.
Отговор в тема
Страница 8 от 10 ПървиПърви ... 45678910 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 227
    Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
    Първоначално като съм му казвал, че мега много пие, което беше на ебавка, мега много се засягаше. После като му го казвах сериозно, спореше с мен и отричаше, че много пие. Аз му обяснявах разни неща, които бях чел/гледал относно reward pathway и му казвах, че рискува всичко, дори и работата си и това да е добър в нея, което му е много важно. Той тогава каза, че без технологиите няма живот за него и сигурно съм прав.

После каза, че и други хора са му казали, че много пие и решил да си наложи ограничения. Известно време си ги налагаше, щото и без това беше в чужбина, ама после се върна в БГ, към стария си начин на живот, със същите хора и пак започнахме този спор. Изтъкна обичайните неща "ама то човек трябва да разпусне", "ама един път живееш", "ама трябва да се забавляваш", "ама то такава ми е ежедневието", "ама то не ми пречи". Сега като се прибера очаквам нов рунд на спора, защото аз лично още повече избягвам да пия.
    Отказа ме на reward pathway, ама дочетох.. ко да прая. Хора, които имат нужда от помощ - окей, ама волеви личности, на които не им дреме много много за нищо.. дали биха се вслушали в твоите съвети.. и по-важното.. дали изобщо ще го имат този проблем.. алкохолизъм.. дори не мога да си представя да си го помисля за някой мой приятел.. Верно, пият/пием доста, верно.. пият/пием често, но не съм забелязал наченки на пристрастяване. Някакси не си представям да отидем в заведение и да сме на сок и минерална вода.. и да, като отива човек сред хора.. трябва да се съобразява.. Ще кажеш.. Ами аз такова.. казвам им, опитвам се да водим дискусия.. Да, ама не.. масата определя всичко, на който не му е приятно - знае къде е вратата. Само тази власт имаш в масата.. да си тръгнеш. Не казвам, че когато момиче/дама те помоли да ограничиш пушека около прекрасната и личност не трябва да и угодиш.. Да, ама когато момче/мъж на твоите години ти го каже тва.. ами извинявай.. ще се усмихна тип "да ти еба майката" и ще му предложа да се премести или да си ходи. Още нещо.. нямам приятели като теб, които се опитват да ми "помагат".. и слава богу.. всички са интелигентни хора и ако щеш ад го кажем, че е проява на уважение към отсрещния да не му натрапваш своите ценности. Не казвам, че съм против дискусиите на тая тема.. даже ги адмирирам. Но както се казва.. "Най-мразим да ми казват кво да прая."

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от fierainquieta Виж мнението
    аз отново ще се проявя като некомпетентна,но днес с една приятелка спорихме за това и ми е любопитно какво мислят и другите-на доста места съм чела,че за да качиш един килограм трябва да изядеш около 3500 калории над количеството,което приемаш ежедневно ,и аз съм на това мнение,ето защо винаги по празниците качвам 2-3 кг,защото в продължение на няколко дни ям над обичайното за мен.но приятелката ми е на мнението,че всъщност е далеч по-лесно отколкото изглежда и ако изяде 2 шоколада в рамките на една седмица ще е с поне килограм нагоре,което ми се струва абсурдно..вие какво мислите по въпроса
    От 1000-1200 калории не може да качи над 1 килограм мазнини,ако ставаше така почти всички щяха да са с наднормено тегло.

