.

Виж резултатите на анкетата: Трябва ли да се бият децата?

Гласували
15. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

7 46,67%
  • не

8 53,33%
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 177
    Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Няма животно на света ,което да не е яло шамари никога
    Има.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Има.
    е, срещат се и пришълци, зомбита ефектирани, динозаври и жени, дам. xasxax

Аз не бих посегнал на детето си, не знам вие с каква съвест бихте ги удряли. Та вие сте му за пример, то трябва да ви се възхищава, не да се страхува от вас. Аз смятам да си обичам децата, не да ги тормозя и да избивам комплекси върху тях.
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Аз не бих посегнал на детето си, не знам вие с каква съвест бихте ги удряли. Та вие сте му за пример, то трябва да ви се възхищава, не да се страхува от вас. Аз смятам да си обичам децата, не да ги тормозя и да избивам комплекси върху тях.
    Точно .

е, срещат се и пришълци, зомбита ефектирани, динозаври и жени, дам. xasxax
    Баща ми ме е удрял 2 пъти на ебавка / ма смисъл хептен на ебавка, просто си се борехме, даже не съм усетил и грам болка или озлобяване../
    А втория път даже беше смешно, щото както се борехме и се "удряхме" той си счупи ръката от мен, а аз не усетих нищо..
    Смисъл ударихме се ръка в ръка и след 2 дни му правиха рентген к'во да видиш.. кокала от китката до лакътя напукан..

Та мога да ти кажа, че аз бой от нашите не съм ял.
    Нито шамари, но съм се борил и с брат ми и с баща ми.. Виж с брат ми съм се бил (не ме е бил, забележи) Много злобно.. Чупене на носове.. разбиване на вежди.. а-у.. Ама сме братя, бием се, квичим и после пием бира..
    Dr. Gregory House

овиваш го в един ноапрен, вата, чувал, бронирана жилетка хващаш го за крата, засилваш се, за да направи обиколка във въздуха на 180 градуса и го хвърляш на висооко, за да падне във втрината, ритане до хладилника, събаряш хладилна от горе му, скачаш о горе, вадиш револвера стреляш, бум бум бум, чакалака, и за десерт в кенефа с глава та на пред и после пускаш водата ...

Не, сигурен съм, че и ти си ял шамари.

И въобще, човек трябва да бъде поне малко бит като малък, на всички се е случвало, всеки е ял тупаник, за да стане човек.

Баща ми ме е удрял 2 пъти на ебавка / ма смисъл хептен на ебавка, просто си се борехме, даже не съм усетил и грам болка или озлобяване../
    А втория път даже беше смешно, щото както се борехме и се "удряхме" той си счупи ръката от мен, а аз не усетих нищо..
    Смисъл ударихме се ръка в ръка и след 2 дни му правиха рентген к'во да видиш.. кокала от китката до лакътя напукан..

Та мога да ти кажа, че аз бой от нашите не съм ял.
    Нито шамари, но съм се борил и с брат ми и с баща ми.. Виж с брат ми съм се бил (не ме е бил, забележи) Много злобно.. Чупене на носове.. разбиване на вежди.. а-у.. Ама сме братя, бием се, квичим и после пием бира..
    и кво искаш да ти кажа, че и аз не съм ял?
    Ми, да, спомени за шамарите ми са много малко, ама не означава, че ги е нямало..
    и майка ми е дърпала уши, и баща ми , а има хора дето наистина са бити (не добро възпитание), ама си имат уважение и обич пак към бащите си

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Ще кажа едно 'браво' на Пантерата за последната част от поста ѝ. Наистина на повечето тук им се струва като детска играчка възпитанието на едно дете, но не е, особено във време като нашето- на грозна подмяна на ценностите. Без да искам да съм груба, ще кажа, че един немалък % от форума се състои от чисто и просто отрепки. Това достатъчно ясно показва колко добре са си свършили работата родителите и че очевидно се искат големи усилия.

Относно шамарите (ясно е, че не обсъждаме почупване на ребра, спрете да въртите едно и също като стара плоча) съм раздвоена.

Има деца/младежи,които наистина са адски трудни и не могат да се убедят с думи, но тук се запитвам аз защо е така. Възпитанието не започва, когато ножът опре до кокала,а от невръстна, дори несъзнателна възраст. Ако не си съумял да въдвориш ред в главицата на детето си през първите седем години, когато то е най- податливо и имаш реална възможност да поставиш основите, то е ясно, че после ще ти трябват и 'силови' методи.

Много родители имат и криворазбрана логика за това кое е правилно за детето и смятат, че галейки го с перце и винаги оправдавайки го, то ще израсне като отговорен млад човек с реална самооценка, от която в голяма степен резултира и поведението спрямо другите.

