.

Виж резултатите на анкетата: Трябва ли жените да се бият ?

Гласували
75. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

17 22,67%
  • не

45 60,00%
  • разбира се

13 17,33%
Отговор в тема
Страница 18 от 22 ПървиПърви ... 8141516171819202122 ПоследнаПърви
Резултати от 426 до 450 от общо 544
    Мега фен Аватара на RagioL
    па разчупим малко напрежението

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Ето така можеше да кажеш още от самото начало.
    Защото иначе излиза, че трябва да биеш жена си за щяло и нещяло, както на теб и отърва и както всеки втори селянин му хрумне и възприеме за правилно.
    В такива примери, каквито даде - нито присъства обич, нито уважение, нито нищо. Това са крайни случаи на анархия и простотия.
    Въпреки това според вината, която насъждаваш у своята жена, може да е провокирания от самия теб, поради липса на разбирателство.
    Тя може също толкова пари да печели, колкото и да работи, да гледа децата, да чисти, а ти да не си мърдаш месата, ама въпреки това да си вярваш, че тя е причината и бедата!
    Тази твоя интерпретация е заблуждаваща. Никой не бие някого без причина, освен психопатите. Виж наименованието на темата. Няма следствие без причина. Думата "Анархия" е нещо възвишено, само че това е утопия, невъзможна при хората, защото когато разумът спи, се раждат чудовища, а до преди време беше ясно, кой от двата пола е по-умен, за разлика от днес. Друг е въпросът, ти какво разбираш под думата "анархия". Въпрос на терминология е. Ето ти и синоними:
    - справедливост, безвластие, неподчинение, свобода, отговорност, своеволие, самоорганизация, равноправие. Както вече споменах, у нас всички обсъждаме заедно нещата, но накрая решавам аз и всички са доволни. Никго не съм обвинил в нещо, за да смяташ че насаждам у някого вина, още повече у жена ми. Това с печеленето на парите, също не си познал. Жена ми е с висше икономическо образование, работи в счетоводна фирма и печели около 800 лв. Мислиш ли че ако аз не работя, ще можем да живеем четиримата с нейната заплата, колкото социална помощ? И, да речем че не работя и се занимавам с домакинска работа, и отглеждането на децата. Само с нейната заплата не можем да покрием текущите си нужди, да не говорим за нормален живот, или недай Боже някой се разболее! Причината за бедата (бедите на всички) е на друго място. Дано прозреш някога истината.

Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
    Никой не бие някого без причина, освен психопатите.
    Напротив, имат причина, за забавление.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Не ми се отговори на въпроса как би реагирал ако дъщеря ти яде шамари от съпруга си ?

Много интересно как ще набиеш момиче което е специално обучено . И момичетата който познавам далеч не са със физиката на Станка Златева но като нищо ще те потрошат от бой . Колкото до мъжките и женските задължения тая тема е толкова дъвкана в тоя форум . Няма мъжки и женски задължения особено щом стане дума за общ дом. В момента в който аз започна да върша всичко човекът до мен ще бъде изхвърлен с парцалите си на улицата .
    На теб ти е интересно, защото си заслепена от простотията, която медиите излъчват постоянно, за женските възможности и ги приравняват с мъжките. Колкото и да е специално обучено, момичето си е момиче. Никога не може да набие момче, дори и да не е специално обучено. Тези твои момичета (биячки) познаваш само от филмите. В реалния живот нещата са други. Все едно да обучиш коза, за куче пазач. Няма как да стане. А, тези моми, дето ще ме потрошат от бой, още не са се родили, както ти казах. Бедна ти е фантазията, относно физическите ми възможности. Това че знаеш къде е слабото място на мъжете, не значи чи аз не знам, че ти знаеш за него и ще допусна да нанесеш жалкия си удар точно там. А, това с мъжките и женските задължение може и да е дъфкано много и сигурно още ще се дъфче и няма да се стигне до правилното решение. За това и темата дава отговор на това.

Повече от фен
    Аз не говоря за жени трениращи карате а съвсем друго .Под обучена жена имам предвит жени военни и т.н
    Освен това един бой се води и с логика ти може (не говоря за теб) да си много силен но като си тъп и не мислиш логично можеш да изядеш някой шамар .
    Да прав си че една жена минала през курс за самоотбрана едва ли би набила мъж трениращ силово но поне ще може да се защити . Една жена покаже ли че може да се защитава и не се дава отношението към нея става различно . Такива като Херкулес са силни защото жената до тях се струхува да скръцен със зъби и да си потърси правата .
    Смешното е че автора в случая си вярва че жените сме слаби и безащитин а мъжете силни което далеч не е вярно .

