- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Накъде отиде българското образование .....
О, Господи, какво лошо има в това? Ти и останалите сте се подчинявали на силните за деня, сега положението при възрастните не е по-различно. Новото поколение очевидно идва с желанието за СВОБОДА. При 95% от днешните тийнейджъри и деца тея неща с алкохола и цигарите ще изчезнат и днешните деца, които не позволяват някой "по-голям" да ги командва, ще се превърнат в граждани, които отстояват своето на всяка цена! Те няма да позволят да бъдат шантажирани от които и да било политици. А не като вас, израсналите през комунизма и научени, че свободата си има цена![]()
Последно редактирано от dimitar., : 05-01-2013 на 09:17
Братле, кой е казал, че съм израстнал през комунизма? Я погледни в профила ми на колко години съм. Желание за свобода ли? Я моля! Това е анархия, а не желание за свобода. В никакви граждани няма да се превърнат тия. Могат да се превърнат в отрепки, защото нямат грам обща култура. За да се превърнеш в достоен гражданин, трябва да има някой горе. При 95% от сегашните тийнейджъри, там горе няма никой. Не се опитвай да ми развиваш теории, защото съм живял малко повече от тебе и съм видял малко повече от тебе.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Колко детско,наивно и НЕВЯРНО!
Да не би да казваш,че 13-годишната ми съседка,която се ебе с всичко живо ще стане по-достоен човек от мен,само защото тя носи свободата в себе си?Не мислия...Не бъркай свобода и свободия!
Толкова е безсмислено това,което си написал,особено това с процентите.
Ама няма лошо,вярвайте и продължавайте да си живеете,обградени от оптимистичния си егоцентризъм,че вие сте децата на "новото време".
И комунизмът пада 89,а за да изрестнеш през него трябва да си роден минимум, някъде към 1980. А на мен не ми се вярва тук да има потребители прехвърлили 30 години.
Ран-ът е в действие!
Последно редактирано от pifiella : 05-01-2013 на 10:28
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
DieselBlood, съгласна съм на 110% с всичко, което каза.
Наскоро изгледах филма Седемте епохи на рока и осъзнах нещо. Музиката е гласът на младите поколения. Не си доволен от правителството, от войните - появяват се The Who, The Sex Pistols или някоя друга група и пеят точно за това, за което ти искаш, но е безсмислено да говориш, понеже никой няма да те чуе.
Младите поколения винаги са страдали от грешките на родителите си. Грешката на днешните родители е, че не обръщат внимание на децата си. Както казаха и преди мен, децата биват изпращани на детски градини и ясли, при хора, които нямат никакво влияние върху тях, докато родителите отиват да бачкат, за да могат да купят на децата си най-новия iPhone или iPad, щото иначе, видите ли, ще бъдат по-изостанали от другите деца и ще им се подиграват. Да, обаче децата нямат нужда от най-новите технологии, имат нужда от внимание, възпитание и добър пример (който в случая няма откъде да дойде). Та при положение, че никой не им е показал обич, нищо чудно, че децата са озлобени и не проявяват уважение към по-възрастните. Цигарите, алкохола, наркотиците, грубото отношение, лошите оценки, провиненията в училище, че вече и извън него - всичко това е един вик за помощ, на който няма кой да откликне.
Друг проблем е, че родителите не признават грешките си. Трети проблем е, че децата не осъзнават всичко това. Четвърти, че тези от правителството са алчни и им е изгодно децата да не учат - нека да са тъпи, умният по-трудно се манипулира. И какво става - никой не говори за тези проблеми. Те си пускат корените и децата на днешните деца ще бъдат възпитавани по същия начин. Техните деца - също. Пълна деградация.
ами според мен проблема не е само в образованието много често родителите не възпитават децата си както трябва децата им стават 7-ми 8-ми клас и ги оставят да се оправят не се интересуват особено много от това с какво се занимава и какво върши детето им позволяват странични проблеми да ги отклоняват от възпитанието на детето им аз съм още 7-ми клас и на едно момче от моя клас родителите му се разделиха и точно тогава той започна да се среща с разни пропадналяци и дори вече се занимава с наркотици да вярно че и случилото се му е подействало отрицателно ама родителите му са изпуснали юздите (ако мога така да се изразя)
Прав си авторе, твърде много такива се навъдиха. Простотията взема връх. Но интелигентните хора не са толкова малко, колкото си мислиш.Просто те не парадират с това. В момента много важно е тези хора да останат в България, защото те са хората, които дърпат обществото напред.
Отново коментираш неща, които не са ти ясни. Ако новото поколение разбира под СВОБОДА желанието да пушене, пиене и друсане 24/7 се съгласявам с теб. Но тук по-скоро става въпрос за СЛОБОДИЯ, което е много по-различно от свобода.
Даже съм сигурен, че точно това "ново поколение" ще бъде още по-лесно за манипулиране от страна на когото и да било.
