.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Защо родителите ни карат да си подреждаме стаите?

Здравейте, съфорумници.
    Отдавна не съм писала във форума, обаче преди малко се скарах с майка ми (отново) за това как не съм си подреждала стаята, и вече наистина не знам какво да правя. Питала съм я хиляди пъти защо трябва да си държа стаята подредена и какво ѝ пречи на нея, а в отговор тя ми дръпва една реч, която започва с "Едно нещо искам от вас! (мен и сестра ми, макар че тя вече не живее при нас, по навик продължава да опява в множествено число)" и завършва с "Не те ли е срам така да ми говориш/да се държиш? Някакво уважение поне нямаш ли към нас? (нея и татко)" и заплаха, че повече няма да ми купува дрехи и всяко нещо, което види на пода, ще бъде изхвърлено.
    Как да я убедя да спре да ми мрънка? Мога да си подреждам стаята, много пъти съм го правила без никой да ми казва, но просто не ми се занимава всеки ден да прибирам разни работи. Постепенно се събира един голям куп от учебници и дрехи на пода или на леглото на сестра ми, след което или на мен ми писва и си го оправям, или идва майка и почва да ми крещи, с което ми се разваля настроението за целия остатък от деня и ми се намаля желанието да подреждам неколкократно.

Мега фен Аватара на tori
    Еми искат да живеем на чисто и хубавко, да не ги е срам като си поканим аверчета или гаджета и такива работи. За тях подредеността на стаята е нещо, което гарантира лесно и бързо намиране на разни неща из стаята. Отделно дето на мен лично не ми е кой знае колко яко да се препъвам в разни мръсни купове дрехи и да ми смърди на умрели катерички, щото не съм проветрявала.
    И за да не звучи сухо и погледнато само от едната страна - едно е да си мизерник и да ти е кеф да се въргаляш в стари хранителни остатъци, съвсем друго е вече подредения хаос. Аз принципно съм от тези вторите, намирам по-лесно нещата в подредбата, която аз си водя и хич не ме бърка, че кутията със клечките ми за уши е на бюрото до мен, щото така ми е по-яко.

Супер фен
    Моето обяснение е, че по този начин се опитват да ни направят по-организирани и подредени. Правят го, за да свикнем сами да се оправяме както сега, така и за напред в живота (да знам че звуча като някоя лелка ) и така. Вярно е и това, което каза #tori

Оооо това го мразих най-много..Вече не е така,защото не живея с родителите ми..да ти кажа няма да спре да мрънка за това...около 10 пъти съм сядала да говоря с моята майка спец. по тази тема и отг винаги беше..."Аз като се прибера искам всичко да ми е подредено".. е сега живея без нея и ми е адски чисто и аз даже не обичам разхвърляното(което все още не мога да повярвам)...хаха може и всичкото това викане да се е отразило позитивно на чистотата в моята стая сега...

Супер фен Аватара на Vanchhh
    Е как защо.. Щото GoogleMaps ще тръгнат да снимат по къщите и апартаментите някой ден и не иска другите да си мислят, че си разхвърляна.

Супер фен Аватара на shmatarok
    Моята майка редовно изпадаше в истерия, ако види някоя дреха на място, на което не би трябвало да се намира. Сега като не живея вече с нея ми е къде по-лесно - като цяло съм що-годе подредена, ама на моменти като изпадам в "творчески кризи" единственото, което ме интересува е да имам място на бюрото да си правя проектите. Всичко друго минава в графа "кочина" според родителските представи.
    Не знам какво да те посъветвам, докато си живееш с вашите е така, после си разполагаш сама с хаоса и подреждането

Мега фен Аватара на skatew
    Защото и техните родители са искали същото от тях. Не го правят съзнателно, с реален умисъл.
    А иначе по този начин ти изграждат навик за подреденост, което си е хубаво. След години и ти ще караш твоето дете да си чисти стаята и то ще поства във форуми (тогава само така ще се контактува хаха) защо го правиш..
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

За де не е кочина.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от gl0ri_bonewa Виж мнението
    "Аз като се прибера искам всичко да ми е подредено"..
    Като се замислиш точно това е причината.

Прибират се късно, скапани са, ядосани са (работата е кофти, градския закъснял, пък после се счупил) и искат да се приберат на чистичко и подреденичко, а не на някаква кончинка, та да се чудят откъде да я захванат първо.

Е да, ама те почти не влизат в моята стая. Разбирам да беше в хола например, но аз там не седя изобщо, камо ли да разхвърлям. Както и да е. Прави сте, едва ли ще спре да ми мрънка. Благодаря за отговорите.

Ти пък , защо трябва на секундата да изчистиш? Просто , недей да взимаш това на сериозно

Мега фен Аватара на an7raks
    Просто, след като един човек стане родител, става зъл, ФАКТ!

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Просто, след като един човек стане родител, става зъл, ФАКТ!
    Това е тотална лъжа! Аз като станах родител, не си промених левъла на злоба. Омфг.

Мега фен Аватара на draid
    Аз съм изключително подреден, не мога да разбера, как може да има толкова мърляви хора които оставят дрехите си по пода и живеят буквално в кочина.

Супер фен Аватара на MojoJojo88
    Цитирай Първоначално написано от hooki Виж мнението
    За де не е кочина.
    Именно. Мен не са ме карали да го правя, защото сама не издържах на кочини и винаги подреждах. Някак си ми е тъпо да се търкалят навсякъде дрехи, моливи и други простотии. Ако не ви опяват, може и да не се сетите сами. Нали родителите са хората, които те учат на кум неща, включително и на това да сте организирани.

