.
Отговор в тема
Страница 33 от 48 ПървиПърви ... 2329303132333435363743 ... ПоследнаПърви
Резултати от 801 до 825 от общо 1176
    Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Je7 Виж мнението
    Ръчките нямат предимства пред съвременните автоматици. Единствено за кеф може да караш ръчка. Единствената икономия на гориво можеш да я докараш като караш по надолнище на неутрална като си с ръчка... друг начин има ли?!?

А тези от Ф1, големи балъци да карат автоматици... сигурно ги правят така, за да е ПЛАВНА смяната на предавките.
    Реално по-голяма икономия постигаш, ако пускаш без газ на включена предавка. Разходът на неутрална е като разход при празен ход - около 1л/час за бензин и около 0.5л/час за дизел. При пускане на включена предавка без газ разходът е 0 при съвременните системи за впръскване на гориво и дори при някои карбуратори.

Повече от фен Аватара на zliat
    Цитирай Първоначално написано от kaRamella Виж мнението
    Това са недостатъци само за нас българите, които караме коли втора ръка. Просто сме по-беден народ и за това гледаме да ни е по-евтино горивото.. Мисля , че на тези в Щатите ги боли дали един/два литра повече ще им дойде за 100 км.
    Добре.....ако живеехме в Щатите може да кажем,че това не е недостатък.
    Но има още минимум 3 недостатъка за които и дума не си обелила.

Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Затова не всеки трябва да има книжка. Да, инцидент може да стане с всеки, никой не е застрахован, но ако наистина превключването ти е кусура и те прави рисков водач, то наистина е по-добре да се придържаш към обществения транспорт.
    +1111
    Последно редактирано от zliat : 12-27-2013 на 15:03

Цитирай Първоначално написано от zliat Виж мнението
    draid ти моето момченце какви обувки носиш?Ако носиш кофти обувки и от 50 метра ходене ще се чувстваш бит през краката.
    Автоматиците са за много тъпи хора.,затова не случайно се използват масово в Щатите.Автоматиците имат достатъчно недостатъци, за да не се налагат масово на пазара в България.Нека да изброя някои от тях за да не чешеш там където не те сърби - по-голям разход на гориво,по-ниска надежност(спрямо ръчните скоростни кутии),скъпи части при ремонт.Стигат ли ти тези или искаш още?Ето още-по-големи габаритни размери(спряморъчните),по-голяма маса(спрямо ръчните).
    Съвсем друг въпрос и тема е това че при по-мощните двигатели(500,600 конски сили и нагоре) се използват заради по-плавната смяна на предавките.
    Аха значи поршовете , и нисан ГТ-Р са за много тъпи хора ,разбрахме

Помисли пак кой е тъпия

Малко размисли и страсти в картинки и мъдри мисли:
    http://prikachi.com/images/486/6892486c.jpg
    http://prikachi.com/images/479/6892479G.jpg
    http://prikachi.com/images/469/6892469h.jpg
    http://prikachi.com/images/471/6892471s.jpg
    http://prikachi.com/images/481/6892481A.jpg
    http://prikachi.com/images/483/6892483u.jpg

Цитирай Първоначално написано от darknesswillfall Виж мнението
    Аха значи поршовете , и нисан ГТ-Р са за много тъпи хора ,разбрахме

Помисли пак кой е тъпия
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/photos.cgi...5&pictsb=8191#
    Дам пак си мисли.....
    Последно редактирано от zliat : 12-27-2013 на 15:22

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Не съм обелила , защото не съм специалист и не бих се изказвала за неща, които не зная за разлика от други хора, а и едва ли ти си, so...........
    А колкото до това дали ми се кара или не - аз си решавам. Дали ще изкарам книжка или не това го решава човека, при когото ще съм на изпит. Със сигурност разбира доста повече от всеки другиго тук.
    Не съм фен на високите скорости, колата за мен е необходимост, няма да се женя за нея и всеки ден да и правя Ъпгрейди като някоя побърканячка.
    Последно редактирано от kaRamella : 12-27-2013 на 15:15

