Виж сега ти си патологичен случай. Зададох ти няколко прости въпроса на които ти очевидно се затрудняваш да дадеш точен, коректен и ясен отговор, а вместо това само увърташ и правиш словоизлиянията си трудно разбираеми и без ясна логическа последователност. Съжалявам ако поставям вярата ти на изпитание с тия въпроси, ама все пак нали трябва да доказваш вярата си в Истинския Бог дори и когато си подложен да се изкушиш от съмнението. Да не говорим, че пак отговори избирателно на поста ми, жалко че няма странични наблюдатели да ти се радват как потъваш в собствените си плетеници. Нищо аз мога да попитам още нещица, на които се надявам да отговориш с по няколко реда, а не с 2 страници.
Кажи ми от къде според теб произлиза идеята за Бог и отново ще те попитам, защо цивилизации много по древни от нашите са политеични ? Вземи например Шумерската и Египетска цивилизации. Как тези цивилизации са стигнали до заключението, че има повече от един Бог ? И как хиляди години след тях ние решаваме, че нашият наскоро открит от нас е истинският и единствен ? Че даже ни казва: "Да нямаш други богове освен мене" Очевидно е, че не съзнаваш същността на проблема. Хората са създали Бог такъв какъвто го познаваш от книгите и от религиите. Това не е създателя, ако търсиш най-неподправена форма на Бог търси я в най-древните цивилизации, които са били най-близко до внезапният прогрес на човечеството.
Да предположим за момент, че сме създадени или модифицирани от друга по-висша цивилизация. В подкрепа на тази тема има много доказателства и от чисто научна гледна точка е напълно възможна. Обясни ми ако случаят е такъв и ние сме създадени от друга цивилизация или поне такава има вмешателство в нашето развитие, то как Бог може да е само един ? В такъв случай ако не разглеждаме цялата цивилизация като Бог, то те за нас са Богове. За това аз говоря за Създател/и а не за Бог.
Последно редактирано от draid : 07-21-2014 на 20:58