- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
Коледа и Великден могат да са чудесни семейни празници, без да се прекалява с религиозното. Аз ги празнувам, но в същото време не гледам на себе си като на особено вярваща.
Но да, щом чак до такава степен го отричаш, може би ти трябва жена, която напълно да споделя виждането ти.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
За някои хора наистина са, ама при нас са по-скоро дразнещи семейни празници. :Д А ако зависи от мен, няма да си търся поводи да празнувам на християнските празници, за сметка на това бих обръщал повече внимание на националните празници и на рождените дни, отколкото се обръща внимание когато зависи от майка ми.
Иначе бих искал да допълня, че отношението ми към брака не е продиктувано от желание за свобода или отказ от отговорност. Аз си падам романтик и всеки път като се обвържа, ми се иска да продължи вечно, да имаме къща, деца... Освен това мразя да съм необвързан, несигурно и самотно ми е.
Само че в реалността не е така. Няма нищо вечно. Повечето бракове или се сгромолясват и се стига до развод, или се сгромолясват и хората търпят заради куп причнини, но едва се понасят в съвместния си живот.
Затова смятам че човек и да създаде семейство, трябва да има вратичка. И жената и мъжа трябва да си имат жилище и да имат достатъчно доходна работа за да хранят деца ако трябва сами, а не някакъв развод да ги остави на улицата. Пък дано мъжа и жената да са заедно докато смъртта ги раздели, само че практиката е доказала, че брака е прекалено немощно средство за да осигури това.