.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 145
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    както бе казано и по-горе, истинският Бог не е причина за злото на света - ето от този пост нататък можеш да намериш отговорите, които търсиш (понеже не си заслужава да повтаряме същите неща отново): http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post10853044
    Той иска да ти каже, че не може злото да намира повод да съществува по причина на някаква характеристика или качество отнасящи се до Бог................. т.е. не може злото да намира повод да съществува в някакво качество на Бог (например от това, че Бог спи, злото да си намира повод да съществува), защото тогава в това качество на Бога ще има несъвършенство.
    Последно редактирано от defender : 09-10-2013 на 12:12

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Той иска да ти каже, че не може злото да намира повод да съществува по причина на някаква характеристика или качество отнасящи се до Бог................. т.е. не може злото да намира повод да съществува в някакво качество на Бог (например от това, че Бог спи, злото да си намира повод да съществува), защото тогава в това качество на Бога ще има несъвършенство.
    дори и мнозина да го наричат "несъвършенство", това че истинският Бог изпада в състояние на полусън не е по Негова вина, просто такава е вселенската природа че в началото на всяка вечност Той неминуемо изпада в състояние на полусън за около 5-6 хилядолетия, точно както малкото момче няма вина за това че не може да носи 40 килограма на двете си ръце след като още не е пораснало и станало зрял/голям мъж способен да прави това, с тази разлика че истинкият Бог още от самото начало е напълно всемогъщ за всяко добро дело в рамките на вечността, но просто изпада в състояние на полусън, което не го прави по-малко могъщ/способен, както културистите не губят мускулите и силата си докато спят, но като се събудят (на сутринта) са все така силни и способни както преди(предният ден)
    Последно редактирано от npp : 09-10-2013 на 12:39

Мега фен
    дори и мнозина да го наричат "несъвършенство", това че истинският Бог изпада в състояние на полусън не е по Негова вина, просто такава е вселенската природа че в началото на всяка вечност Той неминуемо изпада в състояние на полусън

Ако Бог е съвършен то Той не би трябвало да има качество, от което злото да си намира повод да съществува - т.е. това е слабост и бъг в системата.

Например когато някоя операционна система има някоя характеристика от която даден вирус си намира повод да я зарази, значи операционната система е създадена несъвършена и има слабост.

ПП: Чакай сега, Бог ли зависи от вселенската природа или вселенската природа зависи от Бог ........... баси.

И ако може да ми се представиш сега с кой "свидетел" говоря.
    Последно редактирано от defender : 09-10-2013 на 12:51

Мега фен
    брех, двамата имали Светия Дух и на тях не им трябва наставници .............. кво туй достойнство .......................... някои хора изфърчаха вече в облаците........ я се огледай брато гравитацията още действа ли ти.. .............. Бог иска от тебе не да виждаш колко си свят, а да виждах колко си грешен. ....................................
    а защо Му е на истинският Господ Бог да държи Своите люде в ограничението на някакъв си укор вместо да ги прави свободни за доброто дело?!, какво е това вашето криворазбиране за грях - сякаш грехът е нещо съвсем добро?!, ти би ли искал да си в ограничението на непрестанен укор вместо да си свободен за добрият живот?!, що за суета е да прекараш дори и един месец в супер безсмисленото ограничение на някакъв безполезен укор - нима това ще направи живота по-добър?!, не е ли укорът по причина на грехът, и не е ли първородният и същинският грях именно духовното/религиозното беззаконие - коренът на всяко зло?!, и не би ли било закономерно онези, които причиняват зло ближнему да изпитват угризения, а не онези, които не причиняват?!

Мега фен
    ^
    искам да ти кажа, че ти изобщо не познаваш Библията, направо почвай отначало. .................. така се получава с тези дето хвърчат в облаците, казват че нямат нужда от наставници и се изживяват като подобни на свети Павел и Петър.
    Последно редактирано от defender : 09-10-2013 на 12:58

Мега фен
    Ако Бог е съвършен то Той не би трябвало да има качество, от което злото да си намира повод да съществува - т.е. това е слабост и бъг в системата.