По този повод прочетете тази статия и изгледайте този клип: http://www.lentata.com/page_5348.html
И искам dimitar., да ми докаже, че отрепките от клипа ще станат по-достойни и истински граждани от всички писали в темата до тук.
Само аз ли не намирам връзка с темата ти и с това как българското образование влияе върху тяхното възпитание и умствено развитие? Да, вярно е, че училището играе някаква роля при изграждане на характера, но като липсват първите седем години /, дето се вика/ и още повече, че на родителите им е все тая, явно, как са децата им и изобщо да се занимават с тях и с това как протича тяхното развитие. Защото, няма как да се отрече, че има откъде да се вземе лош пример, ако няма някой, който да ги съпътства.
Amore-Mio*, не, не си само ти. Но авторът искаше да говори явно за обидите и малтретирането в училище. Пък и там се среща с идиотите, за които става въпрос, нормално е да мисли, че има нещо общо.
Драги ми деца на по 14-15-16 години. Няма как да разберете какво ние по-голямите говориме.
Добре, забележката се приема. Аз пък си помислих, че е трол.
Pifiella, колкото безумно ми звучи надъханата реч на dimitar със заучените фразички, толкова ненужно обобщаваща ми се струва твоята. Това, че твоята 13 годишна съседка се е*е с всичко живо, въобще не означава, че няма достатъчно нейни връстници, които носят глава на раменете си и се занимават с по-смислени неща. Фактът, че сте по-големи от някого с 1-2-3 години, автоматично не ви прави по-добри. Жалки картинки има във всяка възрастова група и те не са причина за обобщение. Да не говорим, че на практика един 18-19 годишен е от същото това поколение на 15-16 годишните, та е малко смешно това деление на "нас" и на "вас".
Боже...
Кое е лошото лапенца - футболистчета от набор 98 и нагоре да тръгват да ме целят с дребни камъчета, пръчки и като им кажа, че са деца и да се разкарат, да тръгнат да си свалят гащите пред мен, за да показват какви мъже са? А, няма лошо.
А останалото е такава глупост, че не е истина. Тия 13-14-15-годишните, които растат с цигарката в устата и водката в ръчичката ще останат същите лекета и след 15 години с купени дипломи и разбиращи от всичко - пари, коли, жени, политика, ще плюят по родното, но няма да имат възможността и капацитета да отидат в чужбина. Ей такива ще са.
Израсналите през комунизма, скрий се бе. Повечето сме деца на демокрацията и сме родени след заветната '89.
Момченце или момиченце, не знам защо реши, че мнението ми е насочено към към вас. Вие така или иначе не казвате нищо ново, а повтаряте думите на днешните възрастни (а те, мили вундеркиндс, са израснали през комунизма).
Ясно е, че когато не съм на вашето мнение (пардон, на мнението на възрастните), трябва да ме наречете глупак, селяк, некадърник, келеш, което ви сваля на нивото на някои мои познати...
Защо обиждате тийнейджърите? Те ли са виновни, че някой не им е дал първите седем години (кога ли е израснал той), или че са попаднали на неподходящи хора? Разговарял съм с дългогодишни учители, които просто ми казват, че от 9-10 години се случва нещо ново - интелигентните деца в училище са повече. Да, дарлинг, интелигентните. Те мислят много по-аналитично и са склонни към авантюризъм. Имат "силата" да променят това, което не им харесва. Новото поколение има тази жива "сила" и енергия, но тя не е лесна за контролиране. Това + телевизията и останалите средства за затъпяване водят до Не е лошо и да се образовате малко - всеки от нас е огледало на заобикалящия го свят. Вие (хайде, те) просто ни прехвърлят вината си. Защото не се деградира от нищото, нали?
Мале,мале,мале...
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Нали? :д
Въобще не ми е по вкуса патосът на dimitar,ама и вие "големите" се изсилвате. Сякаш между вас и един 15-16 годишен тийн има кой знае каква съществена разлика. Родени и расли в едно и също време, продукт на една образователна система, и големите, и малките са това, което са, най-вече в резултат на други фактори като възпитание, среда и т.н. Свестни има и сред едните, и сред другите. Както и тотални боклуци. Обобщения от рода на тези, че днешните тийнове след някоя и друга година няма да имат капацитета да учат в чужбина ( и въобще да учат), са малко пресилени. Интересували ли сте се колко от "лапетата" на тази възраст знаят и учат, имат амбиции и цели , участват по олимпиади и състезания, носители са на медали от конкурси тук и в чужбина и наистина последната им е цел е да си показват оная работа пред каките , да се е*ат с всеки срещнат, да пушат, пият и т.н? И да не ви се вярва, има ги. Има ги във всеки набор, ама ние все гледаме черното.И айде, готово, всички са такива. Май сте забравили колко скоро и вие сте били на 15-16 и какви връстници сте имали. Ама сте приемали себе си за различни от тях, нали? Кое променя нещата нататък, при по-малките?
