- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За вегетарианството
много сте зле![]()
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
kolko da e qka,shtom ne qde meso nachi edva li go i smuche so....![]()
golemiq_korab_minava, по размер на пениса ги определям, тея дето нямат пенис въобще не са хора.
Имах предвид, че наличието на такива идеали предполагат, че е глезена до безобразие, а момичето на снимката въобще не ми изглеждаше такова.
Колкото и да е яка една мацка, ако реши че кучето ми трябва да е вегетарианец вкъщи място няма да намери :Д
golemiq_korab_minava виждаш ли, че не съдя хората само по външен вид.
Последно редактирано от Aeternal : 06-06-2014 на 21:50
4XCOKИ
Досега е една дума.
Аз питам каква си ти, че трябва да те убеждаваме дали трябва да ядеш нещо или не? Яж квото си решиш, боли ме дедовеца дали пасеш трева, рупаш ярмичка или нагъваш мазна пържола с половин кило пържени картофи.
Кво създаваш безсмислени спорове, като е ясно, че никога няма да завърши със съгласие от която и да е страна. Всеки да си яде каквото си реши и всички са щастливи.
Аз си редувам месо и салати и ми е перфектно. Карам ли те ти да правиш същото? Не. Защо ти ме караш да правя това, което ти харесваш? Какво прави твоето мнение по-вярно/важно/точно от моето?
dobre de malko prostashko beshe za taq civilizovana tema taka che lqgam che izprostqh cifra hfhfhf
[QUOTE=Aeternal;11102053]Имах предвид, че наличието на такива идеали предполагат, че е глезена до безобразие[QUOTE]
*обид*
4XCOKИ
4XCOKИ
4XCOKИ
4XCOKИ
въобще не е задължително да се яде месо, риба, и яйца, дори и млечни продукти, обаче поради факта, че животинските храни бяха по-евтини за последните десетилетия, много хора, особено по-бедните, нямаха богат избор и се спираха на тях, от друга страна немалко бяха приучени да ядат животински храни още от ранна възраст, и затова (си) останаха с такива хранителни навици и предпочитания, също и нуждата на организма от съответните хранителни вещества е фактор в това отношение, защото например един е съставът на месото, докато на растенията е друг, а когато човек дълги години се е хранел с месо, тогава организмът му може някак си да се окаже, че се е приспособил към месото така щото да не може изведнъж да спре месото или дори въобще, освен това имаше и хора, които живееха в региони/райони където животинската храна преобладаваше, докато растителната не (така) - например ескимосите, които живееха на северния полюс, където имаше предимно риба и тюлени за храна, обаче ако човек изпитва силен глад било то към месо, риба или яйца, би било по-добре да хапне малко, отколкото да ощети тялото си, което може да доведе до увреждане - срещал съм немалко религиозни фанатици от онези, които се насилват въобще да не вкусят месо, риба и яйца до края на живота си, спомням си как на някои от тях кожата им бе тънка като вестник, космите на косите им също бяха невероятно изтъняли, дори и ноктите им бяха окапали, ето защо Пол Брег (един от най-големите авторитети в областта на здравословното хранене) казва: "аз не мога да ви кажа какво да ядете, кога и в какво количество, но вие сами трябва да вземете правилно решение за това... когато става дума за хранене, аз никога не използвам думата никога, защото всеки човек може са окаже различен по отношение на необходимата храна, затова нито се боря против месоядството, нито против вегетарианството... не е препоръчително за човек, който дълги години се е хранел с месо, да спре да го приема от раз... самият аз по принцип съм вегетарианец, но ми се е случвало веднъж на около пет години да изпитвам силен глад към месото, и тогава хапвам поне едно парче риба... най-препоръчителният оптимум за месоядците е да приемат месо не повече от два пъти седмично...", а най-голям проблем по пътя на вегетариантството и веганството беше, че растителната храна досега бе от два пъти нагоре по-скъпа от животинската
Последно редактирано от npp : 06-06-2014 на 22:03
4XCOKИ