Например когато някоя операционна система има някоя характеристика от която даден вирус си намира повод да я зарази, значи операционната система е създадена несъвършена и има слабост.

ПП: Чакай сега, Бог ли зависи от вселенската природа или вселенската природа зависи от Бог ........... баси.

И ако може да ми се представиш сега с кой "свидетел" говоря.
    а защо тогава досега имаше зло в продължение на 5-6 хилядолетия (считано от първородният грях), след като според теб във вселената има някакво абсолютно съвършенство, което не позволява на злото да се прояви?!, иначе даде много добър пример с операционните системи на компютрите, защото е съвсем логично да се работи за достатъчно пълно усъвършенствуване когато има критични пропуски в системата, понеже ако човеците поправят грешките си така щото да не се случват толкова лоши неща отново, тогава колко повече истинският Бог не би допуснал едно и също зло да се случва повече?!

истинският Бог е част от изначалната вселенска природа, при все че Той е най-висшето нейно явление, докато тя е по-скоро нещо, което съществува - Той е Нещото, Което я движи и систематизира правилно

Мега фен
    ^
    искам да ти кажа, че ти изобщо не познаваш Библията, направо почвай отначало. .................. така се получава с тези дето хвърчат в облаците, казват че нямат нужда от наставници и се изживяват като подобни на свети Павел и Петър.
    никак не внимаваш достатъчно в написаното Слово - ето прочети отново какво пише:

"а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите." 1 Йоаново 2: 27

ние двамата свидетели на истинските Бог и Исус сме такива още от самото начало на тази вечност, а и няма нужда от друг бог или христос или дух в качеството на отец/учител/наставник

"И казва ми: Напиши: Блажени които са призовани на вечерята на свадбата на Агнето. И казва ми: Тези са истинните думи Божии. И паднах пред нозете му да му се поклоня; и рече ми: Внимавай да не сториш това: аз съм съслужител твой и от братята ти които имат свидетелството Исусово: поклони се Богу; защото свидетелството Исусово е духът на пророчеството(т.е. Духът на истинското Слово/пророчество)." Откровение 19: 9-10
    Последно редактирано от npp : 09-10-2013 на 13:22

Мега фен
    а защо тогава досега имаше зло в продължение на 5-6 хилядолетия
    само ако се откажеш от лъжесвидетелството пред целия форум и станеш православен............... иначе го приемам като просто опит да продължиш да спориш................ и файда никаква.

истинският Бог е част от изначалната вселенска природа, при все че Той е най-висшето нейно явление, докато тя е по-скоро нещо, което съществува - Той е Нещото, Което я движи и систематизира правилно
    ааааа, ясно, Бог бил явление на вселенската природа.............. бегай.................. и на твоето измислено от тебе божество.......... много здраве.

Мега фен
    ние двамата свидетели на истинските Бог и Исус сме такива още от самото начало на тази вечност,
    ко рече, ко

Ти на колко години си бре ..................... да не си някакъв прероден махараджа...... хихи
    Последно редактирано от defender : 09-10-2013 на 13:30

Мега фен
    само ако се откажеш от лъжесвидетелството пред целия форум и станеш православен............... иначе го приемам като просто опит да продължиш да спориш................ и файда никаква.

ааааа, ясно, Бог бил явление на вселенската природа.............. бегай.................. и на твоето измислено от тебе божество.......... много здраве.
    ние свидетелите на Бог и Исус не се отказваме от правилната вяра и не предпочитаме никаква друга, а файдата е от проявата на чиста любов към човеците особено към погиващите/погиналите/неспасените, понеже истинският Бог вижда, чува и знае всичко - за Него е достатъчно дори когато човеците проявяват чиста любов към съжителите си

растенията ли раждат почвата, или почвата растенията?!, ето защо Исус представя истинският Бог Отец като дърво, което се ражда от почвата, която е вселенската изначална природа:

