.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 61

Hybrid View

Мега фен
    това че досега един или друг човек е поставял себе си за нещо или някой дало ли е изобилен и вечен живот на някого от хората досега?!, защо въобще човек трябва непременно да се поставя за нещо или някой?!, не е ли по-важно да се осигури изобилен и вечен живот на онези хора, които все още не са придобили такъв, отколкото да се изживяваш като нещо или някой?!, какво ако си някакъв духовен/окултен дон кихот или санчо панса, а мнозина човеци погиват около теб?!, не е ли в крайна сметка жалко (това) някакъв си борец да демонстрира и да се хвали (с това) как поваля опонентите, които си намира, докато всички други около него умират?!, така и много духовни/окултни човеци си изнамираха опоненти, които намираха в лицето на не един от другите човеци, все похотствуваха като дон кихот и санчо панса, но никога не се смиряваха пред милиардите погиващи техни братя/ближни/съжители, сякаш това да побеждаваш другиго е по-важно от човешкият живот, но какво ще им бъде на същите онези духовни/окултни човеци ако (не дай си Боже) се разболеят и отивайки в болниците се окаже че всички лекари там атакуват пациентите в пристъп на донкихотска похот(страст) вместо да ги лекуват?!, понеже така и те не изпълняваха задълженията си като духовни служители, но предпочитаха да бият своите братя/ближни

"Господ каза: Кой е, прочее, онзи верен и благоразумен настойник, когото господарят му ще постави над домочадието си, да им дава на време определената храна? Блажен онзи слуга, чиито господар, когато си дойде, го намери, че прави така. Истина ви казвам, че ще го постави над целия си имот. Но ако онзи слуга рече в сърцето си: Господарят ми се забави, и почне да бие момчетата, и момичетата, да яде, да пие и да се опива, то господарят на онзи слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква и в час, който не знае, и, като го бие тежко, ще определи неговата участ с неверните. И онзи слуга, като е знаел волята на Господаря си, но не е приготвил нито постъпил по волята му, ще бъде много бит. А онзи, който не е знаел и е сторил нещо, което заслужава бой, малко ще бъде бит. И от всеки, комуто много е дадено, много и ще се изисква; и комуто са много поверили, от него повече ще изискват." Лука 12: 42-48

какво ако имаш всичкото богатство на света, а спасение за човеците няма, но всички те погиват/умират?!, това е все едно да ядеш най-изрядни ястия насред милиони гладни сомайлийски/африкански деца наблюдавайки ги как се мъчат и умират от глад, или все едно лекарят през цялото време да кара болният от рак пациент да разказва къде е бил, какво е правил и какво е ял през живота си, вместо да го подложи директно на терапия, и така докато пациента му умре, ето виж как дифендър бърза да донкихотства против мен, но така и не дойде за да каже някакви благи думи за спасението на човеците, така от поведението на вярващите се вижда че те не обичат своите братя/ближни, но бързат да ги съдят и да им подлагат съблазън

"Всеки, който мрази брата си, е човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот." 1 Йоаново 3: 15

вески такъв казва: "аз съм по-мъдър", или пък: "аз съм по-силен", или: "аз съм по-достоен", но на нито един от тях не му пука за спасението на погиващите/погиналите, така и самите те някой ден ще се окажат в положението на погиващи/погинали и не ще има кой да ги спаси, но ще се мъчат

"Имаше някой си богаташ който се обличаше в мораво и висон(т.е. имаше някой си властен и възвишен духовен/окултен служител/работник), и всеки ден се веселеше бляскаво(т.е. и всеки ден се опиваше с блаженство/благодат). Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му, като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа(т.е. като търсеше някой духовен служител, който да му помогне); и кучетата дохождаха и лижеха раните му(т.е. и езичници идваха да му помагат, било то с пари, храна или облекло). Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно(сиреч, в раят). Умря и богаташът(т.е. умря и духовникът) и бе погребан. И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия. И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък. Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш. И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така, че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас. А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом(сиреч, в храма на моята религия/деноминация, в който служех като духовен служител); защото имам петима братя(т.е. защото имам петима духовни съслужители там), за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място. Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях(т.е. нека да внимават на думите им). А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. И той му каза: Ако не слушат(т.е. ако не внимават на думите на) Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят." Лука 16: 19-31

