.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 124
    Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Мисля, че доход под 1000лв. за София е малко, ако например живееш сам под наем и никой не ти помага финансово. Парите ще ти стигат, но няма да остават. Ще платиш жилището, ток, вода и храна и си до там. За удоволствия и екстри като кола няма да има. С приятелката ми имаме общ бюбжет и може да се наредим в средната класа. Живеем в нейно собствено жилище, което е по наследство. Едва ли бихме могли да си позволим да купим. И двамата караме коли, обичаме да се глезим с храна на вън, а и сме си лакоми и често се глезим и готвейки в къщи. Общият ни доход е към 3000лв. и това определено стига. Засега. Ще видим как ще е като се оженим и имаме деца, а и по време на майчинство се разчита само на мъжкия доход.

Повече от фен Аватара на DeHu
    Парите са хубаво нещо,но може да се хвалиш с тях,когато почнеш сам да си ги изкарваш...и пак си остава комплексарско да парадираш с голяма заплата,но това е друг въпрос.Но да обясняваш колко лесно се изкарват 2000лв,при положение,че през целия си съзнателен живот не си пипнал работа, е меко казано несериозно.Да,ако тати е шеф на митницата,а мама излиза със съмнителни типове може би влизат повече пари.Разбирам,че в такива случаи е много важно да покажеш колко си богат,'щото просто не ти е останало нищо друго...Таа да,живи и здрави,всеки с приоритетите си,аз лично предпочитам да си живея като мишок,ама честно и с достойнство.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Конкретно за София заплати от 2000 и нагоре има във финансовия и ИТ сектори. Изобщо не се изкарават леко. Никой мениджър няма да те търпи да дремеш при такива заплати. Ще те изстиска докрай преди да развърже кесията в края на месеца и постоянно ще мрънка, че не работиш ефективно.

Мега фен Аватара на baby_baby
    парите изобщо не ме интересуват

Супер фен Аватара на Cloud9
    Цитирай Първоначално написано от DeHu Виж мнението
    .Но да обясняваш колко лесно се изкарват 2000лв,при положение,че през целия си съзнателен живот не си пипнал работа, е меко казано несериозно.
    Точно!Бях гледала кпип с абитуриентите всяка година където ги питат какви заплати очакват и не чух сума под 1500 лева,което е много далеч от действителността,особено в по-малките градове.Тея пари може да ги стигнеш след много години опит и доказване,а някои младежи си мислят,е щом мама и тати имат значи и те ще имат.

Мега фен
    @димитър_ак Не е въпросът колко ти стигат да живееш глезейки се или мизерувайки,въпросът е там колко можеш реално да изкараш и на каква всъщност длъжност(общо взето по какъв начин въобще) Едни свикнали на 250-300 лева заплата като им я увеличиш на 400-500 очите ще им светнат от допълнителния доход (огромен за тях) Явно и ти би реагирал така,ако доходът ти някак скочи от 3 на 6 бона ,нали ) Въпросът е на колко си свикнал да караш.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от maldini Виж мнението
    Ей леко бе бияч :Д
    1кг пилешко филе е 10 кинта ,телешкото е 14 ,за ядките да говоря ли изобщо?
    Скрий се, че се излагаш.
    Иди в магазина и виж колко струва чистото свинско или телешко и тогава дрънкай.

Да не говорим, ако се отиде до месарница колко по-евтино излиза.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    Мисля, че доход под 1000лв. за София е малко, ако например живееш сам под наем и никой не ти помага финансово. Парите ще ти стигат, но няма да остават. Ще платиш жилището, ток, вода и храна и си до там. За удоволствия и екстри като кола няма да има. С приятелката ми имаме общ бюбжет и може да се наредим в средната класа. Живеем в нейно собствено жилище, което е по наследство. Едва ли бихме могли да си позволим да купим. И двамата караме коли, обичаме да се глезим с храна на вън, а и сме си лакоми и често се глезим и готвейки в къщи. Общият ни доход е към 3000лв. и това определено стига. Засега. Ще видим как ще е като се оженим и имаме деца, а и по време на майчинство се разчита само на мъжкия доход.
    Баща ми с 1000 лв и хубава кола кара и на другия край на света е пътешествал и образование на две деца изкарва, така че..