"При това каза: На какво да оприличим Божието царство(т.е. произходът на Бог Отец)? или с каква притча да го представим? То прилича на синапово зърно, което, когато се посее в земята, е по-малко от всичките семена, които са на земята; но когато се посее, расте, и става по-голямо от всичките злакове(т.е. и става по-голямо от всички същества на вселената), и пуска големи клони, така че под сянката му могат да се подслонят небесните птици(т.е. множество Небесни Ангели)." Марк 4: 30-32

Мега фен
    ние свидетелите на Бог и Исус не се отказваме от правилната вяра и не предпочитаме никаква друга, а файдата е от проявата на чиста любов към човеците особено към погиващите/погиналите/неспасените, понеже истинският Бог вижда, чува и знае всичко - за Него е достатъчно дори когато човеците проявяват чиста любов към съжителите си
    Значи ти си готов и на престъпника да помогнеш в престъплението като израз на чиста любов.
    Ще дадеш ли пари на някои АКО ЗНАЕШ, че тоя с тях ще си купи алкохол и ще се напие или ще злоупотреби с тях ............. така все едно ставаш съучастник в злото му - тук е същото.
    Последно редактирано от defender : 09-10-2013 на 13:53

Мега фен
    Значи ти си готов и на престъпника да помогнеш в престъплението като израз на чиста любов.
    Ще дадеш ли пари на някои АКО ЗНАЕШ, че тоя с тях ще си купи алкохол и ще се напие или ще злоупотреби с тях ............. така все едно ставаш съучастник в злото му - тук е същото.
    когато се угажда на нечие злодеяние, тогава това няма да е израз на чиста любов, но чиста любов значи да се прави добро, но без да се угажда на злото - затова и сме написали "чиста любов", по принцип лично аз не давам пари за опиати и тям подобни(-те), обаче обикновено съм склонен да помагам на сиромасите с храна, облекло, и пр.
    Последно редактирано от npp : 09-10-2013 на 14:12

Мега фен
    ами тогава защо да давам материал на еретика, като знам че той не иска да се откаже от лъжесвидетелството си и да използва това, което му казвам за да продължи да хули словото с лъжесвидетелства.

ПП: кво ше кажеш а ........... готин ли съм............. е ся направи една салата.
    Последно редактирано от defender : 09-10-2013 на 14:25

Мега фен
    ами тогава защо да давам материал на еретика, като знам че той не иска да се откаже от лъжесвидетелството си и да използва това, което му казвам за да продължи да хули словото с лъжесвидетелства.

ПП: кво ше кажеш а ........... готин ли съм............. е ся направи една салата.
    ако говориш само Истината от истинският Господ Бог когато свидетелствуваш Словото, тогава можеш да го свидетелствуваш винаги, но ако продължаваш да лъжеш, тогава ще е по-добре да спреш и да не свидетелстваш повече лъжи

"Ако стопанинът на дома нарекоха Веелзевул, то колко повече домашните му(т.е. неговите (духовни) служители)! И тъй, не бойте се от тях; защото няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае. Това, което ви говоря в тъмно, кажете го на видело; и което чуете на ухо, прогласете го от покрива." Матей 10: 25-27

Мега фен
    че аз никога съм нямал великите претенции, че съм някакъв спасител и свидетел на словото и говорител на Бога, нямащ нужда от наставници, учител на другите и прочие - но като човек запознат с православието и четящ, знам че твоето свидетелство на словото е лъжа.................. аз през цялото време това казвам, ................. а не че имам великите претенции да съм някакъв пророк, свидетел на словото, спасител и учител на другите............ като някой друг от форума.

Мега фен
    че аз никога съм нямал великите претенции, че съм някакъв спасител и свидетел на словото и говорител на Бога, нямащ нужда от наставници, учител на другите и прочие - но като човек запознат с православието и четящ, знам че твоето свидетелство на словото е лъжа.................. аз през цялото време това казвам, ................. а не че имам великите претенции да съм някакъв пророк, свидетел на словото, спасител и учител на другите............ като някой друг от форума.
    харесала ти е някаква религия/секта, защото там ти предлагат удобства каквито ти допадат на теб, а не защото там намираш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и Неговите истинскии Светии, но "Човешкият Син няма къде глава да подслони":

