- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
А, не е само хартийка. Хартийка + куп главоболия при развод е :Д
Колкото до традициите - ролята им за мен е да ни отличават като българи от останалите народи. Иначе изобщо не ми минава през ума, че са предписание за това как да се правят нещата правилно. През последните 100 години са се променили толкова много неща, че някои стари схващания са откровено казано абсурдни, макар че са били напълно на мястото си като са възникнали. Пример: без секс преди брака. Това е било защото не е имало контрацепция, което означава, че от една страна са се пренасяли болести от които можеш да умреш, от друга, ако една жена роди без да е женена, в тогавашния свят това би било катастрофа за нея и не би могла да гарантира оцеляването на себе си и на децата си. Сега е коренно различно.
Вярно е също така, че повечето хора са просто тъпи и единствения начин да се държат прилично е да ги е страх да не нарушат някакви традиции/закони/да не горят в ада и т.н. Но ако се опитваш да наложиш такъв калъп на хората, които имат наистина потенциал, оковаваш ума им и им пречиш да разгърнат този потенциал.
В случая с брака, за някои от вас очевидно той има сантиментално и символично значение. Е, за мен няма. Аз мисля по-скоро за това какво би станало ако се разведа. Смятам, че трябва и този случай да се разгледа, нищо че не се жениш за някого за да се разведете, защото вероятно ще имате деца, чиято съдба ще бъде заложена на карта. Освен това не смятам, че е справедливо, че закона при развод обикновено застава на страната на майката и майката може да вземе апартамента до навършване на 18 на децата. Ами ако проблема в семейството е майката?
Ами ако двамата постоянно се карат но не се развеждат защото не им се занимава? Това дали не травмира децата? Това сигурност за децата ли е?
Законите често просто са тъпи и недомислени, както и традициите. Искам да мога да направя нещата както аз смятам за правилно.
Абсолютно съгласна съм, че трябва да се разгледа всеки един възможен вариант, но тръгнеш ли веднага и то явно с нагласата "ама ако се разведем..." направо обричаш нещата.
Поне за мен, бракът трябва да бъде много добре обмислено решение. За да го взема, трябва да се чувствам убедена, че съм Го намерила. Това не значи, че няма да съм с ясното съзнание, че след години можем да решим, че пътищата ни ще се разделят.
И все пак, никой не ви кара да сключвате насила брак в крайна сметка. Който иска се жени, който не, не се.
За сигурността съм съгласна донякъде.
Ох, и за морала, ценностите и традициите исках да кажа нещо, обаче в момента точно нещо не мога да си събера мислите и да коментирам адекватно.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."