.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Red face Това нормално ли е?

Значи ходя на фитнес от 6 месеца вече, като се стремя да покачвам мускулна маса.Като цяло имам напредък в силата обаче работата е там че като килограми падам надолу.за 6 месеца съм паднал с около 2-3 килограма. Добавки още не съм взимал но го обмислям.Иначе се храня с чисто месо и качествена и разнообразна храна.

Супер фен
    За добър отговор трябва повече инфо: колко пъти тренираш седмично и по каква схема, разпределение на мускулните групи. Брой упражнения на мускулна група и брой серии на упражнение, колко време продължава тренировката. При започването на фитнес в началото се горят и мазнини. Зависи колко килограма си и какъв телесен тип: нормално тегло, под нормата, затлъстяване.

Супер фен
    Също колко дни почиваш между две тренировки.

Мега фен Аватара на RapExotic
    Явно гориш мазнини и за това килограмите ти падат надолу. Би трябвало, при положение, че поемаш достатъчно протеин да започне разтеж на мускулите и отново да покачиш теглото си.

Мега фен Аватара на Rakshy
    Малко ти е храната.

тренирам 4 пъти седми4но: 1-Гръб-,трапец,задно рамо
    2-бицепс,трицепс, корем
    3-гърди предно рамо
    4 - крака,корем

висок съм 185. Килограми 76-77
    по-скоро мезоморфна структура
    аз съм вляво: (в момента нямам по-добра снимка)
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

като цяло се тъпча до край.И все пак виждам положителна промяна в тялото си спрямо преди. Особено при гърба

Това което забравих да кажа е че преди около 3 седмици
    започнах да правя 3х10 вместо 4х8 и оттам сякам почнах да падам
    Последно редактирано от ritobis : 06-02-2014 на 16:04

Средното ти рамо тренираш ли го изобщо? А и т'ва разделяне на рамото не е ползотворно. Много по-добра тренировка се получава като комбинираш рамото в един ден + трапеца, защото в повечето движения за рамо участва и трапеца. Всичко е до храната.

Супер фен
    В началото на лятото трудно ще задържиш теглото ми се струва. Може да си изгорил и мазнини. Опитай и с 3 тренировки седмично да видиш какъв ще е ефекта при повече време за възстановяване. Можеш леко да увеличиш въглехидратите. От овесените ядки бързо се качва теглото.
    Имаш малко тесни рамене. Яж повече храни с калций. Или вземай допълнително по малко на таблетки. За по-масивни кости. И освен това гледай с упражнения да разшириш раменете,горната част на гърба и гръдния кош (пуловър) преди да си станал на 20-22 години, когато растежът на костите спира окончателно.
    Можеш да пробваш серии по варианта пирамида. Или серии с по 6-8 повторения. При много повторения (10 и повече) спада използваната тежест. А по-голямата тежест=по-голяма мускулна хипертрофия, мускулен растеж.
    След тренировката трябва да вземаш бързи въглехидрати (банани,мед, глюкоза),а сетне и здраво ядене (примерно пиле с ориз).

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    След тренировката трябва да вземаш бързи въглехидрати (банани,мед, глюкоза).
    Чак пък да трябва.. Кое го налага?

Broscience-a. Аз бих предложил приемането на протеин след тренировката, вместо въглехидрати.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus Виж мнението
    Чак пък да трябва.. Кое го налага?
    Налагат го енергийните загуби и набавянето на енергия за бърз мускулен растеж. Освен това стремежа да се вдигне инсулина, който е анаболен хормон. И вкарва в мускулите въглехидратите и протеините. При дефицит на енергия няма как да очакваш мускулна маса. Тя не идва от въздуха.

Мега фен
    А дали не е просто един мит..
    http://www.bb-team.org/articles/4560...-i-izcherpvane

Мега фен
    А за инсулинът недей дълба най-добре,защото е хормон отговорен за мастите депа,отделно,че подтиска растежния хормон,който е анаболен хормон. А енергията идва от общият калориен прием за деня,а не от въглехидратите след тренировка,въглехидрати може въобще да няма.

след тренировка ям банани и бадеми/сурови миксове. Ся ш си взимам и мед .Може разместя рамото и да го правя с краката. Пък ще пробвам да увелича сериите. Явно ще трябва да експериментирам за да видя кое е най-добре за мен.
    Последно редактирано от ritobis : 06-03-2014 на 06:50

Супер фен
    А за инсулинът недей дълба най-добре,защото е хормон отговорен за мастите депа,
    Даваш объркваща информация на трениращите тук. Прочел си оттук-оттам по нещо, някаква спекулативна теория на хора, които се правят на интересни. Непотвърдена от спортната медицина и само объркваш хората тук.

НЕ МОЖЕ "въглехидрати може въобще да няма"! Въглехидратите са най-бързия и основния източник на енергия за най-важните органи и системи в човешкия организъм. И затова НЕ МОЖЕ без въглехидрати. Мозъкът се захранва основно с глюкоза,а при спадане на глюкозата в кръвоносните съдове под нормалната стойност се изпада в кома! Хипогликемия.

