- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да се ожениш/омъжиш девствен...
Какво мислите по въпроса да се ожениш/омъжиш без да си имал полови контакти с друг/а. Изразява ли това вярност към половинката и гаранция, че няма да има изневери ?
Изневярата може да е не само физическа, така че , не е гаранция за нищо. А и самата идея за"девствени преди брака" за мен е глупава.
maDamn
Глупави стари предразсъдъци. Това, че не си спал с никого до брака не може, не трябва и не е гаранция, че занапред няма да залитнеш по някой друг и да се изчаластрите в някой мизерен мотел.
Според мене да изневериш в такава ситуация е почти неизбежно. !![]()
Това да не е продължение на темата :
http://www.teenproblem.net/forum/sho...B%D0%B8-%D0%B5
?
Това,че се омъжваш/жениш девствен/а не е никаква гаранция,че няма да има изневери,даже както каза CoockieMonster,е почти неизбежно.За мене това са отживелици,но щом вашите ти го набиват в главата...оправяй се.И само не бягай от вас,плс!![]()
Глупаво старомодно мислене.Това не е гаранция за абсолютно нищо.Даже в тоя случай е по-вероятно човек да изневери.
Защо не? Ако се ожениш/омъжиш преди 20 и то около месец след като си се запознал/а с половинката...
И спря да се върти за миг земята..
^ щото това е адски гениално, но...възможно...и все пак ...найн.
maDamn
Даа, даа направетее го ... оженете сепосле секса като е лош .. се разведете
и тогава няма да може да се ожениш повече, зашото няма да си девтствен
![]()
![]()
![]()
![]()
Направо ме изумявате как мислите.
Девствеността и отнемането ѝ е въпрос на личен избор и разбиране. Има хора, които отрастват с мисълта, че в живота им има един определен човек за тях и искат да се пазят за него.
Наричате го старомодно, защото в миналото моралните ценности са били по-различни и е било недопустимо да имаш разнообразни сексуални контакти преди брак. Но това не значи, че сега трябва да бъде заклеймявано като нещо едва ли не... смешно. Напротив, има много искреност в едно такова желание. Да, сексът е хубаво нещо, но все пак не сме животни да задоволяваме всеки хормонален повик на тялото си.
Интересното, обаче, е тенденцията младежите да определят нещо като "глупаво", само защото не могат да го проумеят...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
^ Защото от практическа гледна точка, сексът променя много човек. Ако не си пасвате на сексуално ниво,няма как да се избегнат и последващи проблеми. Защото ,когато нещата не вървят в леглото, несъмнено се отразява и в други аспекти от връзката.
За мен самата би било глупост да направя подобно нещо,хипотетично,защото вече няма какНо ако някой друг си го е решил,бих уважила решението му. Спрямо мен - няма как да е.
maDamn
Едно нещо може да те промени, ако му позволиш. Когато не си пасвате в леглото, решението не е нужно да бъде раздяла. Има хиляди начини да се нагодите. Само че сега е модерно да правим секс, а не да си говорим. За това пропадат връзките. И затова не разбирате идеята за девствен преди брака. Защото основавате връзките си на химия, привличане. Сексът трябва да е естественото продължение на взаимоотношенията, а не основата им.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Остарели предразсъдъци нямащи нищо общо с вярност и гаранция. Сексът е важна част от една стабилна връзка и брак. След като вече сме женени ли да разберем, че не си пасваме?
Съгласна съм на 100% с последното изречение, но не и с удебеленото, защото е така само на теория, за съжаление.
Хората не могат да се нагодят за къде-къде по-елементарни неща, какво остава за секс.
Имала съм 2 връзки, в които просто нещо липсваше в картинката със сексуалните отношения, говорила съм, казала съм, резултат - никакъв.
Проблемът е, че рано или късно животинския инстинкт, който все пак съществува у хората започва да те ръчка. Дали ще е месец, година или 20 години почти неизбежно е да пожелаеш да опиташ с друг/а, oсобено в свят, където това е най-нормалното нещо. И когато дойде този момент е по-скоро въпрос на време да го направиш. Честно казано не вярвам в днешно време двама девствени да се вземат и да си останат единствените до края на живота си.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Вижте, аз не казвам, че не е нормално да искаш да правиш секс преди сватбата. Нито казвам, че трябва да се спазва нещо такова. Има хора и хора. Твърдя само, че не можем да заклеймяваме нещо като неправилно, смешно или грешно, само защото за нас е неприложимо, както каза granger. Това е всичко. И аз далеч не съм била монахиня преди да се омъжа. И за мен сексът е важна част от връзката. Но е част, а не основата ѝ.
Затова пак казвам - въпрос е на лично убеждение, нагласа и, ако щете, възпитание. Но съм против да го отричаме и да твърдим, че девствените преди брака са непълноценни и задължително ще изневерят, щом веднъж ги отворят![]()
Хората не могат просто защото не искат достатъчно. В днешния свят с толкова много възможности е много по-лесно да се откажем от нещо и да си вземем ново, отколкото да се опитаме да го поправим. Разбирам го.
И друго - желанието трябва да е взаимно. Явно при теб е било едностранно и затова не ви се е получило.
Никога не можеш да бъдеш сигурен дали човека отсреща няма да ти изневери.Има различни хора,но никога не трябва да се доверяваш напълно.
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!