изнасилваш думата 'правилно'
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Що? Нали всеки трябваше да си създаде свои правила и колкото по-откачени са, толкова по-добре, щото ще е "различен"?
Ако според моите правила е разрешено да те убия, значи е правилно за мен...
Чух за изнасилване и довтасах. Кой кого ще изнасилва? И има ли нужда да снимам или поне да светя?
думата 'правилно' може да се използва с няколко различни значения, аз я използвах с едно от тях, а ти ползваш друго и си мислиш, че говориш за същото, за което говоря аз
Няма.
Да, в този случай ще си взема фенерче да им намирате дупките.
не може да очаквате вашето нормално, да бъде нормално и за другите
всеки си има негово собствено
Антракс, лягам си
затварят ми се очите
утре, обещавам!
ми ок
правилно е, че котките са животни; не е правилно, че котките са зеленчуци
в този смисъл не можеш да кажеш дали "за теб" е правилно нещо - то или е правилно, или не е. говори се спрямо света, а не спрямо нечие мнение
Напротив, мога да кажа кое е правилно според моите правила. За мен може котката да е зеленчук, ако влагам друго значение в думата "зеленчук".
Отивай да си изядеш котката, омг. Бахти, утре и мене ще гризнеш.
БТВ, не ми обръщайте внимание, лигаво ми е.
Никое животно не заслужава да умре, но ми е извратено да избивам котки, за да ям. Още повече, че едва ли ще изкараш много месо от такова животинче.
Извратено е за нашите разбирания. За други, пък, е извратено яденето на свинско. Това исках да обясня на StringTheoryPracticist, че дали едно нещо е правилно или неправилно, го определяме ние.
Не можеш. Чети това докато го схванеш http://yudkowsky.net/rational/the-simple-truth
Ако не го схванеш чети постове от тук докато разбереш разликата: http://wiki.lesswrong.com/wiki/Map_a...%28sequence%29
С две думи, убежденията ти са картата, а реалността е територията. Реално е това, което продължава да съществува след като спреш да вярваш в него.
Да, в твоите убеждения зеленчук е названието на дадено нещо, като спреш да вярваш, че това нещо се нарича зеленчук, то това нещо не променя своята същност. В следващият момент, започваш да вярваш, че зеленчук е названието на на съвсем различно нещо. Това нещо си е същото, както и преди да започнеш да вярваш, че е зеленчук.
Аз мога да си вярвам, че зеленчук е названието на четириног мяукащ бозайник...
Да.
Нарочно задълбах до такава степен, за да се усети, че няма смисъл от толкова философско разглеждане на всичко. Не е нужно едно нещо да е логически обосновано за да е правилно според някого.
Да, но има неща, които са всепризнати за "истина" и такива, при които е въпрос на личен избор и морални виждания.
Ако кажеш думите "котката е зеленчук", всъщност ще имаш предвид "котката е Х" където Х е твоята дефиниция за зеленчук.
Всмис ако мислиш че небето е синьо, небето няма да стане синьо.