.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 95

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    тези традиции са тайнства които са казани в Писанието и Преданието на апостолите (те не са установени щото кака ни е било кеф), а в иконите и светиите ние почитаме Бог и техния подвиг за вярата, а не тях сами по себе си. (дори първата икона е била нарисувана от апостол Лука)

А буквите с които е написана Библията, не са ли пак един вид икони на Словото, ами тогава не чети, защото буквите са икона и изображение на Словото.

Четох ти мнението до тук, не ми се губи време с езически простотии и своеволия.
    значи само твоите/вашите образи/подобия са святи, така ли?!, и с какво твоята вяра/църква е (много) по-добра от (на) другите?!, особено след като и вие досега подобно на много други не възкресявахте мъртъвците (ефективно), нито излекувахте болните, нито изгонвахте бесовете както трябва, нито свидетелствувахте истинското Божие Слово, а Исус и Неговите ученици не чакаха нуждаещите се да отидат при Тях, но Те сами(те) отиваха при нуждаещите се, като обикаляха от град на град и улица на улица за да търсят погиващите/погиналите с цел да ги намерят и спасят още сега, така като ти чета драсканиците, все едно че някакъв (си) селски кръчмар излиза на улицата и се провиква: "елате у нашето кръчме - при назе е най-убаво", дори и ако вашите красоти са по-превъзходни от на други, какво толкова е много по-доброто, което да си заслужава труда?!, това вашето е като някаква улична търговия - всеки си продава неговите си евтини джунджурии, каквито могат да се купят и дори да се намерят безплатно навсякъде, то ако ми е за потребление в ситуацията на неспасението и погибелта, аз мога да отида навсякъде за да си напълня търбуха с всякакви превъзходни "ястия", но къде е истинската любов към ближния, която Господ и Неговите Светии показваха на дело?!, къде е онова тяхно ефективно спасение дето мъртъвците възкръсваха, болните бяха изцелявани, обладаните - очиствани, и съвсем добро(то) Слово бе проповядвано без поставяне на тежки изисквания към човеците?!, говориш за манипулация, но не е ли манипулация това дето ти и другите като теб се опитвахте да прокламирате и налагате досега?!, а именно всичко друго, но не и истинско спасение за човеците, каквото Исус и Неговите ученици показаха на дело преди около 2 хилядолетия
    Последно редактирано от npp : 07-14-2014 на 13:17

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    говориш за манипулация, но не е ли манипулация това дето ти и другите като теб се опитвахте да прокламирате и налагате досега?!, а именно всичко друго, но не и истинско спасение за човеците, каквото Исус и Неговите ученици показаха на дело преди около 2 хилядолетия
    всичко, което правя е да си казвам мнението,................. нито съм си преписвал титли за компетентост (като например "свидетел на Словото"), нито, че спасявам хора и ако някой не ме слуша няма да е спасен (както го правиш), нито казвам, че говоря от името на Бог както ти казваш, че говориш ............. изобщо нищо с което да предизвиквам в хората някаква почит към мене като някакъв авторитет и представител на Бог за Земята ООД и по този начин да манипулирам волята им.
    Последно редактирано от defender : 07-14-2014 на 13:34

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    всичко, което правя е да си казвам мнението,................. нито съм си преписвал титли за компетентост (като например "свидетел на Словото"), нито, че спасявам хора и ако някой не ме слуша няма да е спасен (както го правиш), нито казвам, че говоря от името на Бог както ти казваш, че говориш ............. изобщо нищо с което да предизвиквам в хората някаква почит към мене като някакъв авторитет и представител на Бог за Земята ООД и по този начин да манипулирам волята им.
    а не ти ли е хрумвало, че ако истинският Господ Бог е дал на някого да свидетелствува Неговото Слово, то той не е виновен за това?!, например каква е била вината на пророк Йона задето Бог му казал да отиде да проповядва на ниневия?!, а и истинското Божие Слово е достатъчно явно - просто си личи, че е съвършена(та) истина, защото когато истински свидетел/пророк свидетелствува/пророчествува, говори само онова, което е чул от Отца и Исус

"Истина, истина ти казвам, това, което знаем, говорим, и свидетелствуваме за това, което сме видели, но не приемате свидетелството ни." Йоан 3: 11,

"Онзи, Който дохожда отгоре, е от всички по-горен; който е от земята, земен е, и земно говори. Който дохожда от небето е от всички по-горен. Каквото е видял и чул, за Него свидетелствува; но никой не приема свидетелството Му. Който е приел Неговото свидетелство потвърдил е с печата си, че Бог е истинен. Защото Тоя, Когото Бог е пратил, говори Божиите думи; понеже Той не Му дава Духа с мярка." Йоан 3: 31-34,

"Ако свидетелствувам Аз за Себе Си; свидетелството Ми не е истинно. Друг има, Който свидетелствува за Мене; и зная, че свидетелството, което Той дава за Мене, е истинно." Йоан 5: 31-32,

"Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота. Затова фарисеите Му рекоха: Ти сам свидетелствуваш за Себе Си; Твоето свидетелство не е истинно. Исус в отговор им рече: Ако и да свидетелствувам за Себе Си, пак свидетелството Ми е истинно; защото зная от къде съм дошъл и на къде отивам; а вие не знаете от къде ида или на къде отивам. Вие съдите по плът; Аз не съдя никого. И даже ако съдя Моята съдба е истинна, защото не съм сам, но Аз съм, и Отец, Който Ме е изпратил. И в закона, да, във вашия закон е писано, че свидетелството на двама човека е истинно. Аз съм, Който свидетелствувам за Себе Си; и Отец, Който Ме е пратил, свидетелствува за Мене. Тогава Му казаха: Где е Твоят Отец? Исус отговори: Нито Мене познавате, нито Отец Ми; ако познавахте Мене, бихте познавали и Отца Ми." Йона 8: 12-19,

