- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Да бъдеш човек
Имаше една готина серия на Хаус, в която тръгна да души един човек, който минути преди това се беше опитал да се самоубие. Веднага му хвана ръцете и почна да ги дърпа. И Хаус го пита що по дяволите го спира, като иска да си отнеме живота.
Инстинкт. Никога няма да можеш да застанеш напълно над него.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не е точно така.Да,трябва да има баланс.
Мангалите раждат по 10-12 деца,но нито им осигуряват добър живот,нито образование.
И тези роми се изхранват на нашия гръб,от гражданите ,които си плащат данъците.Нито твоя,нито моя баща е виновен,че те не учат и не работят,а нашите родители плащат данъци и се трепат цял месец за 300-400 лева заплата.
Няма лошо да имаш 3-4 деца,стига да можеш да им осигуриш хубав живот и образование,тези деца да пораснат да помогнат с нещо на обществото.![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Не са данъците големият проблем. Проблемът е, че тебе ще те осъдят, а тях - не.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Нали осъзнаваш, че 30 е 4 пъти повече от 7 ? Нали осъзнаваш, че и в момента има хора, умиращи от глад ? Нали осъзнаваш, че почти всичко, което може да се обработва, се обработва? Нали осъзнаваш, че за тази обработка отива мнооого петрол, който е на изчерпване, а ръчният труд е немислим в такива мащаби?
А преди не са умирали от глад в Африка ли?! Там винаги са умирали, запомни го това. Не случайно Аспарух и много други владетели са търсили и намерили нашата райска земя.
Осъзнаваш ли,че има толкова много необработваеми площи?
А осъзнаваш ли,че по време на дядо ти също цяла Добруджа се е обработвала с голи ръце от хиляди селяни?
пхахах, не виждаш ли, че се бъзикам?Дадох за пример негрите, жълтите и мангалоидите, щото те се множат най-много. И докато жълтурите произвеждат и подпомагат развитието, то останалите чакат на помощи от съжаление. В момента, в който изчезне това съжаление, и те ще влязат в час.
Едит: А ако не ги избиваме, а оставим природата сама да си свърши работата? Пак ли сме лоши, че не сме умрели ние?
Всеки има нужда да вярва в нещо. Лошото е, че забравяме, че най-вече трябва да вярваме в себе си и способностите ни.
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
..
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Хубава тема.
Хубаво е да се помага, но също и да се внимава на кой се помага, понеже не всеки просяк е толкова беден колкото изглежда.
Понеже знам какво е да нямаш пари за хляб, винаги помагам.
Преди няколко месеца като се прибирах от работа видях един циганин да рови в казаните до блока, до казаните беше спрял и каруцата си, а в нея беше дъщеричката му, която държеше юздите на коня. Момиченцето беше на 4-5 може би... Баща ѝ се обърна и я помоли да му подаде една пръчка, че да може да разрови боклуците в контейнера, тя му я подаде и ме погледна... Стана ми много гадно и още съжалявам, че не отидох да им дам 5 лева да си вземат хляб и нещо друго за ядене... :/
Преди 2 седмици пък на работа като излязох почивка отидох да си взема за ядене отвън, там седеше едно малко момиченце пак... не знам дали е същото.. Като видя, че си взимам за ядене ме помоли да ѝ взема едни картофки... Стана ми жално пак и ѝ взех, дадох ѝ ги, каза ми благодаря и замина.
Та бъдете по-добри и помагайте на хората които са гладни и имат нужда.![]()
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
Гоку помага на хората.
Сатан после обира лаврите.