"Слушайте сега вие, които казвате: Днес или утре ще отидем в еди-кой-си град(т.е. в еди коя си религия/секта), ще преседим там една година(т.е. ще изкараме там докрай), и ще търгуваме(т.е. ще служим) и ще спечелим, - когато вие не знаете какво ще бъде утре. Що е животът ви? Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва. Вместо това, вие трябва да казвате: Ако ще Господ, ние ще живеем и ще направим това или онова(т.е. едно или друго добро дело). Но сега славно ви е да се хвалите. Всяка такава хвалба е зло. Прочее, ако някой знае да прави добро и го не прави, грях е нему." Яков 4: 13-17

Мега фен
    харесала ти е някаква религия/секта, защото там ти предлагат удобства каквито ти допадат на теб, а не защото там намираш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и Неговите истинскии Светии, но "Човешкият Син няма къде глава да подслони"
    мда, много по-лесно и самоугодно е сам да си нафантазираш и да си тълкуваш Словото както на тебе да ти отърва, отколкото да приемеш истината, отричайки се от своята фантазия. Ако започна аз да ти тълкувам словото както на мен ми отърва тогава твоето нафантазирано свидетелство ще бледнее просто пред моето - това ясно показва, че този начин на отношение към словото е грешен и измислен.

Мега фен
    мда, много по-лесно и самоугодно е сам да си нафантазираш и да си тълкуваш Словото както на тебе да ти отърва, отколкото да приемеш истината, отричайки се от своята фантазия. Ако започна аз да ти тълкувам словото както на мен ми отърва тогава твоето нафантазирано свидетелство ще бледнее просто пред моето - това ясно показва, че този начин на отношение към словото е грешен и измислен.
    ние двамата свидетели чуваме и приемаме Словото на истинският Господ Бог дриректно от Неговата Уста, а не се основаваме на четене и тълкуване на Библията макар и много пъти да сме я цитирали и перифразирали, разликата е както между това да разбираш някакъв чужд език и (това) да не го разбираш, ти не слушаш истинският Господ Бог защото не вярваш в Него, понеже не си Му достатъчно верен, тъй като предпочиташ да следваш човеци вместо да се основаваш изцяло на правилната вяра в Него
    Последно редактирано от npp : 09-10-2013 на 17:40

Мега фен
    ние двамата свидетели чуваме и приемаме Словото на истинският Господ Бог дриректно от Неговата Уста, а не се основаваме на четене и тълкуване на Библията
    Ето поредната ти лъжа и лъжесвидетeлство, виж какво пише:

"Говори ти с нас, и ние ще слушаме, но да не говори с нас Бог, за да не умрем"
    "Вярата иде от слушане, а слушането от словото Божие"

казвам ти, този дето ти говори не знам какъв е, но не е Бог.

ПП: а и как Бог ще ти говори, нали казваше, че спи.......... последно - спи или говори ......
    Последно редактирано от defender : 09-10-2013 на 17:54

Дефендъре, нпп е прав. Твоята религия е социално творение, на което ти си отдал съзнанието си, в името на групово-"нафантазьорена", истина. Неслучайно основния мотив в християнството се върти около отношението към ближния, по този начин създавайки една удобна за всички договорка. Глупостите с Бог и сътворението на света са просто пълнеж, понеже Бог като абстракция за да бъде повярвано в реалното му съществуване трябва постоянно да се привижда влиянието му в реалността. Споровете за този измислен персонажи са резултат от това, че всеки прикачва различни характеристики на идола си, съответствено на самия човек разбира се. Затова и образът на Бог е толкова различен, затова и има различни богове всъщност. И тук идва груповия елемент - индивидите, "членове" на една и съща група преживяват една и съща реалност, затова и Боговете придобиват идентичен образ, още повече че груповия "резонанс", рефлектира много силно върху всеки индивид. Така постепенно се уподобява образа. Разликата в географско, и съответно битово, положение променя уравнението, понеже влияе върху цялостното развитие на хората там.
    Самата вяра, като комплексно колективно явление, има нужда от социума за да се консолидира - тя оттам произхожда, като следствие от групово договорената реалност. Попълването на празнотите в познанието използвайки готови истини е толкова примамливо, именно защото въпросните истини са вече свързани заедно в една обща картина, създавайки фалшива представа за последователност и логичност. Подобна картина се създава именно чрез груповото вярване и "привиждане" на вярата във всичко.
    Та, Групово-договорения характер на една концепция не доказателство за истинността на същата концепция. Даже обратното.
    Последно редактирано от Otis_Driftwood : 09-10-2013 на 18:36