Цитирай Първоначално написано от fierainquieta Виж мнението
    аз отново ще се проявя като некомпетентна,но днес с една приятелка спорихме за това и ми е любопитно какво мислят и другите-на доста места съм чела,че за да качиш един килограм трябва да изядеш около 3500 калории над количеството,което приемаш ежедневно ,и аз съм на това мнение,ето защо винаги по празниците качвам 2-3 кг,защото в продължение на няколко дни ям над обичайното за мен.но приятелката ми е на мнението,че всъщност е далеч по-лесно отколкото изглежда и ако изяде 2 шоколада в рамките на една седмица ще е с поне килограм нагоре,което ми се струва абсурдно..вие какво мислите по въпроса

За да качиш един килограм за 1 седмица, ти трябват около 500 калории повече, отколкото се препоръчва да ядеш. Но не съм сигурна дали няха 500 или 200 или 300 или... не знам. Ама май... 500 повече беше за половин килограм. Помня, че гледах някаква таблица, която изчислява колко калории трябва да ядеш на ден, за да: запазиш теглото си, отслабнеш, качиш килограми. И там си избираш колко искаш да сваляш или качваш и то ти изчислява колко трябва да ядеш всеки ден. Ако намеря сайта... ще го публикувам....

П.С. Току-що намерих нещо подобно.... изчислява от колко калории имаш нужда на ден. И пише, че ако искаш да свалиш 1 кг, трябва да намалиш калориите с еди-колко-си, следователно, за да качиш такъв килограм... увеличаваш с еди-колко-си http://www.wave-studio.net/bg/polezn...t-kalorii.html
    Последно редактирано от ellie1398 : 08-15-2013 на 20:13

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Никой не е успял да ми даде (смислен) отговор на въпроса: "Защо даваш много пари за нещо, което ти вреди".
    Опитаха ли да те контрират с примери за други неща, които вредят....?

да,но този килограм ще го качиш твърдо ако допълнителните 500 калории ги приемаш всеки ден през тази една седмица;иначе няма да стане ,или поне с моя метаболизъм

Супер фен Аватара на maldini
    Град
    2 метра под земята
    Цитирай Първоначално написано от ellie1398 Виж мнението
    Според мен пушенето проваля всичко - независимо дали човек спортува или не, пушенето винаги ще му скапе белия дроб. Иначе аз съм тотално съгласна някой да наложи пълна забрана за пушене на всякакви обществени места (като центъра на градовете, улиците...) въобще да е забранено навсякъде, където има хора. Или да направят едни кабинки, които са големи около...3-4 кв. м. имат си вентилация, седалки, малко като душ-кабина, но по-голямо и там да се пуши (само вътре). Имаше такова на едно летище в Германия. Също така според мен е честно на пушачите да се плаща по-малко като заплата, защото те винаги ще отделят няколко минути за да изпушат "една". Една цигара се пуши около 6-7 мин предполагам. Като един комин изпуши 10-15.... час и половина отива. В повечето случаи една смяна е 8 часа. Времето, което се отделя за пушене е 18,75% от работната смяна, което значи, че ако един нормален човек получава примерно 800 лв заплата, един пушач трябва да получава 650 лв за същата работа. А и един пушач не може да извършва толкова физическа активност, колкото непушач, защото белия дроб поема по-малко кислород и така снабдява тялото с по-малко кислород иии... мускулите работят по-трудно т.е., ако аз бях работодател, никога нямаше да наема пушач. Аз лично съм избрала никога да не пуша, не искам да се правя на интересна, не искам да си провалям живота и да си харча вс пари. Знам какви са вредите и осъзнавам всичко и не мисля, че някога ще си промена мнението, както повечето възрастни (които пушат) ми казват. А и да... пропуснах да кажа, че пушачите са един вид наркомани - никотинът е наркотик. А и пушачите имат много по-голям риск от рак на белия дроб и въобще шанса им да живеят дълъг и палноценен живот е мижав. Пък и страдат от високо кръвно. Винаги кашлят. Не мога да разбера как един здравомислещ човек, би могъл да реши да пуши, осъзнавайки всичко това. Не само, че вреди на себе си - щом пуши, значи не му пука, но поне с егоистичните си представи за света, да не пречи на останалите, като им дими във всяко кафене, ресторант и заведение. Недай си Боже човек да реши да седне на открито и веднага се намира някой шибан комин да му пуши в лицето. Е тва ако не е егоизъм... просто не знам какво е!
    Айдее бе сигурна си ли си ,че си по-издръжлива от мен? Защото аз не мисля така. Ше се завирам аз в кабинки да пуша само за да ти е готино на тебе хахахаха я изчезвай бе.