не напразно има и една поговорка: "да би мирно седяло, не би чудо видяло", понеже много духовни/окултни рабитници/служители си позволяваха през цялото време досега да съдят другиго, обаче точно по този начин те могат да се прецакат най-много

"и ти си без извинение, о човече, който и да си, когато съдиш другиго; защото в каквото съдиш другия, себе си осъждаш; понеже ти, който съдиш, вършиш същото(сиреч, понеже най-малкото съденето е грях), А знаем, че Божията съдба против тия, които вършат такива работи, е според истината. И ти, човече, който съдиш ония, които вършат такива работи(сиреч, онези, които причиняват зло дургиму), мислиш ли, че ще избегнеш съдбата на Бога, като вършиш и ти същото(т.е. след като и ти вършиш същото най-малкото като съдиш тях)? Или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние? а с упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведната съдба от Бога, Който ще въздаде на всеки според делата му: вечен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие; а пък гняв и негодувание на ония, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата; скръб и неволя на всяка човешка душа, която прави зло, първо на юдеина, после и на гърка, а слава и почест и мир на всеки, който прави добро, първо на юдеина, после и на гърка. Понеже Бог не гледа на лице." Римляни 2: 1-11

целта не е да се съди, но да се допринася за спасението на неспасените човеци, което е в истинският Бог и истинският Исус, ето защо и ние двамата свидетели (без да се хвалим със себе си) не съдим никого, но единствената ни цел е да работим за спасението на другите човеци

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. във всичко добро), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33
    Последно редактирано от npp : 08-29-2013 на 16:44

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението

целта не е да се съди, но да се допринася за спасението на неспасените човеци,
    това че разделяш хората на неспасени и спасени означава ли, че ти си спасен, а ако кажеш, че не си спасен то тогава как би могъл да допринасяш за спасението на други. Или нима казваш, че си спасен..............

А също един от начините да допринасяш за спасението на другите човеци не е ли като им показваш "лъжесвидетелите на словото" за да не се заблуждават.

ето защо и ние двамата свидетели (без да се хвалим със себе си) не съдим никого, но единствената ни цел е да работим за спасението на другите човеци
    Кои вие двамата свидетели, ти не си ли сам,.................... самообявил се свидетел.
    То и аз утре сам мога да се обява за президент на САЩ.
    Последно редактирано от defender : 08-29-2013 на 18:07

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    това че разделяш хората на неспасени и спасени означава ли, че ти си спасен, а ако кажеш, че не си спасен то тогава как би могъл да допринасяш за спасението на други. Или нима казваш, че си спасен..............

А също един от начините да допринасяш за спасението на другите човеци не е ли като им показваш "лъжесвидетелите на словото" за да не се заблуждават.

Кои вие двамата свидетели, ти не си ли сам,.................... самообявил се свидетел.
    То и аз утре сам мога да се обява за президент на САЩ.

разбира се че истинският Бог знае най-добре кои все още не са спасени и кои са, особено след като ние човеците по принцип не можем да виждаме и да знаем всички останали човеци/души на света/вселената както и какво е положението на всеки един от тях - например ако не можем да виждаме и да знаем какво е положението с милиони човеци от собствената си държава, какво остава да виждаме и да знаем колко други населени с човеци планети има в космоса и какво е положението на всеки човек там?!, такива хора, които само знаят да обвиняват, но не и да представят конкретни доказателства, сме срещали хиляди пъти - нито беше първият, нито последният - претенции големи, а пък "покритие" никакво?!

