- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пъпчици по сгъвката на ръцете след епилация.
От известно време ми се получават такива пъпчици, предимно около сгъвката на ръцете. Минават за 1-2 седмици, но е ужасно дразнещо.
Защо се получават? Какво да слагам/правя за да не се случва пак?
*сън*
Ако си ги махаш с кола маска е нормално. На някои хора с по-нежна кожа им се получават такива точици. Опитай с епилатор, не би трябвало да има.
Ръцете не си епилирам, защото нямам пукнато косъмче там, но краката редовно са с такива точки, които до ден-два се скриват. Единственото, което мога да те посъветвам, е след епилирането да минаваш с мокри ръце, за да почистиш от останали косъмчета и после да слагаш успокояващ крем с много лека текстура. До два дни би трябвало да липсват.
На мен пък козметичката ми е казвала, че след епилиране не трябва да се мие/мокри поне 1-2 часа. На мен също ми излизат такива пъпчици и единствения начин, по който предодвратявам появата им, е да се намажа със спирт (Салицилиов, 2%) след епилирането. Мажа се веднага след като си махна космите, изчаквам поне час и тогава се мия, след това се мажа още 1-2 пъти и си слагам някакъв крем, обикновено се мажа с Бочко. Та...откакто я правя тая процедура ми излизат най-много по 2-3 пъпчици и се махат за 1-2 дни.![]()
I`m trying to make your dreams come true...
за кво се обезкосмявате изобщо
да не сте си хванали любовници
На мен също ми се получават такива пъпчици, но не само на сгъвките на ръцете, но и на краката. Знам, че се получават от потта, все пак са едни от местата, които най-много се потят, но още не съм открила начин да ги премахна. Просто ги чакам да се махнат сами (:
Използвам успокояващия балсам на Nivea (за след бръснене, за мъже е ;д) и до 15-20 минутки нямам никакви пъпчици нито по ръцете, нито по краката, нито където и да било... може да опиташ.
http://prikachi.com/images.php?images/552/7470552r.jpg ( точно това използвам )
Ами не знам и аз. Това са ми казвали - това правя и поне при мен има ефект. Не ме боли от спирта, не е някакво неприятно усещане. Даже вчера се епилирах и се мазах с тия неща и сега нямам нито едно зачервяване.
I`m trying to make your dreams come true...
След като свършиш с епилатора минаваш по местата, където ти излизат с няколко кубчета лед, и не би трябвало да се появят повече от 1-2![]()
За всеки случай питах и една козметичка, която има моя проблем. Тя ми каза, че го решава със това \/.
Ще пробвам следващия път, ако не ще пробвам с NIVEA.
Ако не стане.. нз. :Д
![]()
*сън*