Мега фен Аватара на 102
    Но аз зависима от цигари не мога да съм, пробвано е :д
    Аз съм същия.. паля когато ми е кеф.... но тва не значи, че когато не ми се пуши ще тръгна да ограничавам някой да не ми дими.. ако е в лицето ми, разбира се че ще възникне спор на високо интелектуално ниво, ама да казвам на някой да не пали на масата.... меко казано странно ми се струва и няма да си го простя, ако го направя. Просто няма да съм аз.

Цитирай Първоначално написано от maldini Виж мнението
    Айдее бе сигурна си ли си ,че си по-издръжлива от мен? Защото аз не мисля така. Ше се завирам аз в кабинки да пуша само за да ти е готино на тебе хахахаха я изчезвай бе.

Няма как да съм по-издръжлива от теб, но ти каза, че спортуваш. Ако се сравниш с човек на твоята възраст, който спрортува/тренира, точно колкото теб, той ще има много по-добри резултати от теб. А и не знам ти колко пушиш, но рано или късно никотина и катрана ще ти дойде в повече в белия дроб и ще почнеш да се задъхваш при качване до втория етаж. А и като ти полепнат разни отрови по връвоносните съдове, като ти се вдигне кръвното, ако нямаш късмет може да вземеш да получиш някой инфаркт... примерно. Не ти го пожелавам. Нищо лично, нямам за цел да те обидя или нещо такова, просто ти предоставям малко факти....

Мега фен Аватара на 102
    Всеки организъм е различен !

Град
    2 метра под земята
    Сега видях ,че си на 15 години . Да не стане така ,че след време да си смениш мнението за цигарите . И тва за по- добрите резултати са пълни клишета и глупости .

Сега видях ,че си на 15 години . Да не стане така ,че след време да си смениш мнението за цигарите . И тва за по- добрите резултати са пълни клишета и глупости .
    Няма да си променя мнението. А няма как да са пълни глупости, защото ако се замислиш логично, едното следва от другото....

П.С. - http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=3902 вижте това....

А това е просто един елемент, който се съдържа в цигарите....един от многото...

- Полоний 210 е радиоактивен елемент, който излъчва много повече алфа частици дори от плутония, използван в атомната бомба, пусната над японските градове Хирошима и Нагасаки. Периодът на разпадане на полоний 210 е около 138 дни.. Това прави елемента хиляди пъти по-радиоактивен от ядрените горива, използвани в първите атомни бомби.
    Последно редактирано от ellie1398 : 08-15-2013 на 20:39

Град
    2 метра под земята
    Тоест гена ,начина на трениране и храненето не са от значение ? Отказвам се да споря .

Тоест гена ,начина на трениране и храненето не са от значение ? Отказвам се да споря .
    Логично е, че и те са от значение - но здравословното хранене, начина на трениране и гена няма да помогнат с натрупания катран в белите дробове, никотин, разрушаващ разни нерви и т.н., както и въглеродният диоксид, пречещ на кръвните телца да пренасят кислород. Иначе... да... от значение са по принцип.... с това съм съгласна....

