- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.6
^ е добре де,имаш суха и цъфтяща коса,а всичките ти продукти без 1 са изсушаващи ? как искаш да стане номера
аз тия кристали ги имам,хубави са
ами ще ти се наложи да пиеш вода ако искаш хубава коса и кожа
започни да се мажеш само с масло в корените и по дължината,абе навсякъде и стои по няколко часа
за балсама нищо не мога да ти кажа
И моята коса е така, само че аз се мажа предимно с масла, понякога 2-3 смесвам и пак си седи суха, е по-добре е отколкото без нищо. Казаха ми че това било, защото косата ми е много изтощена, тоест там където е изгоряло дори и само един път да го мина с пресата вече се показва цъфналото.... Разделих се с около 15 см коса преди няколко месеца и сега май ще трябва пак да се разделя с доста. В момента не третирам косата си с нищо, но пак е суха по дължината и краищата, само в корените е добре където е новата коса. Боядисвана е стотици пъти сигурно вече, но от около 2 месеца не съм я пипала и цвета е ужасен, но ще си търпя, защото искам да израсте. Използвам уж професионален шампоан безсулфатен, някакъв балсам и по краищата слагам арганово масло. А преди да се изкъпя се мажа в последно време с кокосово масло. Има ли някакъв шанс косата ми или трябва да чакам дълго да израсте/ да се подстрижа 3-ти номер?
^ просто чакай да порасне ...
можеш за момента да идеш на фризьор някаква терапия за изтощена коса да ти направи..
толкова изтощена коса просто каквото и да и се прави няма да се оправи докато не израсне ... може с масла и други неща само да и се подобри състоянието ама не и да спре да цъфти.. и да,по-добре масла на такава коса
Колбая се дали да се подстрижа с 2-3 см и след месец два пак, или направо да се подстрижа доста по-късо. Ако отида на фризьор за терапия ще ми излезе доста соленко![]()
Ако не си фен на драстичните промени и късите коси режи по малко. Жалко е, че си докарала косата си до това състояние, но поне вече правиш нещо по въпроса. Продължавай с терапиите, прави и домашни маски и внимавай как я решеш - грубото разресване с неподходяща четка или гребен може да нанесе много щети, особени в краищата. Разресвай я отдолу нагоре, т.е. първо краищата, после от средата до край и накрая от корена до краищата. Иначе просто чакай да израсне.
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
е ,аз знам,че меда,жълтъка и киселото мляко са подхранващи,не исушаващи,
а друго,което хидратира и мога да го сложа в маската освен някакво масло не знам.
аз най-често се мажа само с масло,но когато си правя маска слагам тези неща
П.С поръчах си балсама ,само че вместо кристалите взех този УВ спрей на
Лакме и се надявам да не се разочаровам ^^
охххххх колко пъти да обясня: ВСЕКИ ПРОДУКТ В ДОМАШНАТА МАСКА И ПОДХРАНВА...и поотделно имат и други свойства.. то е логично ...
жълтъка и киселото мляко: подхранват,изсушават,кисел ото мляко е и за мекота,еластично и блясък - за ВСИЧКО това,а не само за едно..
като правиш маска слагай по много масло
за слънцето ? ми той е мазничък да знаешмисля,че ще е ОК
Понеже маската ми на Орзен свърши се чудя дали да взема пак от нея или да сменя с някоя друга? Много съм доволна от нея (при положение че си съсипвам косата това лято доста- изрусяване, боядисване..) , а и не ми сваля от боята изобщо. Та препоръчайте нещо г-д за същите пари за боядисана коса или да си взимам пак от нея?
Колко пари си готова да дадеш за маска ?
Иначе съм много доволна от тази на Miosotis и Denise.
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Трябва ми за боядисана коса, защото иначе ще трябва да се боядисвам всяка седмица. Иначе 10-12лв максимум за маска бих дала в момента. Трябва да ходя до Дм да разгледам какво имат тези дни.
FuCKkK13, колко време седиш със "златната маска" (тази с кис. мляко, жълтък, кокосово масло и мед)?
И с хладка вода ли отмиваш?
Косата ти е прекрасна. И моята е толкова дълга, но не и толкова здрава и лъскава, за съжаление.. :3
А, да, и колко пъти в месеца я правиш?![]()
Наклепах си обилно дължините с кокосово масло.
ОБАЧЕ... кажете какво да ги правя тия корени! Мила съм си косата в четвъртък вечерта, вчера вечерта вече беше ТОЛКОВА мазна, че не съм я измила само защото днес ще си стоя вкъщи. Дали да не пробвам тая маска с горчицата?
За затваряне на цъфтежите аз препоръчвам Аргановото масло на AVON.Този продукт е страхотен и е един от малкото,които наистина ми помагат,с две ръце ти го препоръчвам!Ето как изглежда http://www.google.bg/search?q=%D0%B0...87%3B307%3B398
Затоплям си бадемово+пшенично (: Пожелайте ми успех с измиването после.![]()
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Аз пък се сдобих с хубав зехтин и сега нямам търпение да стане вторник, за да си направя една хубава маска.![]()
![]()
Ще дебелее без тироксин, а не със. Плюс това дозата е безумно малкаА и се започва постепенно- примерно през ден или всеки ден по 12,5 микрограма всеки ден през първата седмица, след това по 25 през ден втората седмица и от третата всеки ден по 25. Убеди я да го пие, защото липидният профил заминава на майната си, холестеролът и триглицеридите хвърчат до небесата, атеросклерозата си прогресира...
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Мхм. Аз съм с Хашимото и откакто пия Л-тироксин се чувствам отлично, няма и следа от косопада, сърцебиенето и забавения метаболизъм. Точно обратното. Аз пия по 50 и 75 микрограма, редувайки ги всеки ден, ама в нито един момент не съм усетила да надебелявам от това.
http://pics1.ds-static.com/prodimg/341511/300.JPG - мнения за това?