Последно редактирано от irrationalDecision : 05-04-2013 на 18:31
Боже, огромна разлика има.
Гледай разговора на Карбовски и Вучков... Масово са така. Сестрата е на 13 и е свястна на останалия фон, все е с някви първи места от състезания, оценки от типа 5.91, ама дечицата на по 13-14-15 са ужас. Пропастта между тях и моите връстници (18-19) е огромна.
Ми аз съм в средата, 16-17 годишните, нито от определените от теб като големи, нито от малките. Но имам много познати както от набора преди мен в даскало , така и сред по-малките също. Който си е кадърен, кадърен си е. Който има интереси някакви, има си ги и си ги следва. Който пък не струва, просто не струва, без значение дали е на 19 или на 17. Изкара го едва ли не , че една огромна пропаст дели 2-3 набора. А това е далеч от истината. И ето - всичките дребни са кофти, ама сестра ми е свястна, нищо, че е на 13, тоест в групата на толкова деградиралите . Ако на друг 18-19 годишен по същата логика брат му е също готин на фона на масата, на трети братовчедката, на четвърти съседката по етаж и т.н , изведнъж ще се окаже, че не всички са пропадняци. Типично по нашенски оплюваме тотално, ама опре ли до замесването на нещо лично, каквото в случая са братя, сестри, приятели, братовчеди и прочие на 14-15-16 години - то непременно нещото е качествено и е изключение.И изведнъж изключенията вземат, че станат много.
Последно редактирано от irrationalDecision : 05-04-2013 на 20:57
за голямо разочарование такива хора в крайна сметка ще се толерират от общестовото и работодателите. Вече започвам да се убеждавам, че едно 60-70% са от този вид, кухи са, с купени дипломи, успели са да се нарядят на добро място и като отида на интервю, някакви малоумни, които нямат идея от позицията, ще ме разпитват, като отида при секретарката, на която това ѝ е работата, тя да не може да ми напише името на компютър. Името не можа да ми напише О.о., а не се казвам 'вотфкуишепплакдлоткомгам '. И за жалост, напротив, ще имат възможността да отидат да посеят гениалността си и на чужда територия.
Погледнах по диагонал, не разбрах баш за какво ви е спорът, но за мен увеличаващият се процент на отрепките (и да, естествено, има изключения във всички възрастови категории) започва от тези, които сега са към 23-4-5 и надолу..
Ами сигурно е такъв плашещ процентът, още не съм стигнала до етапа да ходя на интервюта и все пак в сметката остават едно 30%, които все пак стават за нещо. Защо да бъдат сложени под общ знаменател с масата? Вие приемате ли да ви отъждествяват с тези малоумници като знания, умения, начин на поведение ? Не, нали? Защо и надолу нещата да са по-различни и да трябва да приемем, че тези примерно 30 % свестни са тотално изтрити? Съвсем друг е въпросът, че обществото ни толерира точно кухите. Това е политика у нас, но в случая говорехме чисто статистически за разликата между набор и набор. А тя не е чак толкова осезаема, ако пак гледаме в проценти. Това, което се опитах да кажа е, че нещата изглеждат относително еднакви като съотношение кухи лейки към свестни при няколко поредни набора.
А защо всички казват лоши неща за 'българското образование'? Под това аз разбирам образователната система итн. И не разбирам с кои неща по-точно е толкова по-лоша от другите? Учебен материал, или?! - Не мисля, че от тази страна България е много по-зле от другите. Има разлика между това и това, че българските ученици не учат, това че тук образованието не се приема като ценност,като инвестиция в бъдещето, примерно, която евентуално след години ще ти се върне многократно. Ако имаше повече хора, които осъзнаваха, че ако не учат след години ще съжаляват много, защото няма как мама и тате цял живот да ги издържат, щеше да е добре. И естествено тва са и хората, които след години ще протестират срещу правителството, 'бърлгарското образование', ниски заплати и така нататък - и с какво право?! При положение, че тея хора повечето едва са изкарали до 12ти клас?! Ами то всъщност като се замислиш повечето и от сегашните протестиращи срещу тези неща са така.. та тоест не е проблема само в младото поколение и така нататък, защото обяснявате как 98 и нагоре повечето са лекета, примерно, малоумни ит.н. обаче тва не е само от тях... масово има необразовани хора от много по-рано, защото аз не виждам как двама добре образовани родители с хубава работа биха оставили детето си да затъва едва ли не.
В крайна сметка има хора, които учат както трябва, има и такива, които не учат и тва никой друг освен те самите не могат да променят. Не разбирам с мненията си как точно ще накарате някои хора да започнат да учат?!
За цигарите, алкохола ит.н. - мисля, че това е личен избор на всеки, всеки има глава на раменете, която в крайна сметка не служи само за красота и може да мисли, и да взема решения за себе си, било то правилни или не.