Цитирай Първоначално написано от iFkaAa Виж мнението
Никъде НЕ съм питала дали одобрявате избора ми. Питах за повече информация за университетите (да поясня понеже май сте тръгнали да се заяждате - в сайтовете им съм чела, информация, която там я няма).
А на това, което сте го цитирали не знам какво му е голямото изцепване... ама хайде. И като толкова знаете каква специалност трябва да запиша, ако искам да упрявлявам собствен бизнес?

А относно чистачките и продавачките всеки почва от там. Няма как ей така да станеш големия шеф.
Ако искаш да управляваш собствен бизнес, не ти е нужна никаква специалност. Или поне тя няма да ти е от огромно значение. В Икономическия университет - във всички специалности се учи почти едно и също. Има само няколко различни предмета, които специализираш. Всичкото другото са сухи теории, математики, статистики и разни подобни. Никой не те учи да създаваш бизнес. Дали ще учиш Мениджмънт или някаква друга специалност - няма особено значение. Предполагам така е и в другите икономически университети.
Дипломата ти я признават в ЕС, но само на приказка. Никой работодател няма впечатлиш с нея.
Ако искаш да учиш икономика - записвай счетоводство и контрол. Това поне е наистина призната специалност.
Където и в Европа да учиш това - няма да те признаят, защото си българка. Но това зависи и от теб. В бъдеще може да се променят нещата.