- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Неприятни ситуации с продавачки ?
Всеки път като отида в някой спортен магазин или в магазин Крачун " Любезните" продавачки ме убеждават,че номер 49 до 50 обувки ще ми стои перфектно въпреки,че нося 53...
^
Веднъж си бях забравила картата и имах само банкноти и една от тях беше $2, проблемът е, че тези банкноти са много рядко срещани, все едно нашите хартиени 1 лев, само по-възрастните хора знаят за тяхното съществуване
И давам и на онази девойка банкнотата и тя ми я връща и ми казва да съм опитала с нещо друго, при нея този номер не минавал. И така доста време се разправяхме, даже накрая и охраната повика, била съм и давала фалшиви пари.
Оправиха се в последтсвие нещата, даже още получавам писма с купони с моето име на тях, но съм се зарекла, че повече там няма да стъпя.
Чак неприятни... Като по-малка отидох в 8 без нещо да купя сирене за салатата и една продавачка като че ли спомена целия ми род до девето коляно род мустак. Друг път в голям супер маркет жената на касата ме изгледа така кофти, понеже си бях купила само половинка течна сметана.
Вчера седях около 10 минути докато чакам една продавачка да се наприказва по телефона. При което казах на висок глас "Някой ще ми обърне ли внимание или да си ходя". Познайте кой трясна вратата най-демонстративно секунди след това![]()
Имало е много такива случки, ама ся се сещам само за една. В пицария стоя да си поръчам и никакво внимание от страна на персонала.. Казвам "Извинете.." и никаква реакция. След известно време пак и тая идва при мен да и започва да ми обяснява как не можела да остави тавата с пицата, ала-бала (то имаше още една продавачка, ама тя никакъв признак за живот не даваше). Та аз се ядосах и й викам, че те тука са за да ме обслужат. Хубаво, че не може, ама да ми каже, че идва след малко и тн, а не да мълчи и да не ми обръща никакво внимание. Много ме беше вбесила.
Иначе ся съм с нов телефони и си търся кейс, скрийн протектор и тн, та много ме нервят тия дето пи продават стоката за 2 минути и после още 20 ми обясняват какъв нов пакет имали и тн...
Има един забутан стар боклук ,който има книжарница ,която е на супер закътано място и почти никой не ходи там.
Та когато ми потрябва нещо отивам при него,защото ми е наблизко.Супер претенциозен е.
И влизам аз един ден и си търся химикал от по-скъпите,не знам защо просто исках да е хубав.И така аз си избирам защото бяха изложени.И него нито го занимавам ,нито го питам ,нито нищо. И изведнъж като ми изтърси ''Това е книжарница за да се купува нещо ,а не изложба.Влизаш,купуваш,изл заш.Това е.Айде сега ичезвай.'' и аз само някакво странно стоя и го гледам.И му казах ,че с това отношение ще си остане с 5 лв оборот на денИ му тръшнах вратата под носа.Супер много ме изнерви,понеже лесно се поддавам на такива идиоти.
Друга случка с него е ,че ходиш да си купувам тетрадка и сложиш парите на бюрото ,а не на поставката за пари и взе поставката и изхвърли парите на земята и пак стоя и го гледам тоя път го попитах дали е наред с нервите,жалко ,че не ми отговориТози път дори не затворих вратата :Д
Други случаи са с продавачки ,които не затварят ш*бания си телефон.Говорят ли,говорят ,нито ме поздравяват с добър ден ,нито ме питат какво си търся.
Също много ме нервират продавачки ,които нахалстват да си купя нещо.Това било на намаление ,това еди си кфо.. Абе всякакви ги има.![]()
Веднъж влязох в Кенвело Парк мол Ст. Загора. И аз си гледкам за ризи, оная ме пита кво си търся и аз й викам ризи. Показа ми ги, каза ми кой цвят би ми отивал, взе някаква риза за 40 лева и ми вика "що не отидеш да пробваш тази, би ти стояла чудесно", (наистина беше хубава, но съм си купувала много по-хубави от second handa за 3 лева) И докато я пробвам стоя пред съблекалнята и ме чака за да ме види с нея (за лично пространство хората не са чували) Аз не й се показах, казах и че ми е тясна, дадох и закачалката и ризата и "довиждане"
Такива случки-бол. Отивам до магазина да си взема цигари и оная като ме видя, че зяпам цигарите, се провикна "Тука не е за лица под 18 години". Викам и "Тъй като ме гледаш дали нямам 18, а"? От тогава не съм стъпил в магазина и. Аз не съм от хората, които търпят разни такива. Директно им сипвам с казана отгоре и точка.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Аз на такива нагли, които не знаят защо са там им обяснявам как би трябвало да стоят нещата и предизвиквам страхопочитание.
По темата: първото, което ми идва на акъла е, че докато се сваляхме с една продавачка, едни убавци изпокрадоха половината магазин![]()
Аз нямам някаква конкретна случка,но много ме дразнят продавачките,които само ходят след теб..Все едно ще им обера магазина.Човек иска да разгледа на спокойствие,а те по 2-3 са се наредили около теб.Пфф..
