- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=282
Снощи го правих и стана адски вкусно! Готвих го 90 минути и стана супер крехко. Смятам, че ще стане ок и с гърдиИ с малко повече пащърнак, за първи път ядох и много ми хареса.
Аз по принцип чиста газирана вода не пия, защото ми е гадна, но в ей такивадомашни безалкохолни си трябва.
Най-ужасното е, че мнго я харесаха в нас и купешката и заведенската едва ли ще я пропият пак. :д Щастливо ми е.
А пък мацката на диета да пробва - пилешко със сирена, печено и със разни сосчета (мисля си за бешамел), на тиган със зехтин и зеленчуци, на роленца, по китайски със ориз и зеленчуци, мисля дори са ми правили панирано пиле като в KFC.
аз пък да питам за някакви хубави рецепти с броколи? яла съм само веднъж на една сватба и беше май просто сварено и овкусено като салата и си умрях от кеф :д ама наще ме изгледаха с подозрение, като казах, че броколито е вкусно и искам да сготвя нещо с него :д
виж тез
http://www.supichka.com/2012/11/blog-post_3.html
http://www.gingerylemon.com/2012/11/...t-brokoli.html
изглеждат интересно, но не съм ги пробвала и не зная дали ще са вкусни ;/
Вчера октоподът стана невероятен. Това беше трети опит и вече открих тайната. Повечко време се вари, а и в маринатата седи 24 часа.
![]()
Е, добре, как ДИЕТА ти се връзва със сирена и гадни брашнени сосове??
Безумно вкусна и лесна рецепта за пилешко - правиш марината от 2 с.л. бяло вино, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос, скилидка чесън, 1 ч.л. настърган джинджифил и щедра супена лъжица мед. Накисваш пилешки бутчета - ама само долната част, без кълката, за 6-8 часа. Вадиш, овалваш в сусам и печеш в тавичка, в която си наляла маринатата плюс малко вода.
РАЗКОШНО Е!! Наричам ги "боздуганчета с мед и сусам".
Иначе съм фенка и на просто изпечени бутчета в бира.
А оня ден каква салата ядох в Хепи, лелеееее, няма да мирясам, докато не я докарам същата! Суров спанак, киноа, печени чушки, варено яйце + соево-горчичен дресинг. НЯМА ТАКАВА ВКУСОТИЯ, взе ми ума!
Хора, ВЪПРОС:
Трябват ми пикантни/лютиви рецепти! Подозирам, че ще е най-лесно да са месни ястия, но приемам всякакви идеи.
Кекс с череши и нектарини: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...ff22efe6ae31c6
Ауу, много вкусно! По-скоро е пай или нещо такова, защото тестото си е маслено и мисля че в кръгла форма ще му е по-добре![]()
Не знам каква точно ти е дефиницията на лютиви/пикантни, но аз си правя редовно нещо, подобно на това, което описа, но добавям някои неща.
Не обичам много бутчета, затова си взимам охладено пуешко и без това е по- сухо някак. Нарязвам ги на паралелепипедчетаи ги кисна в доматен сос, лют червен пипер, една подправка за скара на Пикантина, соев сос/уорчестър, настъргана кора от лимон иии моето любимо табаско
. После ги слагам в тигана с малко масло или в краен случай олио (мразя зехтин) да се запържат с малко лук, вадя ги, овалвам отново в Пикантината+черен пипер+червен (само в самите подправки този път) и ги връщам в тигана, понеже маслото не е като олиото да ги напои хубаво, става нещо като коричка от подправките хахаха ии накрая им капвам отново по една капка табаско от 2те страни, което попива в самите подправки.
Дано разбра от нескопосаното ми обяснение в просъница :Д Осезаемо люти ми се получават.
Последно редактирано от therichbitch : 06-23-2014 на 10:09
А, чакайте да ви се похваля аз! Направих супер вкусните бисквити, направо не мога да повярвам.
Следвах тази рецепта: http://yanagotvi.blogspot.com/2013/04/blog-post.html и добавих и половин пакетче канела, една ванилия и натрошен шоколад. Чак не мога да повярвам, много рядко ми се получават нещата.
хихх, задължително да споделиш
ей такова е: както искаш можеш да си го режеш, аз на по- малки умишлено, че да ги овалям по- добре
http://www.mynetfair.com/_files/imag...218_d1_RGB.png
И пак се включвам с моя въпрос към кулинарите- къде има табаско тук, бях си взела едно шишенце и май са ми го откраднали на летището :O![]()
Аз го взимах от Кауфланд за един опит за Блъди Мери, предполагам, че в българския магазин асортиментът е същият.
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-24-2014 на 15:19
няма го в нашия Кауфланд, аз затова си носех като бай Ганьо ... :Д
(офф: и на мен не ми се получи нещо Блъди Мери-то, а всичко както си му е редът сложих..)
днес си правих мечка :д
нали знаете как едно време, бабите ни правеха намачкан хляб със сирене, когато ни водеха на разходка - ТАКАВА мечка си правих
и аз съм яла мечки! не се бях сещала от години.
а знаете ли какво преставлява циганската баница от същия период? :Д
циганска баница не е ли филийка с олио и червен пипер? ако е такоз, аз никога не съм го обичала, гадно е ;/
но пък филийки с масло, намачкано сирене и чай или филийка с току-що направена топла домашна лютеница и натрошено сирене или пък филийка с масло и домашен мармалад от сливи... разкош
а помните ли попарите с чай и мляко или намачкани домашни домати със сирене и да си топваш
яли ли сте домашна царевица изпечена на пещта и семки, ама не от пакетче, а да си ги дърпаш от слънчоглед
и усещате ли как пържените картофки са гадни, когато ги ядеш с вилица, вместо с пръсти
????? :Д
тооолкова се радвам, че съм отраснала с домашни неща
Циганска баница не съм яла и нямам и желание, отвратително звучи. Но пък най-добрият ми приятел беше пуснал един лаф - как трябвало да си я направя с черен хляб и зехтин, за да е по-здравословно - като за мен
Спретнах таратор вчера, ама такова количество чесън му наблъсках, че не е истина![]()
Бешамела трябва да се забрани със закон.
Малки сте и сте се разглезили. Едно време като хлапета колко сме яли циганска баница докато тичаме из улиците и на никой не му е правило впечатление от какво се прави. Ама имаше хубаво олио и най-вече хубав хляб от фурната. До ден днешен обичам да си препържа масло с червен пипер и сол и да си топя ако има хубав хляб.
о да, да си топваш домашен хляб в запържено масло с червен пипер и сол наистина е много вкусно
аз явно съм бил един малък олигарх тогава шото съм ял доста богата циганска баница
леб сол чубрица червен пипер олио