Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
Виждала ли си мъж как чисти с прахосмукачка?
Аз лично съм наблюдавала такова явление. Грабвал ми е прахосмукачката от ръцете, щото съм била минала половината стаи и било негов ред сега. С такъв кеф го направи, че чак почна да си припява I want to break free и да си врътка дупето като Фреди от клипа на песента.
Баба и дядо са същата работа - и двамата са пенсионери, дядото си има собствен бизнес и бачка там, баба е сложно подвижна поради проблеми с краката, както и Джаксънова епилепсия. Сиреч освен, че не може да си върши нещата, които до преди две години е правила, тя изисква и малко по-специални грижи. Когато нас с майка и леля ни няма или нямаме възможност да слезем да им помогнем, дядо се хваща да чисти с прахосмукачка, да подрежда и раздига масата, мие чинии, следи дали си пие хапчетата, помага и да излезе на разходка, после я прибира от вън, когато се налага я къпе, оправя легла, налива Пате в тоалетната, (тва всичкото бая рядко му се случва де, но не го намира за обидно или нещо такова) даже боб е варил. А пък салати и мезета да почне да ти прави, ще си оближеш пръстите.
Или пък баща ми - всеки уикенд у бабини се излизва от пода до тавана, банята, тоалетната, шкафовете, Пере се дори и на баба инвалидната количка за съвсем лошите дни, сготвя се, двора се разчиства, измита, садят се цветя когато му е времето, столовете лятото всяка седмица се търкат със препарати и така нататък. Къф е проблема нас с майка като ни няма татито да помете терасите и да ги измие, да простре прането, да пусне другата пералня, да мине с прахосмукачка?
Питам: Защо има такива мъже, които не се чувстват ощетени като мият чиниите и бършат прах, не броят кой колко пари е вкарал и не им дреме кой ква работа работи? Щото даже и на продавачките в бакалията не им е лесно, да не говорим за секретарките, които искат или не трябва да вършат всякакви простотии, които не им влизат в задълженията И да търпят ужасното настроение на шефа си преди да си е глътнал кафето. С последното искам да кажа, че на никого не му е лесно и всеки си носи кръста, така че щом сме семейство, партньори, имаме дете - нещата за вършене вкъщи трябва да се делят. Не говоря за строго разделение тип аз готвя, моя мие чиниите, а за това, че докато единия прави едно, другия хваща друго и хоп - за два-три часа всичко е на шест. Ама трябва да се правим на големите мъже, щото...