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Баща ми с 1000 лв и хубава кола кара и на другия край на света е пътешествал и образование на две деца изкарва, така че..
    Интересно как.
    Абсолютно без да се заяждам.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Интересно как.
    Без постоянно да се дават пари за глупости като дрешки, нови телефончета, обувчици, разхищения било на храна, било на ток и вода. Живот извън София. /Да, колкото и невероятно да звучи, учените откриха живот извън София!/

anonymous708973
    Guest
    Какво ми говориш за София на мен, аз не съм оттам и никога не съм била.
    Да не говорим, че хич не питах теб.

Мега фен Аватара на an7raks
    Какво ми говориш за София на мен, аз не съм оттам и никога не съм била.
    Да не говорим, че хич не питах теб.
    Щото по-рано ми обясняваше как не можело да се живее с под 1000лв, а дори тук във Варна, където е доста скъпо за живеене, може да си се оправяш добре с 1000лв. За по-малките и забутани градчета, да не говорим.

Мега фен
    Интересно как.
    Като казах 1000 лв всъщност нямах в предвид точно тази сума. Естествено като прибавим някои странични доходи, които не са много + заплатата на майка ми, която е два пъти по-малка... се оформят едни стабилни доходи, с които може да се отглеждат деца и да се живее без да се лишава човек от забавления, стига те да не са наистина скъпи. Просто се правят планове, събират се пари , пести се. Има хора, които живеят с далеч по-малки парични средства. Тях обаче и аз не ги одобрявам от гледна точка създаване на семейство, защото вече лишенията придобиват доста големи размери. Това обаче е само мое мнение, защото погледнато от очите на други - ами не го усещат така. Може би възпитанието, гена, който донякъде определя развитието и умствените качества при различните човешки индивиди, играят роля в човешкото разбиране и тнт.
    Просто не съм се чувствал лишаван, а нещата, от които не е имало начин да се задоволя би трябвало в бъдеще сам да ги постигна.
    А за коментарите колко пари стигали за храна ще дам отново един пример със себе си, колкото вече и неудобно да звуча.. заплатата ми беше по 150 лв Които ми стигаха за автобусните билети и храна. Да, вярно, не купувах продукти за вкъщи, където също съм се хранил, на като се има в предвид,че през ден съм бил на ресторант нещата си идват на мястото.
    Сега вече, ако някой има за цел качване на маса със специални диети - то може и 1000 лв да му излезе.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    https://www.facebook.com/video/embed...18559078250462

Слушайте и попивайте!
    Grumpy old madman

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Съжалявам, че чак сега се включвам , ама много глупости се изписаха. Има всякакви хора и не за всеки парите са на определено по важност място. Зависи много и от възрастта. Някакъв пич се обеснява как 2 бона едвам му стигали.Ок, супер, ама айде замисли се колко от тези разходи може да ги ограничиш чрез елементарно реструктуриране. Баща ми изкарва много повече, ама ми е неудобно да му искам по толкова. Сам съм в квартира по , в момента нямам лични доходи и за месец харча средно около 1000 лв. като не се ограничавам от нищо . Да , последния месец си поръчах втора карта за колата , свещи и нови стелки, ама зимата ще се свия малко. Обличам се добре и стилно, но не си купувам дрехи заради цената. Когато излизам с познати с по-скромни възможности винаги се съобразявам къде да отидем , хем на мен да ми е спокойно, хем те да не се притесняват. С приятелка е почти същото- отдавна е минало времето , когато аз ( разбирай баща ми ) поема повечето и разходи. Има момичета, които ако ги разкараш из градския транспрот , не те броят за нищо , ама заслужава ли си да бачкаш , за да се опиташ да угаждаш на такива ?
    Момичетата предполагам мислят същото. Не е проблем да издържат приятеля си за определен период , обаче ако видят , че има желание за развитие и не се комплексира жената да плаща сметките.

