- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Нещо различно.
Чашата, от която аз си попийвам сутрин, е една единствена. Има други чаши, разбира се. Но аз пия само от нея. Когато е мръсна, мия я и пак пия от нея. Привързал съм се към нея. За мен е незаменима. Ако се наложи да я заменя(счупи се), няма да стане заменима. Нуждата ще ме накара да взема нова. Това не значи, че е заменима. Приемаме уговорката(разбира се), че не наричаме всяка следваща чаша незаменима. Незаменимата е една единствена, счупена или здрава. Просто това звание трябва да се дава само веднъж в живота.
Трудно ми е да разбера света на чашите. Аз не съм чаша.
Всъщност не, не фейлва, разбирам го донякъде.
Някои се изказвате доста крайно и категорично, като се има предвид на каква възраст сте(сме) и че никога не знаеш кой накъде ще бъде завъртян в крайна сметка. Любопитно ми е след 10+ години колко от писалите тук ще са на същото мнение.
Не. Просто вярва в единствената, неповторима И незаменима любов. Това, че неговите/нейните разбирания са различни от моите и твоите, не означава, че "фейлва".
Тази тема съм я дъвкала в стари теми. След всеки човек в живота ти остава по нещо. Заради времето, прекарано заедно, заради спомените. Не е любов. Но е нещо. И това нещо предизвиква емоция, била тя положителна или не.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Ми всеки гледа различно на нещата . Така както аз твърдя, че никой не незаменим ,и че chovek най-много трябва да обича себе си така, и той вярва в любовта . Въпросът е тази сляпа вяра до колко е ползотворна за него самият . Но нищо не се знае след 10 години може, аз да съм на нegovoto мнение ,а toi на моето . Макарче ,che me съмнява като се знам какъв егоист съм.
CoNviCt = приятна изненада. Другите продължавате да сте малоумници.
Ditto.
Отказвам да приема, че в очите на половинката си съм заменима. Аз съм единствена, аз съм уникална и аз ще оставя следа там, дори и след като... хм, се счупя (следвайки примера с чашата). Да приема да бъда заменима означава да приема, че ако днес не му е удобно с мен, той може да ме смени с друга. Това е различно от "подмяната", която настъпва, защото е наложителна - защото връзката ни е счупена, защото връщане назад няма. Но не, аз не съм като всяка друга жена и ако ме е избрал, той трябва да ме е избрал именно заради уникалността и незаменимостта ми. И защото иска само мен.
Това по въпроса със заменимите хора.
По въпроса за ръждата - старата любов ръжда не хваща. Но това не означава непременно, че трябва да се върнеш към нея, ако тя е приключила по основателни причини.
Аз самата съм пример за няколко връщания към стари любови. Последното е доста успешно. Но тва е друга тема.
По въпроса със "старата любов се забравя с нова" и "всяка следваща любов е по-голяма". И това пак са глупости. Влагате различни смисли в изреченията и от там ви идва объркването. Старата любов не се забравя. Аз не съм забравила как ме е карало да се чувствам бившето ми гадже, когато съм била влюбена в него. Означава ли това, обаче, че искам да се върна при него?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Лейди, избрал те е, защото си неповторима, т.е. уникална и единствена, а не незаменима. Разбира се, че ще оставиш следа някъде в него. Но това не означава, че друга не би могла да остави дори по-хубава или по-гадна следа на същото място, само защото не е досущ като теб.
Няколко предмета ни карат да се чувстваме щастливи. Всичките тези предмети са различни. Няколко хора оставят следи в нас. И досущ като първия пример, и те са различни. Те са неповторими. Но не са незаменими.
Това се опитвам да обясня през цялото време.
едит:
Ето така съм съгласна.
Харесва ми как част от вас се привързват към неодушевени предмети, а другите спамят тотално някакви недефинирани понятия и си мислят, че на някого му дреме и ги чете.
А, да , има и хора, които ги четат.