"Те, прочее, Му рекоха: Ти кой си? Исус им каза: Преди всичко, Аз съм именно това, което ви казвам. Много нещо имам да говоря и да съдя за вас; но Този, Който Ме е пратил, е истинен; и каквото съм чул от Него, това говоря на света. Те не разбраха, че им говореше за Отца." Йона 8: 25-27,

"А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене." Йоан 15: 26,

"А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща." Йоан 16: 13,

"никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 21,

"Духът е, който свидетелствува, понеже Духът е истината." 1 Йоаново 5: 7

и какво лошо има в това да кажеш какъв те е направил Бог да бъдеш?!

"Петър, апостол Исус Христов, до избраните пришелци, пръснати по Понт, Галатия, Кападокия, Азия и Витиния" 1 Петрово 1: 1,

"Павел, слуга Исус Христов, призван за апостол, отделен да проповядва благовестието от Бога, (което по-напред Той беше обещал чрез пророците Си в светите писания), за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство, а по Дух на светост биде със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите; чрез Когото получихме благодат и апостолство, та в Неговото име да привеждаме в послушност към вярата човеци от всичките народи;" Римляни 1: 1-5,

"на вас, които бяхте езичници, казвам, че, понеже съм апостол на езичниците, аз славя моята служба" Римляни 11: 13,

"Павел, с Божията воля призован да бъде апостол Исус Христов" 1 Коринтяни 1: 1,

"Не съм ли свободен? Не съм ли апостол? Не видях ли Исуса, нашия Господ?" 1 Коринтяни 9: 1,

"Бог е поставил някои в църквата да бъдат: първо апостоли, второ пророци, трето учители, други да правят чудеса, някои имат изцелителни дарби, други с дарби на помагания, на управлявания, на говорене разни езици. Всички апостоли ли са? всички пророци ли са? всички учители ли са? всички вършат ли велики дела? Всички имат ли изцелителни дарби? всички говорят ли езици? всички тълкуват ли? Копнейте за по-големите дарби; а при все това аз ви показвам един превъзходен път." 1 Коринтяни 12: 28-31,

"Наистина, признаците на апостолите се показаха между вас с пълно търпение, чрез знамения, чудеса и велики дела." 2 Коринтяни 12: 12,

"Павел, апостол, не от човеци, нито чрез човек, но чрез Исуса Христа и Бога Отца, Който Го е възкресил от мъртвите" Галатяни 1: 1,

"който подействува в Петра за апостолство между обрязаните, подействува и в мене за апостолство между езичниците" Галатяни 2: 8,

"по откровение ми стана известна тайната, (както и по-преди вкратце ви писах, от което, като прочитате, може да разберете моето проумяване в Христовата тайна), която в други поколения не биде известна на човешкия род, както сега чрез Духа се откри на Неговите свети апостоли и пророци, а именно, че езичниците са сънаследници, като съставляват едно тяло, и са съпричастници на [Неговото] обещание в Христа Исуса чрез благовестието, на което станах служител според Божията благодат, - дар, който ми е даден по действието на Неговата сила." Ефесяни 3: 3-7,

"Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители" Ефесяни 4: 11,

"аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината." 1 Тимотей 2: 7

"аз бях поставен проповедник, апостол и учител; за която причина и страдам това. Но не се срамувам; защото зная в Кого съм повярвал, и съм уверен, че Той е силен да опази до оня ден онова, което съм му поверил." 2 Тимотей 1: 11-12,

"Павел, слуга Божий и апостол Исус Христов за подпомагане вярата на Божиите избрани и познаване на истината, която е по благочестието" Тит 1: 1

що се отнася до Спасителя на човечеството и въобще (за) Божието спасение, никога не съм казвал, че съм спасител, нито че съм спасил някого, нито пък съм твърдял, че всеки е длъжен да слуша(следва) мен, защото важно(то) е спазването на Св. принципи

"Обрязването е нищо, и необрязването е нищо, но важното е пазенето на Божиите заповеди." 1 Коринтяни 7: 19

а не допускаш ли, че след като не говориш в името на истинския Господ Бог, тогава има вероятност да си се отрекъл от Него?!, защото всеки един от истинските Светии, чиито писания са представени в Библията, твърди че говори/свидетелствува в Негово име (сиреч по Неговата воля)

и защо ми е да предизвиквам у хората да се кланят на мен, след като ти сам видя как отначало свидетелствувах, че поклонението трябва да бъде само на истинския Господ Бог, докато аз съм просто човешко същество, при това осъзнат, че съм просто марионетка, докато само Той(истинският Господ Бог) - истински(ят) кукловод - винаги съм твърдял, че не си заслужава вярващият да приема дух от никого освен единствено от Него

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    Неговите ученици показаха на дело преди около 2 хилядолетия
    Ти там ли беше?
    Какво е това минало време, сякаш си бил свидетел? Явно Бог така очаква от всички евангелисти ли, знам ли?

Показали - преизказно наклонение.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ти там ли беше?
    Какво е това минало време, сякаш си бил свидетел? Явно Бог така очаква от всички евангелисти ли, знам ли?

Показали - преизказно наклонение.
    не стриктното спазване на граматични(те) правила е важното във вярата, но Божията правда, то е както например когато човек очаква да вземе пари от някого, и го интересува най-вече това да ги получи, а не толкова дали (ще) е граматически коректно говоренето на онзи, който има да му ги дава, иначе си права за граматиката

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си