Супер фен Аватара на Jaune
    Тая тема що се превърна в за/против тютюнопушенето? Мисля, че няма пушач, който да живее с илюзиите, че пушенето не е вредно и че не си дава парите, за да се трови. Всеки е наясно със страничните ефекти. Но всеки избира как да живее, РАЗБЕРЕТЕ. И не разбирам какви са амбициите в повечето хора в тая тема едва ли не да променят целия свят? Абе не се ли отказахте от тая идея още, знам ли, като бяхте на 10? Като ще си врете мнението в лицето на някого/ ще му давате акъл, нека това поне бъде ваш близък човек. А не рандъм потребител от форума.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    Отказа ме на reward pathway, ама дочетох.. ко да прая. Хора, които имат нужда от помощ - окей, ама волеви личности, на които не им дреме много много за нищо.. дали биха се вслушали в твоите съвети.. и по-важното.. дали изобщо ще го имат този проблем.. алкохолизъм.. дори не мога да си представя да си го помисля за някой мой приятел.. Верно, пият/пием доста, верно.. пият/пием често, но не съм забелязал наченки на пристрастяване. Някакси не си представям да отидем в заведение и да сме на сок и минерална вода.. и да, като отива човек сред хора.. трябва да се съобразява.. Ще кажеш.. Ами аз такова.. казвам им, опитвам се да водим дискусия.. Да, ама не.. масата определя всичко, на който не му е приятно - знае къде е вратата. Само тази власт имаш в масата.. да си тръгнеш. Не казвам, че когато момиче/дама те помоли да ограничиш пушека около прекрасната и личност не трябва да и угодиш.. Да, ама когато момче/мъж на твоите години ти го каже тва.. ами извинявай.. ще се усмихна тип "да ти еба майката" и ще му предложа да се премести или да си ходи. Още нещо.. нямам приятели като теб, които се опитват да ми "помагат".. и слава богу.. всички са интелигентни хора и ако щеш ад го кажем, че е проява на уважение към отсрещния да не му натрапваш своите ценности. Не казвам, че съм против дискусиите на тая тема.. даже ги адмирирам. Но както се казва.. "Най-мразим да ми казват кво да прая."
    На мен тези неща са ми пределно ясни най-вече от личен опит, защото аз самия пиех по толкова и повече колкото него. Но 1. започна да ми създава проблеми, 2. започнах да се осъзнавам колко е безсмислено да се пие по толкова.

Аз съм на мнение, че човек, който не е препатил, няма как да говори по темата от теоретични познания и някой да го вземе насериозно. Ама каквото казвам, съм го изпитал на гърба си и на това разчитам да ме чуят.

Другият фактор е, че мисленето ми сега и преди 5 години е коренно различно. Преди 5 години съм спазвал законите "на масата" и съм ги приемал на драго сърце, защото съм бил YOLO. Ама лека полека пораснах, хедонизмът спря да ме тресе толкова и осъзнах, че има и по-важни неща, както и такива, които носят по-голямо удовлетворение от наливането, пък било то и изпиването само на 2 бири вместо на 7 примерно.

А за налагане не си говорим, дори не очаквам да ме чуят като го говоря. Все едно аз преди 1-2-3 години да чуя някого, който ми е казвал, че много пия. Тогава бих го заклеймил като "спрял" и бих го пратил да си ходи.
    Последно редактирано от PainMonopoly : 08-16-2013 на 07:02

anonymous708973
    Guest
    Опитаха ли да те контрират с примери за други неща, които вредят....?
    Eстествено, само дето трудно се сещам за нещо, което излиза по-скъпо :д

И аз не спирам хората да кадят около мен, само гледам да не идва пушекът към мен, че ми омирисва всичко.

PainMonopoly, аз не съм пушач, не пуша всеки ден по 4-5 цигари и да си казвам, че не съм зависима. Казвам ти, че по едно време всеки ден в продължение на половин година сигурно бях с цигарата в устата и не ми се получи, гадно ми е просто. От 3-4 години си паля чат-пат по купони/дискотеки, така че да, пробвано е. Прави разлика между пушач, който твърди, че не е зависим, и човек, който пали на купон 10 цигари, след което може половин година да не докосне цигара.

Малдини, логиката ти никаква я няма. Това, че в цигарите има лайна, КАК означава, че генът и правилното хранене не са от значение? ВзЕми тия причинно-следствени връзки...