Такива досадни продавачи, колкото искаш има. Но поне хората правят това, за което им се плаща, а не се подмотват по цял ден. Последният беше в книжарницата в мола. Влязох да разгледам книгите и един не спря да обикаля около мен, дори не ме попита какво търся. На мен ми стана неудобно и се тръгнах, а имах намерение да си харесам някоя книжка.
А имаше в Кауфланд една касиерка, която ме издразни. Аз и майка ми сме на касата и я питам какви цигари да вземем (за баща ми, ние и двете не пушим) и казвам на касиерката: "И една кутия бяло Виктори " и тя само поглежда майка ми и казва: "Да й дам ли". Мама каза:"Еми ако искате да имате оборот, дайте й". (друг е въпроса, че съм на 22 и съм с майка ми, явно беше решила да се прави на интересна).
Друг случай, който може би най ме ядоса една овца .. Най - близкият магазин ми е CBA и имам една карта, в която се трупат пари при пазаруване. И отивам аз един ден, доста неща взех и нещо съм се загледала настрани и когато погледнах към касата, гледам, че касиерката си извадила нейната карта и си я чекира на компютъра. Много се ядосах и й казах, че и аз имам карта и тя започна да мрънка нещо: "Ааа ама вашата не е активна". Аз казвам:" Вие от къде знаете, като не сте я виждали". Картата си е абсолютно активна. Лелее сега като се сещам пак се ядосахА беше преди 1 година сигурно
И все пак най ме дразнят продавачки, на които им пречиш като влезеш в магазина. Било то да питаш за нещо къде се намира или в обслужването
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
Преди около месец влизам в един магазин за обувки.Продавачката ме пита какво си търся, а аз й отговарям, че разглеждам.А тя:"Ама като не ми казвате какво търсите тогава за какво сте дошли след като не знаете какво ще купувате ". И повече не отидох там..![]()
Оф... в супера до нас има една побъркана :Викам -може ли една торбичка и тя за кво ти е торбичка ма ей, а пък веднъж ме замери с рестото!![]()
На рожденния ми ден преди 2-3години ходихме в мола с приятелки, и като влязахме в New Yorker ме накараха да си отворя подаръците защото едва ли не съм откраднала нещо..нямам думи......
Пред 3-4 години с един авер имахме подобна ситуация, той влиза в магазин за обувки и директно от вратата го питат, ще купувате ли нещо... Ако бях на негово място щях да и тегля една путка майна, ама той си купи реално нещо
Има някои дето влизам в магазина и като си плащам ме гледата така, че едва ли не трябва да се чувствам виновен, че съм си купил нещо.
n00bs
1. Една касиерка в Билата отказа да върне един лев ресто на приятелка, защото нямала пари да й върне. И точно започвах да се разправям с нея и момичето си тръгна, защото имало опашка. Самите ние сме си патки.
2. Объркаха модела на роклята ми за бала. Продавачката спореше с мен, че моделът бил този, а разликата беше в бродерията. Много добре помнех какво беше написало момичето в деня, когато я поръчахме в първия магазин.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Това стана преди 5 години (като бях на 12) в едно магазинче за обувки до нас. Значи то беше новооткрито и ние с майка ми отиваме там да търсим ботуши (за мен). Отиваме ние и почваме да разглеждаме и продавачът дойде и ни пита търсим ли нещо, ние му казваме за ботушите и той ни ги показа, харесах си едни и майка ми ги плати и тръгнахме да излизаме. Но тоя като почна: "Госпожо, тук има едни хубави боти, точно като за вас са", "Елате да видите тези обувчици, ще ви направя малка отстъпка" и така 20 минути не можем да си тръгнем. Накрая с мама го кръстихме Прекаленолюбезността.После си намери продавачка (слава Богу) и тя е доста по-разбрана.
Ми ходих в Турция, в Одрин и в момента, в който слязахме от автобуса ни нападнаха стари бабички с герданчета и маниста. Наобиколиха ме 2-3 и почнаха да ми бутат герданчетата в ръцете и да викат "пробвай пробвай". Не знам как се сдържах да не ги набия![]()
Ултра много ме изнервят тия дето ми вървят по г*за и все искат да помагат с нещо.. За бавно развиваща се ли ме взимат, не мога да си обясня..
Сега се сещам за една конкретна случка в едно кафене.. Седнали сме и вече ще си ходим, обаче нямахме точно пари и събирахме там, кво правихме.. Останаха 10 стотинки да дадем, дето ги дадохме на дребно (5,2,2 и 1). При което сервитьорката като дойде, погледна с насмешка стотинките и ги хвърли най-демонстративно върху масата и си тръгна.. Аз й подпалих касовите бележки в замяна.![]()
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
О помня когато веднъж преди години бяхме в един град,в който имаше водопад..С мама и сестра ми решихме да се разходим и да го видим. Решихме да попитаме на една бутка за вестници за посоката.Когато мама попита,жената само побутна прозорчето и на него пишеше 'За информация 20 ст.' ;ddd
И..Преди няколко месеца на пътуване от училище до Страсбург ..И като пристигнахме /беше привечер/ се разходихме и влезнахме в магазин за сувенири,от който набързо ни изгониха по предтекст,че ще затварят..
Последно редактирано от noworries : 08-20-2013 на 13:15