защо въобще човек трябва непременно да се поставя за нещо или някой?!, не е ли по-важно да се осигури изобилен и вечен живот на онези хора, които все още не са придобили такъв, отколкото да се изживяваш като нещо или някой?!...................................... .............
    какво ако имаш всичкото богатство на света, а спасение за човеците няма, но всички те погиват/умират?!
    Това е АБ-то на всяка идеология. Обекта на идеологията може да приеме всякакви форми, но винаги е проектиран извън човека, вярващ в идеологията, и така остава напълно несъзнателен. В случая обекта е "неспасените", което е съвсем аналогично на "онеправданите", "засегнатите" и "наранените". Всяка идеология си има такъв обект. Примерно в политическите идеологии, винаги има значими за идеологията личности, които винаги се проектират като наранени и обезправени. Те стават мъченици на идеологията, а за "последователите" - образ, в който привиждат себе си и своето собствено вътрешно състояние. Затова и се идентифицират с него, понеже му съчувстват. Ако си говорим за мъченици. Християнството в крайна сметка си е култ към мъртвец - мъченик. В култовете към герои и "големи личности", идентификацията става не чрез съчувствие, а чрез възхищение, което се проявява в явлението "подражание". Но и там, именно тези, които се изживяват като "малоценни", боготворят "пълноценния", "онзи, който си е дал живота за нещо"- Това е източника, захранващ всеки, който се отдава в името на своя идеология. Най-интересното е обаче, че всеки вярващ в идеология остава напълно несъзнателен за причините, поради които застава зад каузи - а именно самия себе си (или социума, при по-конформистките идеологии, но там двигателя е страха). В момента все едно си застанал пред едно мръсно огледало и виждаш само мръсотиите, но не и собствения си образ. Каузите ти колкото и да са благородни, все пак са плод на твоите потребности и фантазии. Не осъзнаваш, че образът на "неспасените" съществува единствено в твоите вътрешни "игри" на огледала и отражения. Неспасените не съществуват извън твоя ум. За мен няма неспасени, за повечето хора също. Хора умират откакто има хора, даже сега умират много по-малко, и то най-вече заради онези, които не са чакали помощ свише. Смъртта е естествена част от цикъла на живота, а дори и да не е естествена, то наличието й е факт. Ако не желаеш да я приемеш и си измисляш истории за спасение и вечен живот, вече е друго нещо. Но няма общо с истината.

Също така, защо смяташ, че искам да се изживяваш като някакъв "по" от останалите? Позицията ти не е задължително да изразява някакво предимство пред останалите. Питах те за позицията ти в своите собствени очи, не е нужно да се изживяваш като нещо повече от останалите. Ето примерно дефендър се изживява като грешник, не като светец. Ако това не искаш да кажеш, то поне кажи каква е практическата ти роля? Какво точно правиш, каква е мисията ти?

ПП: Вие вярно ли двама човека пишете, защото не забелязвам разлики в стила на писане?
    Последно редактирано от Otis_Driftwood : 08-29-2013 на 20:33

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Otis_Driftwood Виж мнението
    Това е АБ-то на всяка идеология. Обекта на идеологията може да приеме всякакви форми, но винаги е проектиран извън човека, вярващ в идеологията, и така остава напълно несъзнателен. В случая обекта е "неспасените", което е съвсем аналогично на "онеправданите", "засегнатите" и "наранените". Всяка идеология си има такъв обект. Примерно в политическите идеологии, винаги има значими за идеологията личности, които винаги се проектират като наранени и обезправени. Те стават мъченици на идеологията, а за "последователите" - образ, в който привиждат себе си и своето собствено вътрешно състояние. Затова и се идентифицират с него, понеже му съчувстват. Ако си говорим за мъченици. Християнството в крайна сметка си е култ към мъртвец - мъченик. В култовете към герои и "големи личности", идентификацията става не чрез съчувствие, а чрез възхищение, което се проявява в явлението "подражание". Но и там, именно тези, които се изживяват като "малоценни", боготворят "пълноценния", "онзи, който си е дал живота за нещо"- Това е източника, захранващ всеки, който се отдава в името на своя идеология. Най-интересното е обаче, че всеки вярващ в идеология остава напълно несъзнателен за причините, поради които застава зад каузи - а именно самия себе си (или социума, при по-конформистките идеологии, но там двигателя е страха). В момента все едно си застанал пред едно мръсно огледало и виждаш само мръсотиите, но не и собствения си образ. Каузите ти колкото и да са благородни, все пак са плод на твоите потребности и фантазии. Не осъзнаваш, че образът на "неспасените" съществува единствено в твоите вътрешни "игри" на огледала и отражения. Неспасените не съществуват извън твоя ум. За мен няма неспасени, за повечето хора също. Хора умират откакто има хора, даже сега умират много по-малко, и то най-вече заради онези, които не са чакали помощ свише. Смъртта е естествена част от цикъла на живота, а дори и да не е естествена, то наличието й е факт. Ако не желаеш да я приемеш и си измисляш истории за спасение и вечен живот, вече е друго нещо. Но няма общо с истината.