Мега фен
    естествено, че религията е социално явление, а не социално творение.

ПП: ако искаш опитай се да спазваш правилата на религията пък да видим колко удобна договорка ще ти е............ ти изобщо няма да се опиташ защото изобщо няма да ти угодна ............. що си мислиш, че аз като съм започнал ми е била много угодна на мисленето ми коета съм си бил напаснал по мой си правила, аз съм почнал като тебе, от твоето ниво. .................. по-лесно от това да ходиш по своите си прищевки и нагаждачески мисли няма............ ти си точно от тея.......... щом е толко лесно, айде пробвай да се откажеш от начина си на мислене заради религията, ае пробвай бе...................... нагаждач.
    Последно редактирано от defender : 09-10-2013 на 20:08

Мега фен
    Ето поредната ти лъжа и лъжесвидетeлство, виж какво пише:

"Говори ти с нас, и ние ще слушаме, но да не говори с нас Бог, за да не умрем"
    "Вярата иде от слушане, а слушането от словото Божие"

казвам ти, този дето ти говори не знам какъв е, но не е Бог.

ПП: а и как Бог ще ти говори, нали казваше, че спи.......... последно - спи или говори ......
    ако продължаваш да свидетелстваш така лъжливо рискуваш да отнесеш някое наказание, затова по-добре недей да продължаваш с лъжите, първият цитат, който си показал е от книгата Изход 20 гл. където израелтяните остават твърде уплашени от явлението на Иеова, затова Моисей ги утешил като им казал че истинският Господ Бог е в основата на това явление и че не трябва да се страхуват от сатана:

"И всичките люде гледаха гръмежите, светкавиците, и гласа на тръбата, и гората която димеше; и като видяха людете това нещо оттеглиха се и застанаха отдалеч. И рекоха на Мойсея: Ти говори с нас, и ние ще слушаме; и нека не говори с нас Бог, за да не умрем. И Мойсей рече на людете: Не бойте се: Бог дойде да ви опита, и да бъде страхът му пред вас, за да не съгрешавате." Изход 20: 18-20,

"И съживи вас, когато бяхте мъртви чрез вашите престъпления и грехове, в които сте ходили някога според вървежа на тоя свят, по княза на въздушната власт, на духа, който сега действува в синовете на непокорството;" Ефесяни 2: 1-2

вторият цитат е от посланието към Римляните 10 гл. където се говори именно за слушането на живото Божие Слово, което излиза директно от устата на истинският Господ Бог, а не за четене на писание(-то) според човешка традиция или слушане на човешки проповеди, нито за самомнителни заключения:

"няма разлика между юдеин(т.е. няма разлика между традиционни(-те) праведни) и грък(т.е. и нетрадиционни) защото същият Господ е Господ на всички, богат към всички, които Го призовават. Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси". Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник? И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!" Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"? И тъй, вярването е от слушане(т.е. от следване(-то) на истинското Божие Слово), а слушането - от Христовото слово(т.е. от живото Слово на истинският Господ Бог). Но казвам: те не са ли чули? Наистина, чули са: - "По цялата земя е излязъл гласът им, И думите им до краищата на вселената". Но пак казвам: Израил не е ли разбрал? Разбрал е, защото първо Моисей казва: - "Аз ще ви раздразня до ревнуване с тия, които не са народ(т.е. които не са последователи на религия/секта); С народ несмислен(т.е. с люде, които за вас са несмислени) ще ви разгневя"; а Исаия се осмелява да каже: - "Намерен бях от ония, които не Ме търсеха(сиреч, от невярващи(-те)/неокултисти(-те)); Явен станах на тия, които не питаха за Мене(сиреч, на невярващи(-те)/неокултисти(-те)); а за Израиля казва: - "Простирах ръцете Си цял ден Към люде непокорни и опаки"" Римляни 10: 12-21,

