- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Насилието над животни ... и хора
За убийство. Виж как стоят нещата в Щатите. Има си и зоополиция, дори. Вярно, че в Българи няма как да се сформира такава, защото и без това пари нЕма, ама може да се криминализира посегателството над животни./нямам предвид да си заколиш прасето/ Нямам идея как се нарича болестта, при която не различаваш добро и зло и си вярваш, че си "отвъд".
В нито едно от тия неща не си сигурен, можеш само да предполагаш и можеш да го задържиш за престъпление, трудно ще ти е да го задържиш заради характер само. А Докторът каза, че не иска да влиза в затвора и затова играе по правилата доколкото е нужно.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
именно... Доста такива лекенца ще престанат, защото не им се влиза в затвора. Нямах предвид конкретно него. И преди съм споменавал, че го смятам за някакъв много сдухан тип, който само си джафка по форумите. Визирах тези, които наистина тормозят животните за забавление.
Забавно е не това колко грешна представа имаш за мен, а това колко си вярваш. Така или иначе тук мога да бъда просто идеен образ в твоята глава, едно отражение на теб самия. Това обаче издава само теб, и колко ти е мисловния потенциал, а мен въобще не ме касае, понеже нямам нищо общо.
Последно редактирано от Doctor_Satan_666 : 07-16-2013 на 14:16
Така е! Ти си уникален и различен. Та ти си дори и велик! Абе направо отвъд величието си ти.
/мале, какво гениално отражение имам/
Имаше предвид, че разпознаваш собствените си комплекси или мотиви на поведението в него, като търсиш какво се крие зад думите му. Иначе казано, съдиш по себе си.
Абе, Докторе, Рабалка да не е твой профил?
Последно редактирано от Chacho : 07-16-2013 на 14:30
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Немския наказателен кодекс(StGB), разбира се.
На мен, обаче не ми харесва единствено как е формулиран нашия закон. По-конкретно "...му причини противозаконно смърт...", германците са го формулирали много по-чисто - мисля че беше "...който без основателна причина..."
Наказанието мисля че съответства на състава. 3 години не са много малка присъда. При положение, че тенденцията е навсякъде да се намаляват присъдите лишаване от свобода като времетраене, си е адекватна. Още повече, че и в германския закон пак е 3 години.
А всъщност говорехме за друго, защо според закона жестокостта над хора и животни не е едно и също. Освен от различните състави, убийство се среща на две места в НК - чл.114 и следващите го квалифицирани състави и чл.325б.
Докато убийството на човек или възникнала тежка телесна повреда е пречка за прилагане на 78а - освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, съдебната практика е приела, че може да се освобождава от наказателна отговорност по чл.78а при чл.325б следователно насилието над хора и животни от правна гледна точка не са равносилни.
Разбрах го напълно какво иска да каже, ама тези глупости ги пробутва на всеки, който го упрекне в нещо. Да, съдя по себе си. Нямам комплекси или поне не такива, които да ме карат да отнемам живот. Когато ми се събере повече, отивам да тренирам, вместо да убивам.
А, какво ще кажете да се легализира убиването на хора? Заедно с това и свободната продажба на оръжия. т.е. когато ти скимне да трепеш, да отиваш на детската площадка с калашника, вместо да дириш разни мачки между блоковете.
Tва за равенството между животни и хора е смешно... Айде да се забранят животинските ферми и да не ядем месо, а?
И естествено,че убийството на човек не може да се сравнява със смъртта на животно. На един заек му трябва да е щастлив единствено свежа тревичка и да ръфа морковчета и евентуално една женска за да си прави кефа истински.
значи, аз като съм способен да убия пъдпъдък или бекас в полет, бих убил и дете? Е по тази логика аз пък си мисля,че жени като с твоето разсъждения трябва да седят в къщи и да си гледат единствено домакинската работа, защото като излязат на вън= катаклизмите започват да се случват като вихър
Ти каза да ти говоря от правна гледна точка.
Иначе.
Глобите са съобразени с нашия стандарт.
Не е вярно че няма осъдени. Няма осъдени на ефективна присъда, иначе има осъдени, но ги освобождават по 78а, с глоба. Наскоро четох решението на едно такова дело, беше някакъв пенсионер от разградско и му гътнаха 1000 лева.
Другия път пак да стреля по кучета.
Чингиз Хан и Калигула са специалисти в това. Макар че просто са имали достатъчно власт, сигурно всеки има поне един познат който ако има абсолютна власт би станал майстор в насилието над хора.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Убийството си е убийство. Какво значение има какви да подбудите?
Трябва да се направи нещо по въпроса с тоя човек >.<
Настрана за котенцата и кученцата - обожавам животните, мъчно ми е като четох какво е правил той, но това което ме притеснява повече е агресията, която има в себе си. Защото очевидно, това което прави не е само за да изхрани змиите, но е и за лично удоволствие. Рано или късно ще му писнат животинките и туко виж решил да издигне съдизма си на по-високо ниво като да посегне на човек. Ако стане няма да се очудя ни най-малко.
nigga stole my bike
^
^Начина също ли няма значение? Ти какво предпочиташ, да те натровят с антифриз /давам го за пример, щото много "хора" го правят/ и да се мъчиш два дни преди да умреш в адски болки или да ти теглят куршума между очите?
http://imgur.com/a/ddTMd#0 те ни ядат, ние ги стреляме
гг бб хнд