Не че не са ме шамарили, можеше да ме убедиш с думи, аз отлично разбирах, че майка ми е права, но моят пуст инат си казваше думата. Ще дам пример с една съседка, над който често размишлявам.
    Майката винаги адресираше дъщерята с умалителни прекрасни думучки дори когато момичето беше сгафило супер много. Когато се карахме по площадките всички деца, винаги тя беше невинната, майката казваше как тя е идеална и не може да е виновна. Никога не й се с карала, не е повишила тон и не й е казала, че тя всъщност не е права, за удряне да не говорим. Тя просто си растеше в свят от райска градина, в която тя беше принцесата, а другите бяха плебеи.
    След няколко години, вече бяхме поотраснали, моята майка и нейната се срещнаха и си разправяли кой накъде е и докъде е стигнал- училище, кандидатстване, ала бала. Онази започнала да разправя отново колко идеална е нейната дъщеря , та стигнала чак до съвети за възпитаване и рекла на майка ми, че веднъж като ме шамаросала на площадката, много била ме съжалила. И майка ми най- спокойно й отвърнала, че ако търси дъщеря си, може да я намери зад блока им, където тя редовно се друса, докато аз си събирам багажа за Германия.

Така че златната среда е много трудна за намиране и само ако се уцели, може да се отгледа достоен индивид.

П.П. Никога не са ме наказвали, нито поощрявали с пари, ако еди- какво си. Според мен,а и очевидно според родителите ми, вменяването на вина и доброто поведение като разменна монета е адски грешен подход. Трябва да се разбере същността на дадено поведение, защо не е правилно само по себе си, а не да се използват санкции за предотвратяването му.
    Последно редактирано от therichbitch : 04-28-2014 на 14:58

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Те и от самолетни, влакови и автомобилни катастрофи загиват хора, да ги забраним, за да сме в крак с тъпаци като теб.
    Да те питам, колко пъти те е удрял случаен ритник?
    n00bs

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Чак ми е странно но съм съгласна с Анархи и Лина .
    Аз съм обидена...

Инке, на теб само ще ти кажа, че поне веднъж някъде из коментарите казах, че това е моето МНЕНИЕ..Не съм го насаждала на никой, просто обичам да провокирам Ицо да защитава тезата си..И в същото време защитавах и своята..Та нда..

Повече по темата не мисля, че имам какво да кажа..Както и който и да е от вас между другото..

Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Повече по темата не мисля, че имам какво да кажа..Както и който и да е от вас между другото..
    Аз пък мисля, че може да споделяме кой с какви супер яки нинджа умения пребива детето си? Позволявате ли си да му чупите разни неща или това е само по коледа? Тук може някой да се похвали, че му е избил зъб.. а-у
    Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Аз съм обидена...

Инке, на теб само ще ти кажа, че поне веднъж някъде из коментарите казах, че това е моето МНЕНИЕ..Не съм го насаждала на никой, просто обичам да провокирам Ицо да защитава тезата си..И в същото време защитавах и своята..Та нда..

taka znachi, provokator

Мега фен Аватара на Lilanda
    taka znachi, provokator
    И аз те обичам, Ице..

Мега фен Аватара на an7raks
    Тук може някой да се похвали, че му е избил зъб.. а-у
    На моите ще има избия кътниците, за да нямат ядове, като вземат мъдреци да им никнат.

anonymous708973
    Guest

Това е изключително практично!!

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Трябва да се разбере същността на дадено поведение, защо не е правилно само по себе си, а не да се използват санкции за предотвратяването му.
    Защо представяш това като взаимоизключващи се понятия?
    На мен винаги са ми обяснявали кое правя грешно и защо е грешно... с часове. Даже няколко пъти преди да ме накажат.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Може да има дълги обяснение, но резултатът, който е налице накрая, е наказание, което неминуемо остава като основна асоциация в съзнанието на детето. То е може да оцени достатъчно адекватно, че родителят се е опитал да му обясни, а се тюхка, че са го наказали.. отново.

anonymous708973
    Guest
    Има го и тоя момент

Обаче когато САМО са ти обяснили - при първо провинение, де - и не са те наказали... и ти пак си го направил, какво им остава?

Просто всичко е толкова субективно .Примерите дадени от един форумец могат да имат коренно различен обрат от живота на друг форумец.
    Едно дете дори да не е бито и да е глезено пак може да излезе страхотен човек .И не говоря за себе си понеже аз далеч не съм глезена . Друго дете което е шамарено и са му били налагани дълги разговори и наказания може да стане наркоман или пияница . Всичко зависи от много фактори не само от родителите му

Мега фен Аватара на RagioL
    доста сериозни теми сте подели напоследък, развалихте раздела

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на an7raks
    Дейба, попиках се да се хиля!
    Едит: Подозирам, че не трябваше да ми е толкова смешно...

^ Що е това е майка мечта, само чакай да се прибере и бащата, шут със завъртане на челядта, а ако няма ракия и салата на масата, булката трябва да отнесе някой и друг шут в главата. Идилията ми за семейство.

Not!
    Dr. Gregory House

Добре, как не те е жал да удариш такава принцеса?
    Т'ва трябва да си ебати изрода, а пък и ти е дете ве. Апфу.

Dr. Gregory House

На такива родители им пожелавам да се разболеят от рак и бавно, но мъчително да умрат съвсем сами без никой да им помогне.
    Dr. Gregory House

Aз ще взема да ви изленадам с още една тема ;д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си