"И тъй, фарисеите и книжниците Го запитват: Защо не вървят Твоите ученици по преданието на старейшините, но ядат хляб с нечисти ръце? А той им рече: Добре е пророкувал Исаия за вас лицемерите, както е писано: "Тези люде Ме почитат с устните си, Но сърцето им отстои далеч от Мене. Обаче напразно Ме почитат Като преподават за поучения човешки заповеди". Вие оставяте Божията заповед и държите човешкото предание, [измивания на шулци и на чаши; и много други неща правите]. И каза им: Хубаво! вие осуетявате Божията заповед за да спазите своето предание!" Марк 7: 5-9

и така, слушането на живото Слово на истинският Господ Бог е в основата на Божиите Заповеди:

"А един от книжниците, който дойде и ги чу, когато се препираха, като видя, че им отговори добре, пита Го: Коя заповед е първа от всички? Исус отговори: Първата е: "Слушай, Израилю; Господ нашият Бог е един Господ; и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила". А ето втората [подобна на нея] заповед: "Да възлюбиш ближния си като себе си". Друга заповед по-голяма от тия няма." Марк 12: 28-31
    Последно редактирано от npp : 09-10-2013 на 21:12

Мега фен
    абе ти за някакъв светия ли се имаш бе............... що за мерзост на запустението
    Последно редактирано от defender : 09-10-2013 на 21:16

Мега фен
    абе ти за някакъв светия ли се имаш бе............... що за мерзост на запустението
    "мерзостта на запустението на светото място" е когато много вярващи обричат мнозина невинни на погибел, това е все едно както ако някакви управници дойдат на власт и заповядат: "всеки, който не чепка вълна в нашият обор/като нас, ще бъде санкционирван", така и неправедните вярващи обричат на погибел всички човеци, които не следват тяхната религия/секта

"И от него ще се подигнат сили, които ще омърсят светилището, да! крепостта, ще премахнат всегдашната жертва, и ще издигнат мерзостта, която докарва запустение..... Но известия от изток и от север ще го смутят; затова ще излезе с голяма ярост да погуби мнозина и да ги обрече на изтребление. И ще постави шатрите на палата си между моретата, върху славния свет хълм; но при все това, ще постигне края си, и не ще има кой да му помага." Данаил 11: 31-45,

"И като повика народа, рече им: Слушайте и разбирайте! Това, което влиза в устата(т.е. консумацията сама по себе си), не осквернява човека; но това, което излиза от устата(сиреч, лъжепророкуването/духовното беззаконие), то осквернява човека. Тогава се приближиха учениците и Му рекоха: Знаеш ли, че фарисеите(т.е. духовните служители на човешката(666) религия) се съблазниха(т.е. се смутиха) като чуха тая дума? А Той в отговор рече: Всяко растение, което Моят небесен Отец не е насадил, ще се изкорени. Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата." Матей 15: 10-14,

"По онова време, в една събота, Исус минаваше през посевите; а учениците Му, като огладняха, почнаха да късат класове и да ядат. А фарисеите, като видяха това, рекоха Му: Виж Твоите ученици вършат каквото не е позволено да се върши в събота. А Той им рече: Не сте ли чели що стори Давид, когато огладня той и мъжете, които бяха с него, как влезе в Божия дом и яде от присътствените хлябове, които не бе позволено да яде ни той, нито ония, които бяха с него, а само свещениците? Или не сте ли чели в закона, че в съботен ден свещениците в храма нарушават съботата, и пак не са виновни. Но казвам ви, че тук има повече от храма. Но ако бяхте знаяли що значи тая дума: "Милост искам а не жертва", не бихте осъдили невинните." Матей 12: 1-7
    Последно редактирано от npp : 09-10-2013 на 21:45

FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си