И все още си чакам отговор на въпрос .
    Ти колко жени военни познаваш, обучени да водят ръкопашен бой. Сигурно само от филмите, които пропагандират това.
    По добре не се опитвай, да набиеш някой мъж, защото не знаеш какво ще ти се случи. Някога, когато аз съм служил войник, когато учехме "устава" старшината на ротата обясняваше, че на гола глава и на жена офицер чест не се отдава. Сега по филмите вече го налагат. Самозалъгваш се относно логичното мислене. Мъжете са (винаги са били) по-добри и в абстрактното и логичното мислене. Историята за развитието на света го доказва и няма нужда да посочвам примери. А, такива като мен са си силни физически, защото освен умствени имат и физически натоварвания за да поддържат тонуса си и спазват принципите си. Жените които решат да скърцат със зъби на такива като нас, за да потърсят права които нямат, най много да си получат, това което са си заслужили. И, не е смешно, че аз и други като мен вярваме, че жените са по-слабия пол. Смешно е обратното, да си въобразявате, че жените са силни колкото мъжете и да им посягате, като си мислите че ще е както едно време, когато мъжете са били кавалери.

Уча във военна академия така че не ми обяснявай кой познавам и кой не познавам. За времето прекарано там не съм чула някой да ми излиза с глупоста че съм жена и че съм неспособна или слаба .Тогава и мъжете ако тръгнат да си търсят своите права най-много да си получат това което са заслужили . При нас поне обучението е на равно и никой не го интересува дали си жена или мъж . Това за логиката пък още по-голяма глупост логичното мислене не се влие от пола чак толкова много .

Лейди аз такива гледни точки като на този инвид нито мога да разбера нито да приема .

Повече от фен
    1 Мъжът заслужава бой ако не ми е купил нови обувки
    2 Заслужава бой ако поне не ми е дал пари да си купя нови обувки и дрехи
    3 Заслужава бой ако не ми направил всички удобства вкъщи

Само да вметна мъже като теб и Херкулес не са мъже а боклуци и заслужават не да бъдат ударени ами пребити до смърт . Тъпак.
    Това което си смяташ относно пребиването на такива мъже като мен няма как да стане, поради простата причина, че мъжете сме и винаги ще бъдем по силни от жените. По същата логика и ние можем да смятаме такива жени като теб за боклуци, които само джавкат като женски пудел, за да привличат внимание. Сигурно не си учила "Анатомия на човешкото тяло" и не знаеш особеностите м/у двата пола. Да сравняваш естроген и прогестерон с тестостерон относно физически възможности и агресия, е не само смешно но и глупаво.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Смятам, че един интелигентен и цивилизован човек първо трябва да опита да се защити с думи и да уравновеси нещата, а чак след това да прибягва до употреба на сила. Другото е примитивизъм и слаба психика.

Лично аз разполагам с достатъчно богат речник, за да накажа една жена психически, ако си е позволила да злоупотреби с търпението и уравновесеността ми. И гарантирам, че думите ми ще й оставят много по-сериозни белези от шамари, юмруци и т.н. Практиката показва, че ги помнят с години.
    Много правилно, но когато жените не искат да разберат и не им пука, тогава вече се налагат по традиционни методи, които винаги дават резултат.

Що пък да не стане ?! Не ми купува обувки и трябва да е набит интересно твоята логика по отношение на жените е същата . Така че не ми се обяснявай .

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Явно са малко мъжете, които успяват да се справят вербално с жена. Затова и предпочитат да прибягнат до юмруци, за да ѝ покажат къде е мястото ѝ.
    Би трябвало да влизаш в спор/бой с равнопоставен на теб. Всичко останало е избиване на комплекси. Дали собствената ти жена не те слуша и затова решаваш да се потупаш в гърдите, сипвайки на женската половина на човечеството посредством форум за тинейджъри, за да повдигнеш самочувствието си на патриарх, когато нямаш дори физическата възможност да я набиеш. Или я набиваш, за да не ѝ знае много устата, понеже акъла ти е колкото аспиринче без чертичката и не можеш да излезеш на глава с нея...
    Умният човек знае как да накара половинката си да прави каквото иска и без да прибягва до бой или психически тормоз.
    И не знам за кой пореден път ще го кажа в тази тема - всеки има глава на раменете си, за да прецени как да действа. Докато има жени, склонни да търпят такива мъже, ще има и мъже, които да бият тези жени.
    Болезненото за господина в случая е, че въпреки неговите разбирания и вярвания, светът върви в друга посока.
    Да, мъжете и жените имат различна мисия в живота си, различни възможности, но са им дадени равни права. От тук насетне, всеки решава сам какво да прави. И съответно носи последствията от решенията си.
    Знаеш ли? Накак си чувствам, че че има и нотка на справедливост у теб. Убеден съм вече, че не си отявлена феминистка. Няма как вербално да се справят мъжете с женкото упорство, когато многото закони покровителстват женската наглост, за това някай прибягва до традиционните методи.

