.
Отговор в тема
Страница 5 от 12 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 291
    И аз искам сватба. Още повече, че в моят случай в момента и двамата получаваме едно гражданство отгоре. Не ми пука кой какво мисли. Аз ще си събера пари и ще си направя сватба така както аз искам. Аз съм атеист и пак искам да сключа и църковен брак. Мечтата ми е една сватба по източноправославен обичай и една по католически.

Абе много обичам сватбите! И всичките, на които съм била ги помня и са ми оставили страхотни спомени!

Сватба не значи дете. Не знам защо половината тук решихте, че парите може да си ги спестите за детето. Сигурно, защото още нямам 20 мисля така, но плановете за дете са ми много по-далечни от тези за брак.
    Последно редактирано от Hayashi : 06-03-2013 на 13:48
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Традицията предлага най-вредната форма на възпитание. Вместо да ти се дадат инструментите, с които сам да определяш моралната стойност на нещата, ти се дава готов модел на поведение, който на сляпа вяра трябва да отсъждаш, че е правилен. Защото, ако са ти е обоснована ценностната система, няма нужда да спазваш традиции, за да бъдеш морален. Защото традицията не е форма на възпитание, а е продукт на възпитанието. Тоест, не тя ще донесе моралът със себе си, а моралът ще донесе традиционната практика и традицията се явява мерило за културното развитие, а не първоизточник.
    Именно ,защото традицията се е изграждала от морални добродетели - тя е важен пример за подражание . Тя ти дава основата, а ти след това вече може да добавяш, изменяш и коригираш. Тя ти дава основите , не те възпитава цялостно. За това вървят ръка за ръка с него. Когато не спазваш традициите , не означава ,че не си морален, но те не са създавани просто ей така. Отричаш ли ги - ти отричаш и рода си. Скъса ли се нишката - държавата и езикът също изчезват. Въпреки всички войни , породени от религиите , именно християнството ни е запазило. Именно традициите и ценностите са ни запазили като народ.
    Последно редактирано от klimatronik : 06-03-2013 на 13:54

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Сватба не значи дете. Не знам защо половината тук решихте, че парите може да си ги спестите за детето. Сигурно, защото още нямам 20 мисля така, но плановете за дете са ми много по-далечни от тези за брак.
    точно!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от urlittlelady Виж мнението
    Не съм съгласна точно тук. Хората стават такива заради възпитанието вкъщи, родителите, отношенията на родителите и най-точно - средата, в която израстват. За едно семейство не трябва да е важно да седнат на масата точно на определени празници. Трябва да го правят винаги, когато имат възможност и да показват сплотеността си не само по празници, а във всеки един възможен момент. Така и самото дете ще се изгради по по-добър начин като човек. А не да те оставят на произвола на съдбата, ако искаш да ходиш да си трошиш канчето или абе изобщо прави каквото знаеш...
    Примерът , който даде е точно спазването на патриархалните ценности.

По традиция всичко се е оставяло на синовете... дай и днес да правим така! Или да оставим родителите ни да ни уреждат брака. Светът се променя.

А аз реших, че ако се омъжа за чужденец ще си запазя моята фамилия и ще добавя неговата с тиренце в чест на българското у мене. Добре, че и първото ми име и фамилията ми са много кратки и няма да стане 10 реда.

Мега фен
    По традиция всичко се е оставяло на синовете... дай и днес да правим така! Или да оставим родителите ни да ни уреждат брака. Светът се променя.

А аз реших, че ако се омъжа за чужденец ще си запазя моята фамилия и ще добавя неговата с тиренце в чест на българското у мене. Добре, че и първото ми име и фамилията ми са много кратки и няма да стане 10 реда.
    ''В момента се намираме в дива свободия . Децата се 3бат от 10 годишни, а чалгата и кючекът са ключови понятия във всяка една сфера от живота. И да не си помислите нещо. Нито религиозен съм, нито спазвам много традициите, но от наблюденията ми - моралността все по-често губи основите си в днешно време.
    Има традиции (като брака), които наистина е желателно да се спазват, поне до известна степен. Нямам предвид да се връщат старите патриархални и религиозни закони, с които наистина човек се чувства изолиран от света, но трябва да има някакви норми.''

Що не четеш по-старите ми коментарите ? :Д

klimatronik между ценности и традиции има разлика. Много зависи от гледната точка на човек

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Искам брак, задължително. Това ми е естественото продължение на съжителството и любовта с някого. Като цяло съм с идеята, че без брак, не бих смятала намеренията на мъжа до мен за достатъчно сериозни. Ако той толкова не иска, то значи просто имаме огромни различия и това определено ще ни попречи. Непреклонна съм в това отношение. Църковния брак го намирам за глупост обаче, нищо, че съм християнка.
    Сватбата, разбира се, е друго нещо, но и сватба искам! Без онези абсурдни традиции с оркестри, танци с пилета и т.н. Но ще я направим, когато ние имаме средствата, не бих позволила в никакъв случай родителите ми да ми плащат подобно нещо.
    За фамилията съм 50/50. За нея мнението на мъжа до мен ще ми повлияе основно. Ако той държи да я приема, ще я, ако не, по-скоро ще запазя своята. Халка обаче съм категорична, че няма да нося, нито пък бих го задължила той да носи, както си прецени. Пръстени изключително много мразя и няма сила на света, която да ме накара да нося халка.
    И ми е много странно като кажете как бракът бил само хартийка...
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    ''В момента се намираме в дива свободия . Децата се 3бат от 10 годишни, а чалгата и кючекът са ключови понятия във всяка една сфера от живота. И да не си помислите нещо. Нито религиозен съм, нито спазвам много традициите, но от наблюденията ми - моралността все по-често губи основите си в днешно време.
    Има традиции (като брака), които наистина е желателно да се спазват, поне до известна степен. Нямам предвид да се връщат старите патриархални и религиозни закони, с които наистина човек се чувства изолиран от света, но трябва да има някакви норми.''

