- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Циганите ?
глупости.
толерантността е това, което може спаси хората
трябва да има толератност към чуждите възприятия
тя е свързана с обичта към ближния
всеки е различен и всеки има право на живот на тази земя.
Но това е, че едните винаги злоупотребяват, а другите не проявяват никаква толератност.
тя е хубаво чувство, до известни граници.
след това само пречи.
Да се върнем на темата- огън за черните братя.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
той Хилендарски добре се е опитал да пише, но действително гърците много ни дават в онези времеНА. Това се забелязва по архелогическите останки с византийски стил, азбуката, книгите.
Ние също сме били големи строители, но и един степен конен народ. Докато Византия е с много по-стари основи. Траките са имали голяма цивилизация и народа преди тях още, но те не може да се каже, че са съществена част от българския народ.
За великото преселение на народите чувал ли си?
Ние влизаме в влияние на тези територии на които сме днес едва 680 година. Но не беше тово смисъла на написаното. А гърците колко са ни дали има описано в стотици книги от много по учени от мен и теб и отзивите не са добри.
и преди това сме били най-вероятно едни степни народи... губят се свидетелства. думата булгари се споменава много по-отдавна от 680 иначе
но това е, че после копираме много европейски качества, сами по себе си сме били един див и войнствен народ.
Разбрах смисъла. Както тогава, така и сега.. още повече се обезпокоявам, че никога няма да се оправим ;д
Има свидетелства от век и нещо преди новата ера. Има държава Бълхара съществувала около 165 година/най-голямата/ както и още поне 10-12 малки български. Има свидетелства които сочат че всъщност така наречените източни бойни изкуства са практикувани от българи много години преди китайците да започнат/българките са се биели наравно с мъжете/. Има и свиделства от времето на кан Органа/бащата на Кубрат/ който разбива татарите а по късно те са принудени да плащат данък от Кубрат. Има и още много и много свидетелства които не са известни на много хора защото не се преподават незнайно защо. Но както и да е.
Хаха, ама то нали баш народа е този, който се "влачи" по чужди езици и култури, бе?! К'во му е великото? Или това, че в момента 90% от наборите ми друсат яко и чукат малолетни по чалготеките е велико?!? Точно в народа нищо велико не намирам... Имаме представители от народа, които са вършили велики дела, но това са по-скоро изключения. Нали претендираш, че си историк или поне че си чел "премного"... Защо Априлското въстание се проваля? Не е ли защото половината окръзи се отказват в решителния момент от страх?
Априлското въстание от самото начало се е знаело, че ще бъде потушено.
Пиянството на един народ..
Не мисля, че ще е имало друг народ, който да се освободи от подобна империя.
Иначе, ако идеята да си живееш в едни прилични условия като търговец и чорбаджибия, та да не искаш да загубиш всичко заради някакви идеали на по-дребни от теб.. това не е страх, това е нормална човешка алчност.
Антраксе, твърде много го удари на злоба. Качествените хора не са малко.
Това, че днес сме се превърнали в жалкари е вече друго.
Злоба? Ако реалността ти се струва зла, то аз не съм виновен за това...
Мога да бъда 100% сигурен само за това, което е сега, а сега не виждам никакъв велик народ.
Що се отнася до толерантността, не виждам никой силен да е толерантен към слабите. Силните просто взимат, каквото им трябва, а слабите ги толерират.
Всичко си има възход и апогей. Ние в момента сме на дъното, но имаме избор. Да се борим за бъдещето, или да си казваме как всичко е безмислено, да гледаме нещастието на другите и да безделстаме, да псуваме.
Толерантността е това, което ни прави хора - човешкия разсъдък .
Иначе да се избиваме.
Истински силния помага на слабия да се издигне, а не обратното.
Слабия само може да го повлече.
Толерантност към по-слабия е истината.
Не се вкарвай в курвенските политически номера.
И войните са заради тях. Заради слабите, курвите и безделниците.
Днес е същото, за сега на икономическа основа.
Но както казах, има разковниче.
Злоупотребата с толерирането води до гафовете и обратното.
Нали осъзнаваш, че двете неща са едно и също?
Другите розови теории са си просто теории, развивани от потиснатите, за да се успокояват... Точно като религията... "Като те ударят по едната буза, обърни и другата"... за да не ти се налага да ги разтваряш... Ние си повтаряме, че големите били лоши, щото ни мачкали, а ние сме велики, щото ги оставяме да ни мачкат и го наричаме толерантност.
не това е толерантност, това свръх простотия, това прекрачило толерантността, това е отчаяние, безизходица.
а тва еврейското за бузите.. са искали да кажат по този начин да не му обръщаш внимание, по този начин няма да падаш на неговото ниво, няма да става скандал, ще предизвикаш у нападателя безпристрастност и важен уроК. По този начин са искали да въведат нов благополучен ред. Тва според мен..
Иначе това за големите.. мръсна работа е политиката, винаги е била.
за това вече съм съгласен с теб на 100%.. и манталитетът ни е прост
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
поне пише на кирилица, че ми писна да го банвам
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Никой ли не иска да горим цигани веБахти скучнярите сте..
![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
ебавате се с климатроника, ама е поумняло момчето. Нищо че малко му се губи мисълта през изречение - две и често пише някакви несвързани работи. Допреди година беше на антракса на акъла. Доста по-умерени мнения дава напоследък. Ако започне и малко по-грамотно да пише ехее
Интересно ми е знае ли някой от вас точно колко пари на година отиват за издръжка на ромските лапета ? Сумарно - детски, престой в болници, раждания там и прочие. И аз не знам, но нещо ми подсказва, че сумата ще се окаже *недостатъчно абсурдна* за да се твърди, че ромите са ни проблем #1 на държавата.
Разбира се, че не са ни най-големият проблем, всички много добре знаем кой е той. Но това не значи, че трябва да спрем да мислим как да се справим с тях. Защо ги наричаш "роми", да не идват случайно от Рим? Цигани са и тва е.