Със сигурност разбира доста повече от всеки другиго тук.
    So

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Дали ще изкарам книжка или не това го решава човека, при когото ще съм на изпит. Със сигурност разбира доста повече от всеки другиго тук.
    Фенката на НиЛо пак избухва с мъдрости.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на draid
    draid ти моето момченце какви обувки носиш?Ако носиш кофти обувки и от 50 метра ходене ще се чувстваш бит през краката.
    Автоматиците са за много тъпи хора.,затова не случайно се използват масово в Щатите.Автоматиците имат достатъчно недостатъци, за да не се налагат масово на пазара в България.Нека да изброя някои от тях за да не чешеш там където не те сърби - по-голям разход на гориво,по-ниска надежност(спрямо ръчните скоростни кутии),скъпи части при ремонт.Стигат ли ти тези или искаш още?Ето още-по-големи габаритни размери(спряморъчните),по-голяма маса(спрямо ръчните).
    Съвсем друг въпрос и тема е това че при по-мощните двигатели(500,600 конски сили и нагоре) се използват заради по-плавната смяна на предавките.
    Приятел карам от доста дълго време през което съм минал завидно количество километри не само в България, а и отвъд граница. Карал съм достатъчно време както в доста големи градове, така и в доста тежки зимни условия. В момента постоянно карам около 4 различни коли, 3 от които са с ръчни скорости, а една е автоматик - CVT (сиреч безстепенна, щото виждам че си много остър). Няма нужда да ми обясняваш кое е за тъпи хора и кое за остри. Единствените недостатъци на автомата са наистина малко завишеният разход спрямо ръчните и по-скъпият ремонт при нужда. Да не говорим колко често се чупят скорости като цяло и, че при неправилно каране може да стопиш съединителя на ръчните за отрицателно време. При достатъчно каране в натоварени задръствания, левият крак винаги се изморява, ако щеш и бос карай, при автомата това няма как да се случи. Очаквам да се включиш сега и с изказване, че темпомата е излишна екстра (Защо ти е видиш ли като може да си държиш крака на газта, тва е за тъпи хора)

Хайде сега се сври в някой ъгъл и замълчи за неща които очевидно не разбираш. Предполагам дори не си и карал автомат, да не говорим за CVT

Затова не всеки трябва да има книжка. Да, инцидент може да стане с всеки, никой не е застрахован, но ако наистина превключването ти е кусура и те прави рисков водач, то наистина е по-добре да се придържаш към обществения транспорт.
    А ти трябва да се изживяваш като голям шофьор ли ? Колко км си навъртяла 1000 ?, 5000 ?, 10000 ? хах
    Последно редактирано от draid : 12-27-2013 на 15:41

наистина ли си толкова малумен това е някакъв насран бокстер или старо 911

кое от новите е ръчна кутия кой мерцедес АМГ е ръчна кутия , а новите М5 и м6 това от европейските

Ф1 формула 1 ползват полуавтоматици ама явно и тва не го знаеше

draid за умората на левия крак си мисля,че причината е неправилно нагласена седалка или неудобна такава.
    Моето решението със задръстванията е следното-просто не карам в пикове часове.
    Друго мое решение,което още не съм тествал в реални условия е off-roud джип.Път за него не ти трябва
    Последната ми идея за борба с трафика и задръстванията е доста крайно-хеликоптер-във въздуха още няма
    толкова голям трафик както по пътищата.