Повече от фен
    Окей.
    Умният човек знае как да поиска от половинката си и да получи това, което иска по разумен начин, без да оказва психически натиск и без да удря.
    Ставаш все по-убедителна и вече започнах да те харесвам. И аз мисля като теб.

А традиционният метод е бой според теб ?

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от SummerWave Виж мнението
    Темата относно насилието върху жените е доста актуална напоследък. Както всички други житейски въпроси и тук няма само черно и само бяло. Светът в който живеем е шарен, макар при тези жени, нюансите да са все в гамата на сивото.
    Да, за мен най-голямата проява на комплексарщина и немощност е посягането на жена, чрез физическото надмощие на мъжа.

А не забелязваш ли, че медиите постоянно лаят, като на показ са само насилията над жени. Умните лекари не лекуват болестта, а причината за нея. Не се ли замисляш, кой или кое поражда това насилие над жените? Старите хора са казали:
    - "каквото търсило, това и намерило". Тези клишета като мъжка комплексарщина, предразсъдаци, догми и прочее вече се изтъркаха и не вършат работа. Жените няма как да станат мъже, колкото и да им се иска.

Мега фен Аватара на 102
    като не си чукате момичетата ше ви дигат кръвното
    има два варианта след това
    или търпите или си тръгвате
    не трябва дори за милисекунда да ви хрумва да ги удряте
    много малко неща могат да ме ядосат
    едно от тях е да видя как момче удря момиче

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Знаеш ли? Накак си чувствам, че че има и нотка на справедливост у теб. Убеден съм вече, че не си отявлена феминистка. Няма как вербално да се справят мъжете с женкото упорство, когато многото закони покровителстват женската наглост, за това някай прибягва до традиционните методи.
    Това да си феминистка и това да си против насилието върху жена под какъвто и да е предлог са две различни неща.
    Но този някой, който прибягва до традиционни (както ги наричаш) методи, е просто глупак. И не глупак, защото я бие, а глупак, защото явно е по-глупав от нея, за да не може да се справи с алтернативните методи.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Що пък да не стане ?! Не ми купува обувки и трябва да е набит интересно твоята логика по отношение на жените е същата . Така че не ми се обяснявай .
    Спора ви ми напомни една стара история, та бяхме се събрали компанията и естествено някой трябваше да нацепи дърва за камината а на вън валеше яко, а аз нали съм човекът на който нищо не му пречи се захванах.
    Та едно дърво излезе по-здраво и понеже брадвата беше мокра ми се изплъзна от ръцете, до тогава не бях виждал брадва да се върти във въздуха освен по филмите, избегнах острието но дръжката ме удари челно, а един познат пусна много груб слух че приятелката ми ме налагала като не можем да се разберем.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Melodies Виж мнението
    Изчетох цялата тема и ми изсъхнаха очите. *въх*

Херкулес, много ми е интересно как възпитаваш дъщерите си. Нима си им казал в очите: "Мили деца, знайте, че ако имате различно мнение от това на бъдещите си съпрузи, те са в пълното си право да ви удрят, дори да сте прави. Защо ли? Защото сте жени, което значи, че сте нисши създания. Всъщност на практика не сте хора."? Говорили ли сте въобще на тази тема? Какво е тяхното мнение?
    И като казваш, че би дал всичко за син, това значи ли, че би заменил една от дъщерите си за скъпоценното ти синче?
    Не те знам коя си, но ме заля с вряла вода. Възпитанието на дъщерите ми съм поверил на жена ми. Всеки трябва да се адаптира според обстановката в която се намира. Ако аз можех да избирам бъдещите им съпрузи, то те никога нямаше да бъдат обиждани или тормозени от тях, но сега реалностите са други. Женското мнение не може да оприличаваш на женски инат. Два остри камъка, брашно не мелят. Винаги единият трябва да отстъпи благоразумно, което ще е от полза за семейството. По традиция, глава на семейството е бил и си остава мъжът, ако въобще може да се говори днес за семейство, или съвместно съществуване, целящо да унищожи нацията. Когато говорим за нисши и висши създания, имах предвид от един и същи биологичен вид. Възприели сме "хомосапиенс" да се наричаме хора, и да се съобразяваме с порядките които заедно сме определили като норма и наричаме "ценностна система".,която служи за насочване и определяне поведението на хората или общо казано "Морал". Всяко общество се развива благодарение на ценностната си система, а в днешно време такава вече няма. За това Йерархията съществува както при хората, така и при целия биологичен свят. Точно тя определя нисши и висши м/у половете и видовете от животинския свят.
    На тази тема не съм разговарял с дъщерите си и не мисля да го правя. Щом си изчела коментарите ми знаеш съображенията ми. А са мъжкия наследник, да, умирам за такъв и бих дал всичко за да го имам, но това вече е невъзможно. Няма мъж на земята, който да предпочита наследници от женски пол пред мъжки. Който твърди обратното за мен е лицемер. Аз съм християнин, кръстен съм и в църква, но ще ти дам за пример една арабска поговорка:
    - Един мъж, колкото и богат, физически силен и влиятелен да е, ако нама син за наследник, значи няма нищо!