Има и смислени писания, но трябва да копам за да ги намеря
Мързи ме.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
^
Просто се наслаждавайте на момента и това е..![]()
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Хората в тийнеиджърска възраст правят една основна грешка-бъркат любовта с хормона и нуждата да се обичат като по филмите.Не съм много по-голяма от тази възраст и не съм се влюбвала повече от веднъж,но смятам че това,което навремето съм смятала за страст и харесване си е било чисто и просто бушуващите хормони и проклетия пример на Дисни и невероятната и истинска любов на ранна възраст.Не казвам че няма как на 15 да се влюбиш и да се ожениш след 10 години връзка за същия човек,но с времето чувствата ще се променят и от това влюбване ще се превърнат в любов.
11 лъжи на Дисни:
1. Любовта от пръв поглед е нещо съвсем нормално и се случва непрекъснато.
2. Да не се подчиняваш на родителите си и да се измъкваш от вкъщи, за да се мотаеш с някой, който току що си срещнала, обикновено завършва с хепи-енд и сватба.
3. Всяко момиче трябва да мечтае, че целувката на непознат ще я събуди от дълга дрямка (или махмурлук).
4. Жестокостта ще ти помогне да намериш истинската си половинка - и няма да те арестуват.
5. Ще намериш Единствения още в първия, с когото излезеш. И ще заживеете щастливо.
6. Пожелаването, когато видиш падаща звезда, сбъдва мечтите - а не упоритата работа.
7. Ако трябва да се престориш на някой, който не си, за да привлечеш вниманието му/ѝ... направи го.
8. Едва когато стигнеш дъното, ще намериш любовта на живота си. И той ще спаси зависимия ти задник и ще ти оправи всичките проблеми.
9. Не планирай да живееш вълнуващ или смислен живот, докато Принцът ти не те намери. Не обратното.
10. Да се откажеш от онази черта/талант/умение, което те прави специална, в името на някой мъж е напълно нормално. Той не се интересува колко си тъпа, стига да си красива.
11. Трябва ти една единствена целувка, танц или дует, за да разбереш, че пичът е Единственият.
![]()
той много добре го знае... но това никога не е било проблем... защото когато видя въпросният човек, винаги има нещо, което ме кара да се чувствам едновременно супер глупаво и супер щастливо и усмихнато. Сегашният ми приятел е страхотен човек, знам, че мога да разчитам на него, както и той на мен, обичаме се. Но някои хора просто те карат да се чувстваш по един неповторим начин и никой друг не е способен да го направи по същия начин. Да, може да е нещо по-добро, но всъщност онова чувство си остава неповторимо, точно както примера с чашата. Много правилно, това, че я заменяш по принуда, не е причина да забравиш другата любима чаша.
Имам перфектния пример за да те опровергая, но ще ми отнеме около 3 дълги поста време и трябва да разкажа историята на живота ми, е.. поне последните 5 години, но както и да е.. вярвай си, че си права, а може и да си сама за себе си, ноо общо взето.. пълни глупости..![]()
Dr. Gregory House
Обратното е. Мисля.
Ако един човек е неповторим, значи, че е незаменим. Съгласна съм с теб.
Обаче... ако изхождаме от идеята, че всеки е неповторим, то тогава никой не е заменим, което е смешно, щото просто няма толкова много уникални и заслужаващи си хора.
Та... смятам, че за мен като личност, като момиче, има "повторими" момчета, тоест отделни личности, които обаче са еднакво (не)подходящи за мен, следователно заменими един с друг. В случая... просто грабвам друга чаша от етажерката, щото ме мързи да измия старата.
И двамата ми бивши опровергават теорията, че "старата любов ръжда не хваща".
С мъжо обаче май си сложих таралеж в гащите. Не знам дали ще сме заедно след 5-10 години, обаче... ще ми държи влага цял живот това момче. Като го видя на улицата, ще ме свива коремът. Просто е вътрешно усещане.
AnarchyBoy, стига си вярва, че с примери от ТВОЯ живот можеш да опровергаеш живота на някой друг. Наивно е.
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-31-2013 на 13:42