Що не четеш по-старите ми коментарите ? :Д
    Защото последният ти беше много не на място! Не казвам, че трябва да вървим срещу всичко, но много от традициите и разбиранията са пълна глупост. И наистина както беше казала LadyDi брака е за тези, които вярват в него и го искат. Защото, който се чувства свободен да прави каквото си иска и да не се съобразява с никого и да го ожениш така или иначе ще се разведе.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от urlittlelady Виж мнението
    klimatronik между ценности и традиции има разлика. Много зависи от гледната точка на човек
    Ами може , да : p

Мега фен
    Защото последният ти беше много не на място! Не казвам, че трябва да вървим срещу всичко, но много от традициите и разбиранията са пълна глупост. И наистина както беше казала LadyDi брака е за тези, които вярват в него и го искат. Защото, който се чувства свободен да прави каквото си иска и да не се съобразява с никого и да го ожениш така или иначе ще се разведе.
    Разбира се. Бракът не е само някакво си подписване и обличане на булчинска рокля ;д

А един ден с различните фамилии какъв проблем става при излизане в чужбина с деца. Тоя номер съм го виждала, на митницата направо им разказват играта с документи за щяло и не щяло.

Голям фен Аватара на pepa97
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    Снощи си говорихме с приятели на тази тема и общо взето половината са ЗА брака, другите не го одобряват. Вие какво мислите за него? Някои казват, че това съсипва връзката, сякаш попадаш в 'окови'. Други излизат с аргумента, че каквото и да си говорим брака създава една сигурност най-вече за жената. Само да подчертая, че те не са женени/омъжени още, така че няма как да са сигурни. Аз нямам мнение засега. От друга страна пък се чудя тази хартийка не убива ли любовта. Така сякаш нямаш доверие на партньора. Какво толкова ще стане, ако се ожениш/омъжиш?
    Много ясно ,че ЗА за брака .. И такива ли въпроси има ?!?! Брака дава защита най вече на жената ,да бъде сигурна и щастлива...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^О, милостиви Боже, затрий латиноамериканските сериали! Да бъдела жената сигурна и щастлива

Да ви пикая на разбиранията за сигурността, ако въпросната сигурност се равнява на 80 лева месечно издръжка за деца!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    А един ден с различните фамилии какъв проблем става при излизане в чужбина с деца. Тоя номер съм го виждала, на митницата направо им разказват играта с документи за щяло и не щяло.
    Ми носиш си акта за раждане и не би трябвало да имаш проблем.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Именно ,защото традицията се е изграждала от морални добродетели - тя е важен пример за подражание .
    Именно защото се е изграждаЛА, не бива да е никакъв пример за подръжание. Въобще моделите на подръжание трябва да отсъстват. Защото възпитанието, което отклонява вниманието от ценностите към поведението, което е продукт на тези ценности, вдървява мисленето на хората и спира прогресът. Когато тръгнеш да "добавяш, изменяш, корегираш", тогава можеш да залитнеш в същата свободия, с която си могъл да се срещнеш по-рано и вече да си я осмислил.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Именно защото се е изграждаЛА, не бива да е никакъв пример за подръжание. Въобще моделите на подръжание трябва да отсъстват. Защото възпитанието, което отклонява вниманието от ценностите към поведението, което е продукт на тези ценности, вдървява мисленето на хората и спира прогресът. Когато тръгнеш да "добавяш, изменяш, корегираш", тогава можеш да залитнеш в същата свободия, с която си могъл да се срещнеш по-рано и вече да си я осмислил.
    подрАжание... сори, не се стърпях...
    ти си от малкото дето пишат грамотно и ме заболя оЧото като го видях.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    подрАжание... сори, не се стърпях...
    ти си от малкото дето пишат грамотно и ме заболя оЧото като го видях.
    Хаха, мерси за поправката. Тва си беше от незнание, не от прибързване.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от pepa97 Виж мнението
    Много ясно ,че ЗА за брака .. И такива ли въпроси има ?!?! Брака дава защита най вече на жената ,да бъде сигурна и щастлива...
    Глупости... нищо не е гарантирано, това да не е бонбонената приказка

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от pepa97 Виж мнението
    я сключи един брак, да си те тупа сутрин, обед и вечер, щото се е подписал за тебе, а ти не го слушаш, пък ходи разправяй после, че си сигурна и щастлива

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    я сключи един брак, да си те тупа сутрин, обед и вечер, щото се е подписал за тебе, а ти не го слушаш, пък ходи разправяй после, че си сигурна и щастлива

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

То в тия случаи мъжът не се подписва за брак, а за осиновяване.

това ми хареса

Град
    Варна
    Абе, най-грешното възможно възприятие за брака е, че дава сигурност на жената. Ако не случи на коч, после само проблеми, докато се отърве от него.
    Да не говорим, че оня, ако е малко паралия и инат и си намери по-добър адвокат, може да я направи дива и щастлива. И сигурна....

Това за фамилията си е по желание. При нас жената си запазва нейната фамалия и с тиренце слага тази на мъжа . Харесвам и моята и неговата фамалия .
    А това че брака е сигурност мне не обаче е нещо по особено .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си