Понеже темата е за колите,които караме....а ние доста се отдалечихме от първоначалната идея:
    http://prikachi.com/images/120/6752120T.jpg

Цитирай Първоначално написано от darknesswillfall Виж мнението
    наистина ли си толкова малумен това е някакъв насран бокстер или старо 911

кое от новите е ръчна кутия кой мерцедес АМГ е ръчна кутия , а новите М5 и м6 това от европейските

Ф1 формула 1 ползват полуавтоматици ама явно и тва не го знаеше
    Чакай чакай ти каза порше или нисан гт-р...сега реши да извадиш нови звезди на сцената.
    Не каза от коя година да е нито поршето, нито гт-р-а.
    Аз да те попитам тези амг-та,м5 и м6 с каква мощност са?
    Последно редактирано от zliat : 12-27-2013 на 15:50

Понеже темата е за колите....а ние доста се отдалечихме от първоначалната идея:

draid за умората на левия крак си мисля,че причината е неправилно нагласена седалка или неудобна такава.
    Моето решението със задръстванията е следното-просто не карам в пикове часове.
    Друго мое решение,което още не съм тествал в реални условия е off-roud джип.Път за него не ти трябва
    Последната ми идея за борба с трафика и задръстванията е доста крайно-хеликоптер-във въздуха още няма
    толкова голям трафик както по пътищата.

Понеже темата е за колите,които караме....а ние доста се отдалечихме от първоначалната идея:
    Тва твоето решение ми звучи като, като са ми слаби фаровете просто не карам вечер... Да си се замислял, че някой хора нямат възможност да избират кога да карат и им се налага по цял ден да обикалят ?

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    А ти трябва да се изживяваш като голям шофьор ли ? Колко км си навъртяла 1000 ?, 5000 ?, 10000 ? хах
    'Що не? Не ме е страх от ръчни скорости, не гледам оборотомера като сменям предавка и също така спътниците ми не целуват таблото всеки път когато го правя. Карала съм достатъчно много коли, и такива в състояния в каквито ш' се разревеш кат' ги видиш... Не ми прави сметка на шоферлъка, ста'а ли?

Тва твоето решение ми звучи като, като са ми слаби фаровете просто не карам вечер... Да си се замислял, че някой хора нямат възможност да избират кога да карат и им се налага по цял ден да обикалят ?
    То затова има и задръствания.
    Добре де като се имаш за толкова голям шофьор защо не избираш предварително маршрута си?
    Ти да не си някой таксиметров шофьор?Те са вече предимно с автомати.
    Сетих се.Етова ще да е-на колко години си?
    Последно редактирано от zliat : 12-27-2013 на 15:56

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Етова ще да е-на колко години си?
    Тука пак си в грешка...

'Що не? Не ме е страх от ръчни скорости, не гледам оборотомера като сменям предавка и също така спътниците ми не целуват таблото всеки път когато го правя. Карала съм достатъчно много коли, и такива в състояния в каквито ш' се разревеш кат' ги видиш... Не ми прави сметка на шоферлъка, ста'а ли?
    То и мен не ме е страх от самолети, ама това прави ли ме пилот ? Мислиш доста плоско и ако за теб щом караш автоматик си слаб шофьор направо нямам думи. Да ти е минавало през акъла, че тия дето карат автомати 90% от тях преди това са карали ръчни ???

То затова има и задръствания.
    Добре де като се имаш за толкова голям шофьор защо не избираш предварително маршрута си?
    Ти да не си някой таксиметров шофьор?Те са вече предимно с автомати.
    Сетих се.Етова ще да е-на колко години си?
    Не се имам за голям шофьор, просто имам сравнително богат опит, да не говорим на фона на потребителите в тоя форум, предвид, че повечето са взели книжки преди 1-2г и карат по веднъж дваж седмично. За твое огромно съжаление не съм таксиметров шофьор, но ето че сам откри една професия в която автомата би облекчил умората значително, същото е и с рейсовете от градския, а подсети се, че понякога не можеш да си избираш маршрута, а трябва да минеш по точно определен такъв или да стигнеш точно някъде. Като цяло каквото и да правите няма как да изкарате, че автомата е глупост или е за слаби шофьори
    Последно редактирано от draid : 12-27-2013 на 16:12

