Първоначално написано от
Ivaaaaa
вчера бях разочарована от един приятел, който ми каза, че нещата, които иска от живота са: тлъста офшорна сметка, къща на морето, руса дългокрака мацка и некъв модел кола, забравих ква. това ли е щастието? материалното? това ли ви кара да се усмихвате, да се чувствате в хармония със себе си и света? колко искрено и истинско е това щастие? няма да се правя на света вода ненапита. и аз имам материални нужди, но с всеки изминал ден усещам промяна у себе си. когато съм на село се чувствам някак...на място. мога да живея без всички светски глупости, в самота и изолация с малко. необходимото. наскоро бях и май все още съм в един много...да кажем нетипичен за мен и моя милост период. преди отчаяно се нуждаех от шума на града от присъствието на хора /много хора/, но в крайна сметка доколко това присъствие е присъствие? не обичах да оставам сама и се ужасявах при мисълта да отида до провинцията. както и да е...отплеснах се. нещастна съм, да. стоя си вкъщи и не изпитвам желание да общувам с никой и знаете ли какво ме кара да се усмихвам истински, да се чувствам жива? не, не скъпите подаръци, които получих за завършването, а усмивките на непознатите. да, усмихват ми се, намигват ми, понякога и заговарят. чувствам се заредена с положителна енергия. щастлива съм, когато видя загрижеността на родителите ми. знам, че някой ме обича. истински. с всичките ми недостатъци. а какво ли ще е да видя нещо от своята плът и кръв? колко надменно гледах на света. мислех, че да имаш деца е глупост. безсмислено и егоистично. което ме подсеща да ви питам какво ви е мнението за това? спорих с едно момиче и се опитах да изтръгна от нея убедителен аргумент защо иска да има дете един ден. 'ми, за да има кой да се грижи за мен и за да не съм сама, ти сама ли искаш да остарееш, не мислиш ли, че си егоистка да не дадеш шанс на някой да живее?' попита ме тя. не е ли също егоизъм да обречеш някого на смърт, на всички страдания, през които минаваме, за да не си сам един ден.
та, както и да е. пак се отплеснах. въпросът ми е какво ви прави щастливи. истински щастливи. няма лошо това да е материалното. разбирам и тази гледна точка. бъдете честни. как искате да изглежда животът ви, когато сте на 30, примерно? по-късно може и аз да се включа. ( :