~редактирано : Има определена 4 цифрена сума , под която би ми било обидно да работя, било то и първата "официална" работа. В зависимост от положението парите може да се разглеждат като досадна необходимост , но има много самотни майки , които едвам свързват двата края. Аз имам апартаменти и коли, ама ако си хвана сериозна приятелка и искам нов апартамент в София, дали 1500 лв. на месец ще стигнат за това ?
    Последно редактирано от SpiritInBlack : 10-02-2013 на 17:51

Супер фен Аватара на prince
    Цитирай Първоначално написано от SpiritInBlack Виж мнението
    Съжалявам, че чак сега се включвам , ама много глупости се изписаха. Има всякакви хора и не за всеки парите са на определено по важност място. Зависи много и от възрастта. Някакъв пич се обеснява как 2 бона едвам му стигали.Ок, супер, ама айде замисли се колко от тези разходи може да ги ограничиш чрез елементарно реструктуриране. Баща ми изкарва много повече, ама ми е неудобно да му искам по толкова. Сам съм в квартира по , в момента нямам лични доходи и за месец харча средно около 1000 лв. като не се ограничавам от нищо . Да , последния месец си поръчах втора карта за колата , свещи и нови стелки, ама зимата ще се свия малко. Обличам се добре и стилно, но не си купувам дрехи заради цената. Когато излизам с познати с по-скромни възможности винаги се съобразявам къде да отидем , хем на мен да ми е спокойно, хем те да не се притесняват. С приятелка е почти същото- отдавна е минало времето , когато аз ( разбирай баща ми ) поема повечето и разходи. Има момичета, които ако ги разкараш из градския транспрот , не те броят за нищо , ама заслужава ли си да бачкаш , за да се опиташ да угаждаш на такива ?
    Момичетата предполагам мислят същото. Не е проблем да издържат приятеля си за определен период , обаче ако видят , че има желание за развитие и не се комплексира жената да плаща сметките.

~редактирано : Има определена 4 цифрена сума , под която би ми било обидно да работя, било то и първата "официална" работа. В зависимост от положението парите може да се разглеждат като досадна необходимост , но има много самотни майки , които едвам свързват двата края. Аз имам апартаменти и коли, ама ако си хвана сериозна приятелка и искам нов апартамент в София, дали 1500 лв. на месец ще стигнат за това ?
    +

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Заплатата, сама по себе си е просто някаква величина.
    Има значение дали живееш сам, на колко години си, имаш ли семейство. Някои хора харчат повече пари от други. Има хора с пари, които не харчат толкова.
    За студент (или ученик) е нужно да изкарваш толкова, колкото да си покриваш собствените разходи.
    Всички искат да взимат много пари, въпроса е, че не всички имат нужните качества, някои ги мързи и само мрънкат, колко бил тежък живота, каква била държавата.
    Ако си мързелив и чакаш да ти паднат наготово и в бленуваната чужбина парите не растат по дърветата.
    Има го и момента, че все по-трудно могат да ти подадат ръка, да ти дадат шанс да се докажеш и развиеш.
    Трябва да се преквалифицираш постоянно, да си инициативен и упорит. Някои хора просто не са такива.

Аз лично далеч не съм материалист, но не съм и идиот, за да твърдя глупости.
    Парите не могат да купят щастие ? Окей, а липсата на пари може ли да ти донесе такова? Несериозно е. Парите ти дават сигурност и свобода.
    Няма да говоря за лъскавия живот, защото не всички ги влече и малка част могат да си го позволят. Но не можеш да си на 20 и няколко години и да разчиташ на мама и тате. Който може, лошо няма, евала. Надявам се и аз един ден децата ми да не са лишени от нищо, но от друга страна... трудът възпитава.
    Ако парите ти падат от въздуха, не знаеш реалната им стойност. Докато, когато си ги изработиш и положиш усулие е съвсем различно.
    Ще се замислиш дали да пускаш 20ки по казината и пр.

Всеки може да се хване да дава неща и да вади по няколко стотака на ден, но перспективите не са позитивни. Най-хубавото, което може да стане е да не те хванат. Лошото на лесните пари е, че лесно хвърчат.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Иди в магазина и виж колко струва чистото свинско или телешко и тогава дрънкай.