Dobby143
    Guest
    Аз гледам да се храня горе-долу здравословно и гледам да не ям много сладко и тестено. Не броя калориите винаги, но понякога-да. Висока съм към 158-159 см. и съм към 49-50 кг. и искам да отслабна поне с 3-4 кг.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    това с палването по дискотечки и купони е поза

Град
    Аахен
    PainMonopoly, аз не съм пушач, не пуша всеки ден по 4-5 цигари и да си казвам, че не съм зависима. Казвам ти, че по едно време всеки ден в продължение на половин година сигурно бях с цигарата в устата и не ми се получи, гадно ми е просто. От 3-4 години си паля чат-пат по купони/дискотеки, така че да, пробвано е. Прави разлика между пушач, който твърди, че не е зависим, и човек, който пали на купон 10 цигари, след което може половин година да не докосне цигара.
    Нали се сещаш, че всеки пушач започва, припалвайки по купони/дискотеки?

И всеки отначало говори като теб, че няма как да се пристрасти?

anonymous708973
    Guest
    Моето "отначало" беше преди 5 години

Град
    Аахен
    Това не значи, че след още 5 няма да се пристрастиш. Няма такова нещо "след като е минало време Х и не съм пристрастен, няма никога да се пристрастя". По-скоро има такова нещо като "след като изпуша Х цигари в рамките на определен период, ще се пристрастя". Това Х е индивидуално. Ама някой път няма да се усетиш как ще прекрачиш границата.

Мега фен Аватара на 102
    Сигурен съм, че сам не си вярваш. =)

Някъде четох, че хората прекарват 2 години в изброяване на калории о.О

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Цитирай Първоначално написано от ellie1398 Виж мнението
    Според мен пушенето проваля всичко - независимо дали човек спортува или не, пушенето винаги ще му скапе белия дроб. Иначе аз съм тотално съгласна някой да наложи пълна забрана за пушене на всякакви обществени места (като центъра на градовете, улиците...) въобще да е забранено навсякъде, където има хора. Или да направят едни кабинки, които са големи около...3-4 кв. м. имат си вентилация, седалки, малко като душ-кабина, но по-голямо и там да се пуши (само вътре). Имаше такова на едно летище в Германия. Също така според мен е честно на пушачите да се плаща по-малко като заплата, защото те винаги ще отделят няколко минути за да изпушат "една". Една цигара се пуши около 6-7 мин предполагам. Като един комин изпуши 10-15.... час и половина отива. В повечето случаи една смяна е 8 часа. Времето, което се отделя за пушене е 18,75% от работната смяна, което значи, че ако един нормален човек получава примерно 800 лв заплата, един пушач трябва да получава 650 лв за същата работа. А и един пушач не може да извършва толкова физическа активност, колкото непушач, защото белия дроб поема по-малко кислород и така снабдява тялото с по-малко кислород иии... мускулите работят по-трудно т.е., ако аз бях работодател, никога нямаше да наема пушач. Аз лично съм избрала никога да не пуша, не искам да се правя на интересна, не искам да си провалям живота и да си харча вс пари. Знам какви са вредите и осъзнавам всичко и не мисля, че някога ще си промена мнението, както повечето възрастни (които пушат) ми казват. А и да... пропуснах да кажа, че пушачите са един вид наркомани - никотинът е наркотик. А и пушачите имат много по-голям риск от рак на белия дроб и въобще шанса им да живеят дълъг и пълноценен живот е мижав. Пък и страдат от високо кръвно. Винаги кашлят. Не мога да разбера как един здравомислещ човек, би могъл да реши да пуши, осъзнавайки всичко това. Не само, че вреди на себе си - щом пуши, значи не му пука, но поне с егоистичните си представи за света, да не пречи на останалите, като им дими във всяко кафене, ресторант и заведение. Недай си Боже човек да реши да седне на открито и веднага се намира някой шибан комин да му пуши в лицето. Е тва ако не е егоизъм... просто не знам какво е!
    Абе ти като я писа цялата тая тъпотия, помисли ли поне малко?
    По темата: приемам доста.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

anonymous708973
    Guest
    Сигурен съм, че сам не си вярваш. =)
    Съгласявам се.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си