.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2259

Hybrid View

Мега фен Аватара на nyxu
    Град
    На Лунатаа.. *
    Решихте ли по какво ще ви е втората матура?
    Дрън-дрън

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от nyxu Виж мнението
    Английски.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на paradosou
    Биология. Ще преговарям гаструли, бластули, цикъл на Кребс, на Калвин, дихибридно кръстосване... :д
    Страшно интересна материя е, като съм в настроение преглеждам и странични неща.
    Последно редактирано от paradosou : 07-08-2013 на 17:51

Фен Аватара на BumpyRide
    Град
    Тетевен
    Ох,ох,ох... Записвам се в тая тема и само дето не са ми потекли сълзи от очите! Не искам...не искам да се сбогувам с училище, със съучениците си, не искам да знам, че вече няма да има екскурзии с класа, че вече няма да ги има междучасията, в които ходим напред-назад по коридора и се хилим до полуда...Не искам да знам, че ученическите ми години се изнизаха и след година започва самостоятелния ми живот, същинския...по-трудния. Не мога да повярвам, че дойде и моя ред да пиша в такава тема, но ето, че е така. Само аз ли се чувствам така? Само аз ли НЕ искам тези щури и весели години да си отиват? Ох, излях си душата, а сега да ви питам: има ли някой за медицина в софия и варна?
    Ако си решил да караш, прави го разумно ВИНАГИ! Оценявай своя и чуждите животи!

"Животът е твоята тетрадка...В нея ти имаш свободата да пишеш глупости, лъжи или...просто да скъсаш страницата." - Ричард Бах : ))

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    BumpyRide,аз също ще бъда 12 клас наесен и се подготвям за кандидатстване точно във Варна и София.
    На моменти хем ми се иска да започва годината,че да свърши и да дойде следващият важен етап от живота,хем ще ми липсват тези тийнейджърски години и приятелите,ако бъда приета в университет.
    А по темата, аз още не съм хвърлила поглед на матуритетните произведения за догодина,но като гледам повечето как сте преполовили списъка,май ще почна и аз.Към момента наблягам повече на подготовката по биология и химия и чета една книга извън списъка.Лятото не се учи никак лесно,но когато човек си има цели,трябва да ги следва.През последните месеци,когато бях затрупана с уроци и домашни, си припомнях думите на Габриел Солис от "Отчаяни съпруги": "Ще ти кажа нещо за живота - всичко,което си струва е трудно!"

Фен Аватара на BumpyRide
    Град
    Тетевен
    Sweet_bunny, какво включва подготовката ти по биология и химия през лятото? Аз също ще почвам биологията за 8 клас, защото нея поне трябва да я мина до края на август. А на кое място държиш повече да те приемат? П.С: Радвам се, че намерих някой с интереси като моите.

"Животът е твоята тетрадка...В нея ти имаш свободата да пишеш глупости, лъжи или...просто да скъсаш страницата." - Ричард Бах : ))

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    Ами аз започнах по-късно с подготовката по биология и химия,защото през декември държах CAE и през лятото ми се налага повече да наваксвам.Засега по биология съм преполовила темите за 9 клас,но по химия съм по-напред.Там скоро приключвам с органичната и ще остане неорганичната(темите +задачите).Та през ваканцията си уча темите по биология и ще гледам лятото да приключа с учебника за 9 клас.По химия решавам задачи и карам напред с материала.Не съм решила окончателно дали ще бъде медицина или дентална медицина и също за университета не съм сигурна.По-скоро клоня към София.А, иначе преди имах и идеята да кандидатствам в Пловдид,но ще стане прекалено сложно.

Фен Аватара на BumpyRide
    Град
    Тетевен
    Sweet_bunny, от кой град си,ако не е тайна? Аз също сякаш държа повече на София, но съм много разколебана... като гледам резултатите от тази година, в София приемат повече хора, повече са бройките и с по-нисък бал се влиза.

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от BumpyRide Виж мнението
    Sweet_bunny, от кой град си,ако не е тайна? Аз също сякаш държа повече на София, но съм много разколебана... като гледам резултатите от тази година, в София приемат повече хора, повече са бройките и с по-нисък бал се влиза.
    Според мен това категорично не е вярно, за по-ниския бал. Тази година във Варна максималният на първо класиране за медицина - жени е 35.84, а минималният е 31.16, а в София максималният е 35.80, а минималният 32,70, за дентална медицина в София балът пак е по-висок. Но според мен балът от предни години може да е доста подвеждащ, защото всичко, все пак, зависи от това как са се представили студентите на изпитите съответната година, така че си учете и се старайте да изкарате максимално високи оценки, за да ви е спокойно. :Д

Иначе sweet_bunny, мерси много за информацията. Аз също съм съгласна, че по биология човек може да се справи и сам, НО на мен лично това, че съм се подготвяла с учител и че някой е проверявал знанията ми, би ме направило по-уверена, което е важно за един изпит, а и уча по-лесно като ми се задават въпроси. :Д По химия вече ще е филм, тя ми е трудна, но поне е интересна. :Д

Фен Аватара на BumpyRide
    Град
    Тетевен
    Грешката е моя. Съгласа съм за бала, но пък виж бройките. И за медицина, и за дентална медицина са повече в София.

Голям фен
    охх Запис ... и нашето време дойде

Повече от фен Аватара на mmm_sweet
    Приета съм в унсс икономика с чужд. обуч. англ. и съм разкъсана между това да чакам 3-то класиране за бизнес и икономика или да се запиша архитектура в нбу,някой има ли някакви впечатления от архитектурата в нбу като познати или от личен опит /не ви питам какво ви е мнението за нбу/?
    |

Здравей къде си се насочила с матурата по биология?

Здравейте, на матурата през 2012г. изкарах 6.00 по български език и литература. Имам едно много добро помагало на издателство "Веди", което сигурно сте чували и следователно няма защо да рекламирам, тъй като има достатъчно добра репутация. Ако се интересувате да го купите на изгодна цена, можете да ме намерите на e-mail: kristiyana_lyubenova@abv.bg

Лесна ли беше матурата по Биология и какви г/д задачи бяха дадени?

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от wisdom_1 Виж мнението
    Лесна ли беше матурата по Биология и какви г/д задачи бяха дадени?
    лесна е меко казано. това беше най-лесният вариант, който съм решавала. предадох след 40 мин. задачите..., ами дълго е за обяснение

Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    Как ви се стори биологията?
    елементарна

Добре, но кои уроци обхващаше кажи поне, че и мен ме чака това другата година?

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от wisdom_1 Виж мнението
    Добре, но кои уроци обхващаше кажи поне, че и мен ме чака това другата година?
    имаше въпроси от екологията, въпроси за приликата м/у транскрипция и транслация, много малко от матаболизма, алелните взаимодействия, еволюцията (тя ми е най-противна) иии затва се сещам.

Повече от фен Аватара на cw3tty
    Град
    Sofiq

Френски.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си