- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Бързи въглехидрати
Може би витамините?Не разбирам напълно въпроса ти.
Имам предвид само от въглехидрати ли или от всички макронутриенти.
Ами преди всичко от въглехидратите. Излишъкът се натрупва като мас. За протеините няма такава опасност. За мазнините зависи от структурата им-наситени или ненаситени. И приетото количество.
Щях да те питам същото като вируса. Аз трърдо вярвам, че сваляш/качваш в зависимост колко калории ядеш. Естествено, че въглехидратът в излишък, че ще се натрупа като мазнини, ако ядеш като свиня. Тези твои трърдения попринцип са вярни при тези, които не могат да спрат да мляскат.
Наистина вземи повече да четеш и да прилагаш,че за това си с такъв висок % бф. Всичко,което има калории има предпоставка да се складира като адипоза(т.нар. от теб мас) стига само да си в калориен излишък(това е всъщност най-важното,което трябва да гледаш,а не дали ядеш бързи бавни въглехидрати и дали приемаш бърз или бавен протеин по-скоро)
Протеините имат калории почти колкото въглехидратите. Обаче от тях не можеш да ядеш неограничено без да стигнеш до интоксикация на организма. Още преди да си натрупал мас от тях. Май забравяш аминогрупите и обезвреждането на амоняка.
И колко точно би могъл да изядеш от тях? На тегло 75 кг примерно, 150 грама протеин=600 калории? Колко "много" е това при 3-5000 калории на ден? Май не разбра репликата ми,че в протеина има аминокиселини,аминогрупи и въобще азотни вещества? Които не се отстраняват толкова лесно както въглехидратите и мазнините от организма. И не са толкова безобидни.
А 150 грама протеин това са около 750 грама месо.
Няма значение колко грама.Въглехидрати или мазнини все са калории.То няма смисъл да споря с такива като теб.
Почни да вземаш акъл,а не да даваш.За да дадеш трябва да е в излишък,а то е в дефицит.