- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За коя партия ще гласувате на Парламентарните избори - 2013
Атака - ВМРО
ГЕРБ
БСП
НДСВ
СДС
Зелените
Синята коалиция
НФСБ на Валери Симеонов
Движение за права и свободи
Българска комунистическа партия
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
За 10-те милиарда си прав, за другото не. Предвижда се след пика да започне постепено да намалява популацията. То и в момента в развитите страни прирастът е отрицателен. Проблемът са Азия и Африка, но в даден момент и те ще стигнат икон.развитие на сегашна зап. европа. А китайците както са я подкарали не знам ще изкретат ли още десетилетие с тяхната икономика - до такава степен се гаврят с ресурсите си, че вече им се налага да се изхранват със земеделска продукция от други контитенти. Цял северен Китай е буквално пресушен по последни 'данни' (или това, което ни се сервира на нас, де) и зърно се внася от латинска америка. Добре са се подредили жълтурите.
Не вярвам да има спад в популацията, преди да е станала война/др масово бедствие. Индия също са минали 1 млрд. А отрицателния демографски прираст е типичен за развитите страни. А и 10 млрд не са малко, при положение, че те и сега в Китай живеят по разни къщи "кутии" с по 2 квадрата място на човек.
n00bs
Сега ,,социалната'' политика ще видим какво ще направиА след 4 години следват отново същите обещания
. И ЕС скоро ще ни каже бай , бай , защото ни използват още от самото начало само за лично благо и пазар, но със задълбочаването на кризата и разпадането на съюза - вече не им сме нужни
![]()
Най-много ме радват всички тия конспирации, как всеки искал да ни заграби, унищожи, използва, саботира и още 1000 неща. Всякаш ние сме на 1-во място по ресурси, икномиката ни се развива с някакви нечовешки темпове, имаме огромна територия и военна мощ.![]()
n00bs
Те няма защо да си дават зор, ние си давахме и все още даваме, че да сме част от него. А и ние си плащаме годишна вноска в сравнение с парите които сме усвоили до тук, сме едва с няколко милиона отгоре. Идеята на ЕС е да се получи силна икономическа общност, която да се противопостави на САЩ, Китай и другите големи икономики. А не богатите страни да планират унищожаването на България след като едва я навиха да се присъедини през 2007.
n00bs
Защо тогава Полша не е в това положение ? Чехия ? От страните в ЕС Полша е била с най-голям прираст на БВП от началото на кризата.
В Гърция машинистите на влакове вземаха повече от тия в Германия, въпреки че на 1-вите всяка година железниците им бяха на загуба с над 100млн евро. 1/3 от работещите там бяха на държавна работа, това го няма в никоя друга страна от ЕС.
Това че някой управлява лошо предоставените му средства, не означава, че тоя който му ги е дал, е виновен. Испания и Италия не са ли централни икономики ? Защо тогава не се развиват ? Италия дори е от основателите на ЕС.
За мен е нормално да има спадове в растежа на икономиката. Когато е започнала индустриалната революция икономиката е тръгнала нагоре, ама до кога е вървяла с тия темпове ?
n00bs
Полша и Чехия са страни близки до западната икономика и култура, там много по-отдавна идва демокрацията, там никога е нямало такъв комунизъм като тукашния .
Сам си призна... лошото управление ще доведе до цялостен разпад. Няма империя , няма строй, няма нещо, което се задържа вечно. Винаги следва възход и погром. Е , възходът на ЕС му изтече.
Айде не. Когато се маха от България, тогава си се маха и от Полша тоя комунизъм.
n00bs
То е така, но я кажи защо се е наложило да СССР да потушава и окупира Чехия при революцията й , много по-рано.
Там пак повтарям, никога е нямало такъв комунизъм като тук! Може да са били под този строй, но на практика е било другояче. Дори полицията не е можело да ти влиза в дома без твое позволение. Ценностите им винаги са били близки до западните и частната собственост.
Като стана дума за частни капитали - сега е същото. Обикновените граждани са роби. Така както е било през феодалния режим , само че днес слугуваме на частни сектори , а отварянето фирми и купуването на земи е много трудно. Бедните си остават бедни, а голяма част от забогателите - го постигнаха в един период само за няколко години , всичко редом , беззаконно
Както съм казал по - назад в темата, капитализма не обещава равенство и богатства на всички. Той просто дава възможност на всеки да живее според възможностите си.
n00bs
Че то 50 години са си едно поколение, нормално е да има промени.
n00bs
е да :Д Ама.... 20 години ... 20 години пълна разруха и падение... остава само мършата в България, от моя клас 90% заминават в чужбина... И не само от моя, ами почти всяко умно дете с потенциал и научен език излита. Вече не се държи на родните традиции , хората се чувстват всемогъщи и богоизбрани , правят си квото искат, защото знаят,че няма кой да ги накаже..
Всеки е свободен да напуска държавата си когато реши, защо трябва някой да ги наказва ?
n00bs
бе не ми хващате мисълта ...
Проституцията до такава степен нараства, а родовите ценности изчезват.
Няма добра образователна система, анархията и хаоса се засилват.
Един човек, оставен без надзор - още от малък се учи на своеволие.
Смисъл, едно дете, когато не го накажеш за постъпката му, започва да прави белите повторно.
Още в училище ,когато не е контролирано от родителите си, а институциите не го следят - то придобива лоши черти и започва да върви по грешен път.
Като изключим пиянските истории, футболните боеве и всички подобни дейности, случващи се в ежедневието - много тиинейджъри започват да извършват престъпления , от които не се чувстват заплашени от последствия.
Последно редактирано от klimatronik : 05-27-2013 на 17:28
Кои са тия много тийнейджъри ? Ти познаваш ли такива, или си чул за на пенко на гаджето третия братчед на чичо й че продава бело ?
хиляди... изпростява цялата нация... преди е нямало такова нещо... бият се по улиците, после се хвалят в соц мрежите![]()
аве кво се занимавам да ти пиша..
Последно редактирано от klimatronik : 05-27-2013 на 19:01
опааааа помислих те за фишермен
Аз съм ъпгрейдвана версия - страшен чаровник, 22 санта паток и двучасова ерекция.