То и мен не ме е страх от самолети, ама това прави ли ме пилот ? Мислиш доста плоско и ако за теб щом караш автоматик си слаб шофьор направо нямам думи. Да ти е минавало през акъла, че тия дето карат автомати 90% от тях преди това са карали ръчни ???
    Здрастеееее! Още един път, ама последен: не казвам, че автоматика е неудобен. Ако си понабрал стаж, уверен водач си и имаш възможност - купи си болид, да го т'ковам. Ама ако ми се гъзариш, че си шофьорин, но не можеш да управляваш нормално (без да представляваш по-голям риск от нормалното за другите участници в движението) автомобил с ръчни скорости... да ти сЕрем на майсторлъка!

Винаги може да заповядаш да провериш "майсторлъка" ми на ръчните скорости, ама ще се качим някъде където е понатрупало доста снежец, че да видим кой как ги владее, това да ми се репчиш на асфалт го забрави. Защото дори да приемем, че някой кара само автоматик, то той зад волана на автоматика може да е 50 пъти по-добър шофьор от тоя който седи зад волана на ръчната трансмисия. Нали се сещаш, че само по себе си, карането на ръчни скорости не е никаква философия или пък много вдига шофьорските ти умения ?

Добре изчерпахме темата за колите със автоматична скоростна кутия.
    Аз си мисля,че и тези коли,които нямат задно предаване или 4 х4 също не са особено добри коли

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Ама ако ми се гъзариш, че си шофьорин, но не можеш да управляваш нормално (без да представляваш по-голям риск от нормалното за другите участници в движението) автомобил с ръчни скорости... да ти сЕрем на майсторлъка!
    Ох, говориш пълни глупости. За пред кого ти е тоя майсторлък, бе? Тебе едното умение да превключваш 1-2-3та ли те прави по-опитна от някой, каращ автомат?

Стига сме се карали...давайте да караме,че скоро колите ни сами ще ни карат и шофьора ще е минало и мит.

Тогава книжки за всички деца от детската градина.

без за блондинки

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    без за блондинки
    'Що не намирам емотиконка, гледаща лошо?!

Добре изчерпахме темата за колите със автоматична скоростна кутия.
    Аз си мисля,че и тези коли,които нямат задно предаване или 4 х4 също не са особено добри коли
    Задното предаване е неподходящо в тежки зимни условия, има малко разлики при шофиране на задно и предно. Като цяло нямам нищо против задното, аз лично предпочитам предно заради зимните условия. Привърженик съм на 4х4.

Тогава книжки за всички деца от детската градина.
    Нека ти обясня, защото очевидно виждам, че ти е много трудно да вденеш къде се корени разликата между добрият шофьор и слабият такъв, а това определено не е в способността да смениш от 1-ва до 5-та (6-та) Един шофьор е добър тогава, когато може да преценява адекватно обстановката около него, да преценява коректно какво може да се случи, да може да оцени колко тежки са метеорологични условия и как трябва да постъпи. Дали може да си позволи да дава газ или не. Да е карал в различни такива условия, да има богат опит, да е претърпял някой рискови ситуации за да знае как може да се справи с тях, а не да се панира. Да познава колата която кара и да може да се справя с нея при необходимост, да знае къде се намира двигателя и къде багажника и какво има под капака. Да е съобразителен и преди всичко внимателен, да има респект към колата и околните, да пази себе си и другите. Това уважаема са разликите между добрите и лошите шофьори, а не способността да смениш от 1-ва на 2-ра. Ако когато те учат, това да спреш да гледаш в скоростният лост, докато превключваш е велико постижение и напредък, то реално с трупането на опит избледнява.

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Фенката на НиЛо пак избухва с мъдрости.
    Защо пишеш неща , които не са свързани със темата?

Мъдри хора everywhere

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си