Първоначално написано от
draid
Наистина мислех да не ти отговарям повече, защото е очевадно че граничиш с промит мозък. Аз разбирам религията и вярата също така, защото вярата не се изчерпва само с вярата в Бог, даже както виждам я разбирам доста повече от теб, защото мога да я погледна от много страни. Както и да е не отговарям за това, както вече казах по-горе дискусията с теб не носи нищо. Ти просто си тъпчеш на едно място. Когато те блъсне кола моли се на Бог да те спаси и не позволявай на лекарите да ти помагат. Защо седиш на компютър и пишеш в тоя форум ? Всичко което те заобикаля е постигнато от науката, живееш поради науката. Дори само един път да си боледувал по сериозно, то ти дължиш живота си на науката, защото в противен случай щеше да си говориш с Бог на 4 очи вече. Науката за един век е постигнала повече отколкото религията е успяла да постигне за над 2 хилядолетия. И да науката ще може да прави някой от чудесата за които говориш, някой даже прави и в момента, но очевидно си слабо информиран за да го знаеш. Ти за клониране дали си чувал и известно ли ти е изобщо какво представлява ? Хайде ще ти завърша с едно изречение в твоя стил и не си прави труда да ми отговаряш, ти вече за мен не представляваш обект на коментар.
Какво е дала твоята религия на хората ? Замисляш ли се, че за будистите твоята религия е лъжовна и ти се кланяш на фалшив Бог ? Не нека аз ти кажа какво е дала религията на хората през последните 2000г. Любимата ти вяра е дала на народа редица кръстоносни походи, три от които се открояват като доста значими. Знаеш ли кои са били кръстоносците ? Бандити и разбойници на които е обещавана прошка ако ходят да колят и грабят, като всичко това им е било простено от Бог. Твоята религия е преследвала и измъчвала жестоко хората които са мислили напредничаво, преследвала е редица велики умове, само защото те са били прави, но правотата им е противоречала с интереса на църквата. Твоята религия е горяла на клада невинни жени обвинени във вещерство. Любимата ти религия е проповядвала ненавист и е допринесла за милиони жертви. Твоята религия допринася години наред за разпространение на различни полово предавани болести, защото забраняваше до скоро ползването на презервативи, всичко това го прави твоята религия. Междувременно науката не е постигнала нищо значително, освен да те постави в свят в който ти не би оживял ако я нямаше и 1г с голите си проповеди.