Аз не говорех за чувства към бившия партньор или заменянето му с нов. Чувствата тук въобще не играят роля.
Става въпрос просто за битовизмите, които човек свиква да прави с някой, а после изведнъж този някой го няма, а на негово място идва напълно непознат, с който се започва от нулата.
Чудно ми е колко пъти човек може да премине през това. Колко сериозни връзки може да има, преди напълно да се откаже от търсенето на нов партньор, само заради тези неща.
Съгласна съм, че всичко си зависи от човека, но ако приемем, че по-голяма част от хората влагат много от себе си в една връзка, в която мислят, че са срещнали потенциален партньор в живота, след евентуалното приключване на тази връзка, ще е много трудно да се тръгне със същата готовност.
Опари ли се веднъж човек, после внимава, нали? Това обаче може да се превърне и в огромна пречка за бъдещи взаимоотношения. Колкото и да се променя човек, някои неща си остават същите.

пп: не говорим за детската любов, говорим за връзки, в които е имало сериозни планове за бъдещето, семейства дори и т.н.