- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво ще кажете?
Защото тогава се сродяваш със злото и спираш да се бориш с него, освен това ставаш и опасна и за обществото, а по някога опасна и за самата себе си, може и да станеш психопат, защото такива са плодовете на злото.
Не може да причиняващ страдание на някой за да се чувстваш добре, това е психопатско, освен това е и паразитно над другите.
Последно редактирано от defender : 09-04-2014 на 17:17
Не, не, питам те ти какво би искал за извършителят, ако е посегнал на теб или на твой близък? Ако дойда и пребия майка ти, няма ли да искаш да ме потрошиш от бой? Още ли ще си "добър християнин"?
Пешо извършва 15 убийства по особено жесток начин, но се разкайва... Осъждаме го на 50години затвор, защото сме решили, че "ще се поправи"... Пускаме го след 30, щото е наел Маковски за адвокат и се е държал прилично зад решетките... Той, обаче, си е същият Пешо, като преди 30 години и още има нуждата да убива... След още 10 жертви отново го залавяме... Какво ще обясним на семействата на тези 10 жертви? Защо сме го пуснали, след като веднъж е показал какъв е?
Ако те потроша от бой то ще е защото искам да защитя майка си, после ще държа да те вкарат в затвора за да не си опасен и за други хора, докато не се поправиш, а ако не можеш да се поправиш ще си стоиш затворен - от тебе зависи.
Но няма да ти дам окончателна присъда во веки веков, като например веднага да го убиете, защото той не може са поправи.
Как ще разбереш дали съм се поправил? Нали трябва да ме пуснеш? Какво ще обясняваш на семействата на последващи мои жертви? Няма ли да си един вид съучастник, защото си допуснал аз отново да съм на свобода?
Има си разни психолози да те преценяват, ако те пуснат и продължиш да го вършиш пак в затвора, може и до живот (но не и смърт) има си хора дето ги решават тия работи.
Ако близките изкат да те убият и не ти дават шанса да се поправиш, то по какво се различават от убийци.
Аз те пускам, защото те мисля, че си се поправил, а не защото мисля че ще продължиш да вършиш зло - не съм съучастник.
Пак ми бягаш от въпроса...
"Има си хора, които решават" е доста добро измъкване... А, всъщност, кой си ти, че да раздаваш правосъдие под каквато и да е форма? Нали само Господ може да съди?
Ахааа... Значи, все пак, не сме чак толкова равни, а? Значи Господ си има хора, които раздават временни присъди, а той само решава кой да умре? Нали всички бяхме равни пред Него? Това е като да позволиш на едното ти дете да наказва другото...
ми равни са, но всеки си има някаква професия или пък един става за съдя, друг става за полицай и т.н., хората не са еднакви, но това не означава, че не са еднакво ценни.
Ама явно не са и еднакво ценни, щом един може да определя съдбата на някой друг. Щото, ако един полицай сгреши, ще задържат някого 24 часа, а ако един съдия сгреши, ще опропасти живота на някого и на семейството му.
We all are of equal value to god there is no favourotism by saying the opposit your calling god a liar... God is not a liar he hasnt however said the world is a fare place actually the bible saysbthe opposite and all i can say ia that in the end god will fix the mistakes humanans have made
те могат да имат различна отговорност и влияние, според способностите им, но това не прави човек с по-малък капацитет, по-малко ценен пред Бога.
За Бог само злото не е ценно и дори престъпника е ценен и той влиза в затвора за да се очисти от това, което не ценно т.е. от злото и да се научи да се бори с него в себе си. Бог цени човека, но не и злото в него.
Затвора е точно за това да отдели ценното от неценното в човека
Последно редактирано от defender : 09-04-2014 на 17:53
Да, но каквито и способности да има човек, няма как да е безгрешен/само Бог е такъв/... Как, тогава, може да има хора, от които зависят животите на останалите хора?
Защо в това отношение Исус противоречи на баща си и проповядва точно обратното? Кого да слушаме? Половината библия ни казва "Око за око, зъб за зъб", другата половина - "Ако те ударят по едната буза, обърни и другата"?
There is a difference between the old and the new testament jesus changed everything we were ment to live one way before the sacrifice and another after the sacrifice...
малкото дете когато порасне може да изпълнява по-висши неща, тука е същото.
Старозаветните хора са били духовно по-слаби. След идването на Христос, той им дава силата да се борят със злото в себе си, но и самия човек сам трябва да го пожелае (Христос не се натрапва насила).
Но тук вече навлизаме в дълбоки води
Как така Исус променя нещата, наложени от самият Създател?
До идването на Христос, Стария Завет е подготвял хората за да могат да достигнат определено духовно ниво за посрещането на Христос и също да могат познаят, че това Христос, за да не кажат после, ама как да го познаем Христос като нищо не ни си казал. Но хората (фарисеите и хедонисти) материалисти, заслепени от желание за пари и власт, очаквали да дойде велик цар, с голяма материална власт и богатства, че ще ги направи материално богати, а Христос не бил това което очаквали той ги учил на духовност, че богатството (Царството Божие) е вътре в тях.
Абе сложна тема
Последно редактирано от defender : 09-04-2014 на 18:08
Its not complicated its simple however he is a fool and cant understand.
Добре, де, на кого е бил нужен Христос, след като Господ е успял някак да предаде старият завет на хората? Защо му е било да налага едни правила, а после да ги отменя? С какво това помага на хората да познаят Исус?