- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За вегетарианството
и 0.01% болка да изпитва все пак го убиваме, нали?![]()
Растенията не изпитват никаква болка, защото нямат централна нервна система.
Това, че нямат централна невна система не означава, че са неудошевени предмети. Те са устроени по по-различен начин, но въпреки това, като всички живи същества - изпитват усещане, за да могат да се защитят, да оцелеят.
По какво се различава растителната клетка от животинската и какви са приликите?
Всъщносто ние много си приличаме с растенията.
Растението отделя ненужни секрети от жлезисти тъкани -вътрешно и външно.
Ние също.
Някои хищни имат и стомашни сокове, които не се различават от тези при човека.
Растителния цвят има женски полови органи и мъжки.
Растението се движи и насочва към благоприятните за него условия (светлина, вода) и тнт.
Болката не е никакъв фактор. Както човека, така и животното и всяко нещо с централна нервна система може да се убие без дори да разбере. Сега ще Ви кажа и нещо за убиването на животни което явно не знаете. Когато се убива животно, то не трябва да разбира това и още по-малко да изпитва страх, защото ако го убиеш мъчително или причинявайки му "страхова невроза" месото се прецаква.
Да растенията не са като нас, нито като животните. И все пак е крайно лицемерно да се отнасяте пренебрежително към нещо което реално не познаваме достатъчно. Както някой хора се отнасят пренебрежително към животните и вие ги упреквате, че независимо от това, че хората са по висш организъм не им дава право да тъпчат всичко. Обаче това го имате само за животните нали ? А растенията ? Какво по-голямо право в тая логика да живее има едно куче от едно кокиче ? Лицемерни хора сте, казах ви го вече.
Да, но ние като сме на върха на хранителната верига, благодарение на технологиченото превъзходство и разума, макар че първобитните хора далеч не са били центъра на света - трябва ли да унищожаваме всичко, което ни хрумне. Магарето ще може да изяде кокичето, защото е по-силно и голямо, но то няма повреди на хранителната верига. Докато човека каквото и друго животно реши да регулира - всичко пропада. Защото методите ни са различни.
Да добавя за растенията. Те не всички са беззащитни. Има отровни, бодливи, със здрави обвивки. Всичко това са предпоставки, че се приспособяват, не са безразлични към неприятели и нашественици.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-18-2014 на 13:31
животът ни днес не зависи от 3 прасета и 5 овце. пък и ти сам не ги отглеждаш ти.
Идеята беше друга. Че за всичко до което се докоснем и се опитаме да го контролираме в природата - го унищожаваме. И огромните мега-заводи, в които се оглеждат прасенца, и земеделието ни дори е в пряка и косвена вреда, защото начините и методите ни, които сме измислили и които прилагаме - са извън природните закони.
Аре виж как се е изменяло населението с техническия прогрес и тогава да спорим! Какво? Ще обработваш цяла Добруджа на ръка? И колко трябва да ти струва хляба? Ще се придвижваш с кораби, движени от роби между континентите? Ще строиш жилища от камък и дърво? Айде да не си говорим глупости!
петролът ще свърши, въпрос на време е,така че не го мислете него
Реално няма какво да направим за това. Човечеството е като един вирус за земята и няма как да просъществуваме, когато сме толкова много. Би било най-добре да сме 1 млрд (че и по-малко ) и да живеем природосъобразно ма тоя кон не само уйде в реката ма и се е удавил отдавна.
По темата - много пъти гледах какво сте писали и тръгвах да подкрепям и аз избора си да не ям месо, но винаги се спирах защото реално няма смисъл от такива спорове. Всеки сам си решава за него си. Аз се чувствам по-добре откакто не ям месо; радвам се, че не съм част от промишленото животновъдство с насока за месо и не си тъпча организма с боклуци.![]()
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
тва не променя факта, че петрола участва във всеки един етап, от почти всяко едно производство
Еми ко искаш да ми кажеш, че тези хора са живеели по-зле от нас, според техните представи за живот и самосъзнанието им за времето си?
Тези кораби, за които ми спомена са в прогреса на развитието на цивилизацията.
И по време на дядо ти цяла Добруджа на ръка се обработваше, всички селяни имаха работа.
Пределно ми е ясно, че няма да се връща никой назад във времето да живее, но това не изключва, че ние тотално пропадаме от другата страна. Ако ми казжеш как може да еволюираме, като всяко следващо поколение забравя наученото от предишното. Не мисля, че ще се оправимВсички говорим , ама няма никой не е измислил природосъобразна машина , която да върви с хармония с Еволюцията.
А познай до къде ще стигнем ;0