Също така, защо смяташ, че искам да се изживяваш като някакъв "по" от останалите? Позицията ти не е задължително да изразява някакво предимство пред останалите. Питах те за позицията ти в своите собствени очи, не е нужно да се изживяваш като нещо повече от останалите. Ето примерно дефендър се изживява като грешник, не като светец. Ако това не искаш да кажеш, то поне кажи каква е практическата ти роля? Какво точно правиш, каква е мисията ти?

ПП: Вие вярно ли двама човека пишете, защото не забелязвам разлики в стила на писане?

Бог ще ти въздаде според това, което искаш пред Него, ако наистина винаги предпочиташ преди всичко спасение за всички човеци, тогава Той ще те възнагради, а ако искаш лоши неща за човеците, тогава Той може да те накаже, а ето как от горният цитат на твоят пост се вижда че насосваш вместо да освещаваш - по този начин рискуваш да прокълнеш разни човеци и после Бог да те съди за това

да двама свидетели сме, но засега само аз писах от този потребителски акаунт, ала все пак не смея да изтъквам себе си повече от моят брат по мисия(другият свидетел), ние не знаем каква е нашата мисия, но въпреки това я изпълняваме според както ни се дава от истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос
    Последно редактирано от npp : 08-29-2013 на 22:59

Бог ще ти въздаде според това, което искаш пред Него, ако наистина винаги предпочиташ преди всичко спасение за всички човеци, тогава Той ще те възнагради, а ако искаш лоши неща за човеците, тогава Той може да те накаже, а ето как от горният цитат на твоят пост се вижда че насосваш вместо да освещаваш - по този начин рискуваш да прокълнеш разни човеци и после Бог да те съди за това
    Старая се да направя преди всичко анализ, не да те "насосвам". Ако някъде съм изглеждал осъждащ, то вероятно е грешка в подбора ми на думи.
    да двама свидетели сме, но засега само аз писах от този потребителски акаунт, ала все пак не смея да изтъквам себе си повече от моят брат по мисия(другият свидетел), ние не знаем каква е нашата мисия, но въпреки това я изпълняваме според както ни се дава от истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос
    Как точно изпълнявате мисия, която не знаете? Или поне, какво сте направили досега?
    Също така, това че сте двама променя всичко. Може ли поне след всеки пост да се подписвате с А и Б, примерно, та да знаем кой пише? Дори и да сте братя по мисия, все пак не сте еднакви. Оставяте частица от себе си във всеки пост. Колко глупаво от моя страна, да не се сетя, че може да пишат двама човека. То обяснява всичко. Аз се чудех защо впечатленията ми от вашия профил са толкова противоречиви.

Мега фен
    Старая се да направя преди всичко анализ, не да те "насосвам". Ако някъде съм изглеждал осъждащ, то вероятно е грешка в подбора ми на думи.

Как точно изпълнявате мисия, която не знаете? Или поне, какво сте направили досега?
    Също така, това че сте двама променя всичко. Може ли поне след всеки пост да се подписвате с А и Б, примерно, та да знаем кой пише? Дори и да сте братя по мисия, все пак не сте еднакви. Оставяте частица от себе си във всеки пост. Колко глупаво от моя страна, да не се сетя, че може да пишат двама човека. То обяснява всичко. Аз се чудех защо впечатленията ми от вашия профил са толкова противоречиви.

кофтис драйфлуд и двамата знаем че "анализът" ти е подвеждащ, така че и ти приеми един съвет от нас, не се опитвай да саботираш истинският Господ Бог и Неговите люде, иначе можеш да си навлечеш голямо наказание
    Последно редактирано от npp : 08-30-2013 на 11:22

кофтис драйфлуд и двамата знаем че "анализът" ти е подвеждащ, така че и ти приеми един съвет от нас, не се опитвай да саботираш истинският Господ Бог и Неговите люде, иначе можеш да си навлечеш голямо наказание
    Аз се държа човешки, а сега ти си позволяваш да ме обиждаш и дори заплашваш. Изглежда все пак не сте толкова праведни, на колкото се правите. Или това си само ти, "субект А"?

Мега фен
    Аз се държа човешки, а сега ти си позволяваш да ме обиждаш и дори заплашваш. Изглежда все пак не сте толкова праведни, на колкото се правите. Или това си само ти, "субект А"?
    пошегувах се - нямах намерение да ти се подигравам или обиждам, нито те заплашвам, защото имах предвид рискът от наказание от Бога

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си