.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 102

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от julian8787 Виж мнението
    Боли! Когато разполагаш със силна воля болката минава по-бързо. Ако можеш да я понесеш — лека е! Ако не можеш — кратка е! Помни това! Това е искал да каже Ницше с думите: „Това, което не ме убива ме прави по силен.“ Мъжът трябва да е уверен в себе си. Иначе що за мъж е? Щом хленчи и стене пред житейските несгоди. Да, чувствата са силни, но не и непобедими. Понякога помага времето, друг път — усилията ни. Всичко е преходно и нищо не заслужава привързаност. Според теб хората, които слагат край на живота си, заради несподелена любов, те какви са? А какво ще кажеш за случаите, в които оставят предсмъртни писма, в тях пишат, че са го сторили, защото любимият/а е предпочел друг/а? Това не е ли глупост? Те стигат до крайност, и то, само защото не са успяли да се преборят с болните си амбиции, че някой е длъжен да ги обича.
    Напротив! Любовта е много силно чувство и някои хора, които се отдават повече и са по-чувствителни - могат да сложат край на живота си от болката и защото докато си влюбен не мислиш разумно! И не ги виня! Не са го направили от глупост, просто не всички са силни за този свят!
    Обаче съм напълно съгласен ,че трябва да се бориш и се забравя, отминава страданието винаги, ако положиш усилия

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Напротив! Любовта е много силно чувство и някои хора, които се отдават повече и са по-чувствителни - могат да сложат край на живота си от болката и защото докато си влюбен не мислиш разумно! И не ги виня! Не са го направили от глупост, просто не всички са силни за този свят!
    Обаче съм напълно съгласен ,че трябва да се бориш и се забравя, отминава страданието винаги, ако положиш усилия
    То и аз не ги виня. Те сами са издали присъдата си, като се решили самоволно да напуснат този свят. Исках да ти покажа, че това е слабост, а не сила. Сам го каза: „ Просто не всички са силни за този свят.“ Ревността е слабост и немощ.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от julian8787 Виж мнението
    То и аз не ги виня. Те сами са издали присъдата си, като се решили самоволно да напуснат този свят. Исках да ти покажа, че това е слабост, а не сила. Сам го каза: „ Просто не всички са силни за този свят.“ Ревността е слабост и немощ.
    да, но когато някой не седне да ти ги обясни тези неща, или да прочетеш от някъде - започваш да си въобразяваш всякакви глупости, започваш да си мислиш,че самоубийството е най-правилния вариант, че няма да има утеха.. и от тази гледна точка .. не мисля ,че силата играе роля.

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    да, но когато някой не седне да ти ги обясни тези неща, или да прочетеш от някъде - започваш да си въобразяваш всякакви глупости, започваш да си мислиш,че самоубийството е най-правилния вариант, че няма да има утеха.. и от тази гледна точка .. не мисля ,че силата играе роля.
    Именно! Човек трябва да се образова, а не да остава първичен и подвластен на чувствата си до такава степен, че в един момент да изгуби контрол над живота си. Трябва да се чете, трябва да се стремим да разбираме нещата и техния ход.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си