Да не говорим, ако се отиде до месарница колко по-евтино излиза.
    Месо се купува от магазин, какво е това месарница.

А по темата не знам, какво да кажа.
    Само тъпите златокопки ги вълнува, колко взима мъжа, който им работи задниците, нормалните хора не гледат първо парите.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Кашкавала е 3 пъти по-скъп от свинското. Свинското върви под 10лв./кг.
    Иначе не може да казвате, че само курви-материалистки се интересуват от това, колко взима един мъж. Ако говорим за момиче до към 20 години, да, смешно е, но хубавите жени излизат скъпо, в повечето случаи.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Месо се купува от магазин, какво е това месарница.
    Месарница е специализиран магазин за месо и месни продукти. Доста хора ги предпочитат пред големите вериги, защото смятат, че качеството на месото вътре е по-добро. Дали е така, не може да се каже със сигурност.

И да, месото определено не е най-скъпата храна по магазините, в последните години млечните продукти скочиха в пъти и станаха по-скъпи от него.

Да не говорим колко скандално е, че 1 кг бял боб вече струва 7 лв. Това е ненормално, ако ще да го внасят от Луната.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Месарница е специализиран магазин за месо и месни продукти. Доста хора ги предпочитат пред големите вериги, защото смятат, че качеството на месото вътре е по-добро.
    Определено месото в месарницата е много по прясно от колкото в магазина. Нито знаеш кога са го докарали, нито знаеш от къде, нито знаеш състава му, общо взето това че месото се купувало от магазина е пълната простотия. КАто не сте запознати моля не говорете празни приказки.

Аз не се считам за компетентен по въпроса, нито работя в Агенцията по безопасност на храните, просто резюмирах мнението на група хора с няколко думи. Все пак мерси, че разясни очевидното.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от kaRamella Виж мнението
    Определено месото в месарницата е много по прясно от колкото в магазина. Нито знаеш кога са го докарали, нито знаеш от къде, нито знаеш състава му, общо взето това че месото се купувало от магазина е пълната простотия. КАто не сте запознати моля не говорете празни приказки.
    Ти си от село, там сами колите, запозната си.
    Месото се купува от магазина, месарници има по малките градчета/села/ където колят по една крава в месеца и цялото село я яде.

Мега фен Аватара на draid
    Абе не се излагайте, сам човек може да живее в София добре с около 1200-1400лв и то доста добре, без да се лишава и при все че ходи с кола на работа и пръска пари за бензин. Обяснявате ми тука как нямало да си купувате дрехи от илиенци, ама тия дрехи дори и по 100-150 лв да са колко ги купувате ? Всеки месец ли даваш по 300лв за дрехи ? Ако приемем че даваш за храна около 400лв, за бензин 250-300, за наем около 300 това са ти 1000-те лв и то ако говорим за кола, а на много места в София е по-удобно да пътуваш с метрото, ако взимаш 1400 ти артисват едни 400лв за харчене спестяване каквото искаш и това е живот без ограничения с 2000 вече ще ти артисват пари всеки месец, освен ако не си прахосник

Колега papugai, не говори глупости... В София, Пловдив, Варна, Бургас има много месарници (или хайде, ако не ти звучи достатъчно градско - магазини за месо). И не си мисли, че в месарницата се коли животното - има си кланници/месокомбинати за тази работа. В месарницата понякога се разфасова на порции и се предлага на клиента.

draid, храната доста поскъпна и не съм убеден дали скоро 400 лева ще са достатъчни. А станеш ли семеен, разходите за храна скачат още повече. И не е само тя - консумативите също са скъпи - например битовата химия. В тази финансова разбивка, която си направил, пропускаш парите за сметки, които се менят според сезона и често са доста солени. През зимата няма как да даваш по-малко от 200-250 лв за сметки, независимо с какво се отопляваш (е, ако си на дърва ще са по-малко, но сравнително малко хора в големите градове се отопляват на дърва).
    Последно редактирано от DarkTemplar : 10-03-2013 на 15:10
    Welcome to the Jungle...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си