете или там, каквото се правиКолкото и да са услужливи коЛегите,човек трябва да разчита на себе си,предимно на себе си.