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Това е тотална лъжа! Аз като станах родител, не си промених левъла на злоба. Омфг.
    Да, ти си беше зла по дефолт...

драйд, разхвърляно и мръсно са различни неща... Моята стая постоянно е разхвърляна, но си я поддържам сравнително чистичка. То няма начин стаята ти да я ползваш и за работилница и да е подредена като библиотека...

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Да, ти си беше зла по дефолт...
    Как знаеш обаче...

JustaLittleKid
    Guest
    Наистина може да бъде дразнещо едно подобно постоянно натякване от страна на родителите, но като се замислиш, по този начин си изграждаш някакъв навик да подреждаш, да не живееш в кочина и т.н., както и да имаш задължения и да ги изпълняваш.

Моята стая също често е голяма бъркотия, но това се дължи най-вече на кучето и на сестра ми (в този ред:Д). Старая се да е подредено, да не са разхвърляни дрехи навсякъде, дори учебниците и тетрадките да не са в шкафа, поне да са подредени на купчинка на бюрата. Обичам да ми е сравнително подредено...

Та, мисълта ми е да не се ядосваш толкова, научи се да поддържаш някакъв ред. В крайна сметка - предполагам - това е единственото ти задължение, така че какво толкова? Първо, ще доставиш удоволствие на майка ти, второ, ще добиеш този навик, който е много полезен според мен.

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Защото е по - добре да е подредено. Мен ме караха да подреждам, а аз се дърпах и виках, че е добре. И какво? В един момент нямаше къде да спа, защото на леглото ми имаше 1001 неща, трябваше да прескачам. По едно време ми писна и сама си почистих, защото не се издържа.
    И вече не търпя да ми е мръсно в стаята

Супер фен Аватара на Devilsplaymate
    Град
    Nowhereland
    Напрежението им след работа е едно на ръка. Възпитателната цел естествено е главната.
    Не знам на колко години си и може би това ще го разбереш след време. Чисто и просто, след като пораснеш, и като не си вече на мама детето трябва да можеш да се справяш сама, тя трябва да е сигурна, че си в добри ръце (своите). И ако отидеш да учиш в друг град, на общежитие с още 1-2 момичета например, някак щете-нещете трябва да се разбирате за тези неща. Може и в крачка, но тогава нещата ще са по-иначе.
    След време наистина ще видиш, че не се е изисквало кой знае колко от теб. Само да си държиш подредена стаята.
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Защото сега е стаята ни, ако я приемем като пространство, което условно притежаваме и поддържаме, следващата стъпка е собствено жилище. Ако стаята е тотален безпорядък (не става дума за организиран хаос) и си свикнал на мърлявщина - не се знае един ден в какъв обор ще живееш.
    “Simplicity is Beauty and Beauty is simplicity, nothing more, nothing less.”

-- http://www.youtube.com/watch?v=15uFb2wjxjg <3

Родителите ни по този начин искат да ни подготвят за по - късен етап от живота ни. А именно, когато станем големи, оженим се и имаме деца. Но говорим в момента за този етап. Родителите ни искат да ни покажат, че да си подреден е много по - организирано и комфортно. Сега ще ти кажа един истински случай с мен и моята майка. Имам две прегради на гардероба - за закачалки и рафтове за останалите дрехи. И обикновено дънките ми стоят на рафтовете, но си реших този път да ги сложа при закачалкит. Щом мама разбра, ЗА ЕДНИ ДЪНКИ, ми изсипа целия гардероб, хвана дрехите и щеше да ги изхвърли, добре че беше тати да я спре. Оттогава не си позволявам да разхвърлям и наистина съм си много доволна.
    Последно редактирано от ElyT. : 04-20-2014 на 11:15

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Много дразнещ навик е това. Това си е моята стая, [u]моето лично пространство[/b]! Това, че те се прибират ядосани от работа въобще не ги оправдава. Много зависи, естествено, какво смятат те за разхвърляно. Разбирам да има дрехи, книги и разни джунджурии по пода, а не, че някоя книга не е на място.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Лол, какви сте мързели, всички! Мързи ви да си приберете нещата и после, ох къде ми е това, къде ми е онова! Накрая ша завъдите хлебарки от тоя мързел Те за ваше добро искат да си подреждате стаите. Като толкова не ви се подрежда всичко на куп, си прибирайте нещата. Като облечете някоя дреха напр. не я хвърляйте на пода, ами си я приберете в гардероба. Като извадите някой учебник, научете, пък пак го приберете в шкафа. Като ядете не си хвърляйте чинията където ви падне, ами отидете и си я измийте. Човек ша рече, че за десет часа ша измийте една чиния например.

Цитирай Първоначално написано от Лия Виж мнението
    Лол, какви сте мързели, всички! Мързи ви да си приберете нещата и после, ох къде ми е това, къде ми е онова! Накрая ша завъдите хлебарки от тоя мързел Те за ваше добро искат да си подреждате стаите. Като толкова не ви се подрежда всичко на куп, си прибирайте нещата. Като облечете някоя дреха напр. не я хвърляйте на пода, ами си я приберете в гардероба. Като извадите някой учебник, научете, пък пак го приберете в шкафа. Като ядете не си хвърляйте чинията където ви падне, ами отидете и си я измийте. Човек ша рече, че за десет часа ша измийте една чиния например.
    Аз в моя хаос си намирам всичко... Точно, като подредя, нищо не мога да намеря... Кой нормален човек яде в стаята си?!? О.о Т'ва вече си е баш мизерия...
    Искаш ли да дойдеш да ми покажеш как се мие, че не ми се отдава нещо?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си