Заради връзката ми с нея последваха множество телефонни заплахи, боеве (налитаха ми по 5 човека, но може би опита ми в кик бокс-а [4 години и половина] си оказа думата. Около 10 пъти ми налитаха различни хора, но аз някак си се справях. Почнах и метален бокс да нося, от къде да знам, дали следващия път ще ми налетат 6,8 или 10 човека?! Заплашваха ме, следяха ме, но хич не ми пукаше. Исках да съм с нея (и все още искам) и нищо няма да ме спре да съм с нея.
С какво си заслужи тая хайка от мигрирали пингвини? Едва ли са цъфнали без причина, трябва да си стъпил на криво някъде.

Минал си през много, но именно трудностите те правят силен, за което много ще се радваш някой ден, щото ще ги преодоляваш с насмешка. Кофти е, че си прекалено недоверчив към хората, което може да ти изиграе както добра, така и много лоша шега. Замисли се над това и го промени, не ти казвам - доверявай се на всеки за всичко, щото далеч не трябва да е така. Но не бъди и толкова предубеден към хората, шансът всички да са еднакви граничи с нищото. Има и готини хора. Не всички са изпушили марсоходи. И бъди до майка си, прекарвай повече време с нея, отвратителна ситуация е, но бъдете силни и бъдете заедно до край! Много се радвам, че си намерил човек, който да обичаш толкова, че сте си изкарали добре времето до тук и т.н. Но допускаш някои грешки с нея, понеже си полудял от любов и най-вероятно самия ти не ги виждаш.

Аз и казах, че нейното мнение е най-важното за мен и то си е така, щом на нея не и е приятно да пуша, няма. Не се водя по нея, тя не ме командва, просто аз реших това.
Изреченията ти автоматично водят до това:

щеше да е перфектно, ако в някои случаи .. не се отнасяше с мен ... като с боклук
Моят съвет е да не й се водиш толкова по свирката, колкото и да твърдиш, че не го правиш - го правиш. Бъди мъж, отстоявай мнението си, мисленето си, действията си, желанията си. Следвай своите мечти, своите искания, а не нейните. Така й даваш да те върти на пръста си. Ти пумпал ли си? Пуши ти се? Купи си цигари и усмърди цялата стая на катрани и лайна, от ушите ти да пуши дим чак, ако това те прави щастлив. Пие ти се? Купи си 10 тона уиски и тръгвай на кръстоносен поход. Следвай желанията си! Своите собствени, не нечий други! Живей своя живот, не този на някой друг! Ако момичето ти те обича, в което не се съмнявам - ще те приеме точно какъвто си и ще уважи всичките ти недостатъци. Ако продължаваш да се водиш по нея, да живееш нейния живот, а не своя ти давам 100000000000% гаранция, че ще й омръзнеш, че няма да си човека, в който първоначално се е влюбила, ще си изгубиш целия "чар" и от тук ще стават само проблеми. Замисли се много сериозно!