- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Снимки на потребителите от раздел [Спорт и здраве] и други грижещи се за тялото си
Не е много разумно да обясняваш на човек,който не разбира нищо от тренировки,а се прави на много знаещ,не заслужава внимание) 10 години плувай аз 6 месеца във фитнеса с базови упражнения и ще съм колкото теб. Тия митове са от хора с "огромни" гърбове като на този отгоре
)
Не си прав. Плуването наистина развива доста. Да не говорим колко по-хармонична става фигурата.
Пичът с големия гръб, ще ме накараш да си инсталирам пейнт и да ти тегля една черта между мишницата и талията и да направя същото със снимката на Канис, направо координатна система ще ти създам, даже няма да има нужда да изчислявам наклона, той сам ще се види. Не е от тениска при него.
Истината е ,че съпротивлението при плуването нищо не развива като мускулна маса.
Повечето хора,които не разбират гледат плувците така,че имат някакво тяло,не като на културист,ама му личи,че тренира. Само дето са на много химия и при многото химия и химикала си да вдигам пак мускул ще качвам.
Мисля, че папагуй не засегна мускулната маса, а структурата, и то до навършване на 15 години(когато растежа на костите започва рязко да се забавя). И в този случай, човека, който ще качва мускулна маса във фитнес залата с базови упражнения ще има по-малък щанс да задмине човека, който е развил структурата(раменния пояс) си повече. Развилият тялото си, като малък(чрез плуване, гребане), когато и да започне да тренира в зала ще оформи по-голям гръб от този на момчето, което не е тренирало плуване, като малко. Тоест има някаква закономерност, която гласи: при двама души(човек 1 и човек 2) с раменен пояс 50см, които са на равни години(около 6-7), човек 1 започва да тренира плуване, този вид тренировки му помага да развие раменния си пояс до 110см, а човек 2 го развива до 90см и то без плуване до 15 годишна възраст. Човек 2 започва да тренира с базови упражнения и до навършване на 20 годишна възраст, той достига 120см раменен пояс. А човек 1 до 20 годишна възраст постига 130см обиколка. Както казвате "заложено му е", "ген". Просто не ми харесва това, да се хвалиш, когато се вижда, че ти не си работил върху този "ген".
Последно редактирано от Anonys : 03-23-2014 на 08:20
E, хайде без гледане отвисоко. Разбирам, че вдигащите щанги сте две нива над всички останали, обаче... първо, не знам какво визираш под химия, но не ти прави чест да обиждаш масово; второ, плувците рядко само плуват, ами си блъскат и във фитнеса стабилно. Да не говорим какво съпротивление прави плуването с ластик.
Плуването развива безкрайно хармонично тяло, много ненатрапчиво и готино лично според мен. Не го сравнявам с боди билдинга, нито казвам кое е по-добре.
Моля някой трениращ да ме просветли каква е тайната с тренировките на гладно, щото аз умирам на макс 1/5 от това, което правя обичайно![]()
Ба, хич не е моето нещо. Сутринта краката ми са като кашкавал, никакъв шанс за пълноценна тренировка. Хапваш, минава 2 часа и си готова. Като ходя пък вечер на тренировка, съм яла по обяд към 12-1 и час преди тренировката ям банан, шоколад, ядки нещо там, за да не пукна от глад - никаква идея дали ям правилните неща, идеята е, че ям нещо.
не помагам особено май :д
Казвали са ми, че на гладно, защото така се ускорявал метаболизмът. Не претендирам, че е вярно.
Бананът след тренировка-ако е силова, а ако е кардио по-добре недей!
Шоколад-тва не се вписва никъде по принцип в никой режим, напълно ти е безполезен (абе ей един ден не моете да издържите без тая отрова).
Ядките са ти добра алтернатива преди тренировка, тъй като мазнините в тях ти дават необходимата енергия.
Queen of the Damned
Адаптация. Много по-добре е да тренираш при доминиращ симпатиков дял - на гладно. Аз нямам проблем да тренирам двуразово на гладно. първата адлъжително, преди втората минимум 4 часа никаква храна.
Ставаш, пиеш едно кафе и заминаваш на тренировка.
Естествено го има моментът, че ако ядеш много под нуждите си няма да имаш енергия.
Grumpy old madman
Три пъти пробвах на гладно и трите пъти свърши зле. Причернява ми, гади ми се, половината упражнения не мога да ги изпълня до края, а иначе ги вземам на един дъх, че не ми и стигат.. За бягането - същата работа, даже почва и да ме боли всичкоДефектна съм нещо
![]()
Отвисоко беше изказването, че плувците са на химия, при положение, че всички знаем, че най-много химия има при бодибилдинга, фитнесджиите и т.н.
Под "хармонично" имам предвид равномерно, бавно и неизнасилено. За мен така става от плуването. Имам няколко познати плувци, единият - бивше гадже, плува от 3-4-годишен и знаех какви са му тренировките, да не говорим, че години съм го наблюдавала как расте и се развива физически.
Е именно това е заблудата,че при културизма понеже си личи ,че зобят повече от плувци колоездачи и прочие..
Ама на колездача карал не знам си колко хиляди километра или на маратонеца никой нищо не казва,а на кулутриста,защото си личи. То и при шаха дори се ползва химия,при всички спортове на някакво ниво по-високо от любителско се ползва.
Под хармонично се разбира определени пропорции,а аз засегнал 'огромния' гръб,защото времето,за което ще направиш тяло само чрез плуване е в пъти повече отколкото чрез други спортове,които използват различни типове съпротивление.
Иначе примери бол за всичко,светът е широк и голям,мога да ти дам пример на човек дето не тренира,а ръката му примерно е по-голяма от моята и не на висок процент bf ,но като цяло разбира се съм по-добре нали и по-добре изглеждащ. Но примерът не е еквивалентен на аргумент ,който е общовалиден![]()
Ако взема някоя овца(това дето прави блееее) , почна да я бия, правя го година и най-накрая успея да я науча да чете, ще съм вложил много по-малко усилия, отколкото да обяснявам на теб.
Имам чувството, че си пълен дебил, което може и да не е вярно, защото дори дебилите не са толкова тъпи.
100% от културистите зобят, 0% от плувците го правят.
Има причина преди през 70-80те години да се появят тия напомпани лумпени да снимат основно плувци във филмите, когато искат да наблегнат на тялото.
В плуването нямало съпротивление, само бавноразвиващ се би написал такова нещо, това да не ти е вакум, това да не ти е летене, което сигурно си правил, когато си падал на главата си.
Говориш глупости,но ти е простено)
То няма как да седиш по цял ден в тийн проблем и да пишеш по теми,които нищо не разбираш и после да не си прост,чак като гледам пишеш неща за мен,а вероятно са за теб- сигурно се гледаш в огледалото.
Дай все пак да видя къде казвам,че няма съпротивление при плуването или сравнявам типове съпротивление ,но лайфър.![]()