- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
ми не, хубаво е г/д, аз и него обичам, ама не в големи коли1ества
като споменахте за кафе амарето, се сетих заи такова обичам
![]()
е откъде да зная какво е то
не съм гадателка
какво е ;/
102, хванах ти провокацията, не бой се
Отдаааавна съм отвикнала да се засягам, като ме нарекат сноб по отношение на храна :д Бившият ми приятел редовно казваше "Аз я знам Ина какво ще си поръча - има ли в ястието поне 2 съставки, дето не ги знам какво значат, ей това ще си вземе!"
Синьо сирене и аз ям с виличка, мноооооого ми е вкусно! Пармезан мога да стържа на всичко!
Абе, сирене и вино след вечеря... идилия.
Галакси, хитро е това, да. Стига да имаш блендер, че понякога излиза по-удобно наистина да си купуваш някои неща от магазина.
Майка онзи ден направи домашен хумус![]()
Диня със сирене е класика. Само така обичам аз, иначе не ям диня. ;д
Днес мисля да правя постни гювечета. Вие правите ли изобщо? Какво слагате вътре? Моите ще са постни просто защото нямаме месо някакво (пилешко най-вече де.. аз друго почти не ям) вкъщи.
axxxaaxaxxaxa тъкмо съм си отбелязал точно една такава рецептичка
http://recepti.gotvach.bg/r-7708-%D0...B5%D1%82%D0%B0
заповедай
а това домат и сирене във фолио изглежда много вкусно
изглежда добре рецептата за зеленчуковите гювечета, само без бульон
ето още една http://m.kulinar.bg/Гювеч-с-картофи-....r_i.5832.html
на мен ми се е дояло спаначена пица от дон вито
На 102 ми допада, то аз ги правя по почти същия начин. Обаче май остават за утре, ще правя сирене с домат и подправки във фолио, че става по-бързо и съм гладна. Даже ей сега го сложих и чакам. :Д
Ми, за хумуса, например.
Сега... яла съм много пъти хумус, направен вкъщи. Не ме спечелва тотално. Нещо ми липсва. Яла съм оригинален хумус, купуван от Израел - облизах си пръстите! Вкъщи, независимо колко прецизно чистиш люспите на нахута или колко време разбиваш с бледера/пасатора, просто не става гладко! Та... въпреки огромното ми желание не мога да ям просто хумус с морковени пръчици.
НО! Хумус, намазан на филийка, е страхотна базова "рецепта", към която да добавиш нещо. Вчера ядох това за обяд с домати, чушки и сирене - прекрасно беше! Можеш да си сложиш отгоре яйце на очи, примерно. Или плод.
Тогава вече е супервкусно!
Днес пак това ще обядвам, но този път придружено от зелена салатка![]()
Сладко със сирене също обичам, но предпочитам мед. От друга страна никога не съм разбирала комбинацията диня и сирене, някак си не ми се връзват :Д
А относно гюведжетата - аз си правя като най-отдолу сложа задушен лук, отгоре сирене, след това наденица, но като нямаш може да скипнеш, после домат и накрая яйце и чубрица. супервкусно е.
едит: баба слага и зелени чушки, но аз не обичам
Хумус съм яла само домашен, така че не мога да сравня, но много ми харесва. Правихме го с нахут от буркан, така че не сме го белили + една лъжичка сусамов тахан, малко зехтин, чесън и лимон.