За да влезе в клетките глюкозата трябва да мине през тяхната клетъчна стена. За което и трябва транспортьор, който е именно инсулина. Иначе глюкозата остава отвън в кръвоносните съдове, не може да влезе в клетките (в това число мускулните). Все едно примерно, прибираш се у вас, но вратата е заключена. Ако имаш ключ (инсулин) ще влезеш вътре, ако не-няма и ще висиш отвън.

След тренировката във фитнеса няма как да не се появи енергиен дефицит, голям или малък. А мускулите няма как да растат при калориен дефицит или недостиг на вещества. Въглехидратите са бърз и универсален източник на енергия, а всички останали много по-бавен. Единственият времеви период в който не се натрупват мазнини от бързи въглехидрати е веднага след тренировката. През останалото време трябва да се предпочитат бавните, сложни въглехидрати. С нисък гликемичен индекс.

Мега фен
    Продължаваш с бросайнс теориите.Гликемичен индекс,бавни въглехидрати? Енергия от глюкоза? Да си чувал за глюконеогенеза? Има цели народи живели без грам въглехидрат,ти ще кажеш,че трябвало и не можело.Бххааахах.
    А след тренировка и то тежка цедяща здраво гликогена каквато ти няма да направиш, вероятно и аз и повечето гликогенът без никакви въглехидрати след около час се възстановява на 70% . Има проучване и съм чел.Представи си колко е необходим въглехидратът като цяло.

Супер фен
    Хах, моят ученик Вируса бил тук. Гликогенът е натрупан, консервиран въглехидрат и без глюкоза и инсулин няма как да се мине. Гликогенът е животинския аналог на растителното нишесте, което се натрупва например в картофите. Самият гликоген е сложен въглехидрат. При диабетно болните се натрупва трудно в черния дроб.

Глюконеогенезата е процес, който хаби енергия, а след тренировка целта е обратната-дозареждане с енергия. Освен това защо трябва да се използват протеина и аминокиселините в организма за производство на глюкоза, вместо да не се хабят и глюкозата да се приеме директно от храна? Разпадането на аминокиселини до глюкоза води и до азотно натоварване на органите,които обезвреждат амоняка.

Ако става въпрос, има и хора вегетарианци, които не ядат месо. И някак успяват с растителен протеин да правят мускули. Ескимосите не ядат въглехидратни храни, но едва ли спортуват точно във фитнес.
    Последно редактирано от redbul2 : 06-03-2014 на 07:29

Мега фен
    Интересна посока на размисъл е да си отговориш инсулинът само от въглехидратите ли се покачва.
    А вегетарианците ядат животински продукти,без месо.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от ritobis Виж мнението
    след тренировка ям банани и бадеми/сурови миксове. Ся ш си взимам и мед .Може разместя рамото и да го правя с краката. Пък ще пробвам да увелича сериите. Явно ще трябва да експериментирам за да видя кое е най-добре за мен.
    По сегашната програма ръцете са след гърба и не знам дали имаш сила за тренировката на бицепса. На по-базовите упражнения можеш да увеличиш сериите: клек,лежанка, набиране, гребане с щанга. А на по-изолиращите и второстепенни упражнения ограничиш до 2 или 3 серии най-много.

Ако винаги правиш точно 4х8 или 3х10 повторения (например на лежанката) значи не се натоварваш добре. По програма трябва да бъдат 3х8-10, но реално при оптимална тежест се получават 6-7 повторения, особено в последните 2 серии. Ако успяваш да правиш винаги 3 или 4х10, значи тежестта е лека за теб. И трябва да добавиш малки дискове по 1,25 кг. Да не се пропуска и ястието с месо до 1-1,5 часа след тренировката. Или поне протеин на прах след нея.

Супер фен
    Интересна посока на размисъл е да си отговориш инсулинът само от въглехидратите ли се покачва.
    А вегетарианците ядат животински продукти,без месо.
    Ако са вегани не ядат нищо животинско. Оставям на теб да ни разясниш за инсулина. Изглежда си добре информиран за него.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от ritobis Виж мнението
    за 6 месеца съм паднал с около 2-3 килограма.
    Пий вода на малки глътки в залата и след тренировката. 2-3 литра поне за деня,но постепенно. От обезводняване в летните горещини също се губят килограми.

между другото и това ми направи впечатление.

Супер фен
    Да. Освен това теглото се променя през деня, понякога до 2-3 кг. Сутрин след ставане е най-малко (вероятно обезводняване), а вечер към 22-23 часа най-голямо. Така, че за по-пълна представа как вървят нещата може да се мерят и обиколките на тялото и се записват за сравнение.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Ако са вегани не ядат нищо животинско. Оставям на теб да ни разясниш за инсулина. Изглежда си добре информиран за него.
    Да де,ама ти казваше за вегетарианци..
    И защо аз да казвам за инсулина,има си го ясно написано тук http://www.bb-team.org/articles/4445...havat-insulina

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си