Мега фен Аватара на 102
    ти си трол ве моико
    да ти еба маиката

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    ти си трол ве моико
    да ти еба маиката
    обаче се справя добре, за разлика от повечето

Повече от фен
    И то напразно. Утре ще дойде господинът и ще ще ти извади от девет кладенеца вода, че с това мнение си си заслужила боя. И докато се усетим, айде още 20 страници словесна диария.
    Оооо не, тъкмо бях почнал да те харесвам, а виж как се отнасяш с мен!!!!! След сато някоя жена си заслужи боя, не е задължително да бъде набита веднага. Първо има предупреждение и ако не се разбере от дума, чак тогава се предприемат крайни мерки.

Град
    Варна
    Оооо не, тъкмо бях почнал да те харесвам, а виж как се отнасяш с мен!!!!! След сато някоя жена си заслужи боя, не е задължително да бъде набита веднага. Първо има предупреждение и ако не се разбере от дума, чак тогава се предприемат крайни мерки.
    И като не разбере от бой, какво? Дисциплинарно уволнение?

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Melodies Виж мнението
    И с мен трудно може да се излезе на глава и след прочетеното дотук и ти и Пантерата и всички други не сте лесни
    Ама вие май всички сте за бой. Може ли такова отношение, към по-силния пол?

Повече от фен
    За да се научите да ме слушате!
    Вие може да сте патриарси, обаче тука камшикът е в мене
    Еееее.....ама това вече е прекалено. Прилича ми на садомазо. Въпреки всичко, по-важно е кой е по-силен, за да изтърпи камшиците ти пак да отстоява своето. Няма да се предам и толкоз!

Повече от фен
    към чужди мъже вече не посягам
    само ги бия
    Олелееее сега я втасахме!!!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    АЙ! Лафът на темата, дами и господа!!

Дрейд, аз малко ще изклинча, но съм го казвала и преди - не казвам категорично, че няма жени, които заслужават шамар. Напротив - има случаи, в които наистина една жена може да те изкара от равновесие и дори да си го проси. Тогава е кофти, гадно е, но... да, хората си изпускат нервите. НО да удариш СОБСТВЕНАТА си жена/приятелка е недопустимо, за това говоря.
    Иначе - да, разбира се, случилото се е напълно нормално.

А относно боя между мъж и жена... не може да се сравнява с боя между мъж и мъж. Дано Синеочка да го е имала предвид. Когато мъже и жени имат физически спречквания, жената се отбранява и ако напада, го прави по слаби места с цел да излезе от ситуацията по-бързо. Неслучайно жените ни учат как да удряме/чупим носове с длан (не с юмрук, защото вероятността да си счупим ръката е доста по-голяма от това да нанесем поражения); как да изпляскаме силно от двете страни на лицето, точно върху ушите; как да излезем от положение, в които ни нападат отзад и ръцете са ни до тялото; когато ни държат за врата; когато - не дай, Боже - вече сме на земята и върху нас има 90 кила мъж.
    Не познавам жени, а вероятно и не са много, които ще тръгнат да бият юмруци в челюстта, в гърдите, да трошат глава в глава и т.н. "Боят" е от различно естество Да не говорим, че на повечето от нас изобщо не им идва отвътре.
    За да бъдеш по убедителна, трябваше да добавиш и това, че мъжете горчиво съжаляват за постъпките си и жените ги пребиват, нищо че накрая все жените отнасят боя.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си