.
Отговор в тема
Страница 142 от 195 ПървиПърви ... 4292132138139140141142143144145146152192 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 526 до 3 550 от общо 4870
    Почетох си тук различни мнения и искам само да пожелая на всички в ПУ-то страаашно много търпение...дано всичко сега е по- хубаво от преди. А за МУ някой нещо може ли да каже? Става въпрос по- скоро за някой, който вече учи там и да сподели впечатления

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Цитирай Първоначално написано от pifiella Виж мнението
    Уверение ти трябва,че си редовен студент. Аз си го вземам от една стая във факултета,ама не знам какво се води-канцелария,учебен отдел,бляк...
    После с книжката,уверението, снимка и 1 лв на Централна гара,ама може и на всяка друга.
    А за стола,мммммм,какво пиле по градинарски правят!
    За какво толкова давате зор да се освобождавате от спорт,просто питам?
    Имам здравословен проблем от доста дълго време и не ми се рискува

Мега фен Аватара на draid
    В повечето университети има десетки спортове, така че дори хора със здравословни проблеми да има какво да спортуват. А истината е, че повечето гледат да отърват повече от мързел отколкото от реален проблем.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    За хората със здравословни проблеми-уверение от лекар и в комисията по спорт. После може да ходиш на рехабилитационни масажи .
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    големи сте всезнайковци значи.. то е ясно, че на повечето места се иска само присъствие, но ако има здравословни проблеми, абсолютно нормално е да не иска въобще да се вясва там

То е абсолютно нормално, да не иска да се вясва там и ако я мързи също така. Ще ти дам пример за ТУ в който за да се освободя един семестър заради проблем с коляното ми искаха чак и епикриза въпреки, че им бях занесъл някакво медицинско тогава в което се бяха произнесли 3ма лекари. Отделно отново ще ти кажа за ТУ специално, въпреки че в СУ преди имаха и оценки по спорт. В ТУ нямаше оценки, но пък за това едно 10-15% или прекъсваха или вземаха служебни заверки поради подобно на твоето мислене.

Град
    Sofia
    Как разбра какво е моето мислене по въпроса?
    Как го отъждестви с това на тези, които ги мързи?
    Къде видя да пиша за тях, че да даваш подобна аргументация?

Не знам къде видя да говоря за мързеливите, говоря за болните.
    И малко в друга посока ще кажа също, че спортът е хубаво нещо, да, но от друга страна е леко смешно да се вкопчват в тази дисциплина и да ѝ отдават толкова внимание, след като една голяма част от наистина релевантните за една специалност дисциплини куцат, ама яко куцат.
    Ще се подаряват шестици на хора, които не могат да се подпишат, университетите ще бълват некадърници, но те ще са карали спорт! nice

В СУ все още има оценка по спорт, както и 5 години задължителен спорт за правистите.

Мега фен Аватара на 102
    Ей, много ме кефиш. Уахаххах.

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Как разбра какво е моето мислене по въпроса?
    Как го отъждестви с това на тези, които ги мързи?
    Къде видя да пиша за тях, че да даваш подобна аргументация?

Не знам къде видя да говоря за мързеливите, говоря за болните.
    И малко в друга посока ще кажа също, че спортът е хубаво нещо, да, но от друга страна е леко смешно да се вкопчват в тази дисциплина и да ѝ отдават толкова внимание, след като една голяма част от наистина релевантните за една специалност дисциплини куцат, ама яко куцат.
    Ще се подаряват шестици на хора, които не могат да се подпишат, университетите ще бълват некадърници, но те ще са карали спорт! nice

В СУ все още има оценка по спорт, както и 5 години задължителен спорт за правистите.
    Спорта е важно нещо, особено когато отидеш да учиш и хванеш да водиш все по заседнал живот. Относно "болните" които се освобождават, реално максимум 10% са наистина болни. Останалите или са си измуфтили медицински от някъде, защото "Има много по-важни неща от спорта" или имат проблем които не им позволява да практикуват само дадени видове спорт, което не ги прави автоматично претенденти за освобождаване от цялата дисциплина. Но да, винаги е по-хубаво восвободените часове от спорт да се прави нещо по-полезни, например да се виси в кафето, да се играе белот или да се ядат дюнери. Това поне изисква много по-малко усилие от играенето на тенис на маса.

Град
    Sofia
    Говориш по друга тема и казваш всекиму известни неща- как някакви келешчета се освобождават без да имат нужда
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    10% са наистина болни
    ами нека са 10, нека се освободят, аз какво казах горе според теб?
    другите не са предмет на изказването ми, че да се лее хейт за мързеливите

Разбира се, ако ти е ампутирана едната ръка, и това е лявата, а си десняк, защо да не играеш теннис на маса? Съблюдавайки степента на инвалидност, всъщност можеш да играеш на около 73.45% от пълния си потенциал, следователно марш на спорт!
    с този краен пример казвам, че сериозни злополуки носят и психически товар, който в моите очи е напълно достатъчен да се освободиш от тази така важна дисциплина

Извинете ако въпроса не е за тук,но искам да попитам възможно ли е обучението в два университета едновременно?

Град
    Sofia
    най- генерално да, аз се обучавах в 2, само че в различни държави,
    в Су можеш да запишеш след 2ри курс някакъв набор от дисциплини като второ висше, но към СУ, а пък някой преди твърдеше, че в някои уни-та не искат депозиране на дипломата за средно и тя си остава в СУ, а на другото място се записваш без нея.
    Най- добре питай в отдел Студенти там,където учиш или ще учиш

eдната още е бакалавър, сега съм 3 курс,обаче искам медицина,но не става нали ?
    Последно редактирано от TheRanger : 09-03-2014 на 18:20

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от TheRanger Виж мнението
    Или само медицина, или по-добре не се захващай.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Sofia
    не мога да ти дам сигурна информация, разпитай най- добре
    Калпазанке, човекът е трети курс, скоро приключва, защо да не запише..Вярно, че яко зубрене пада, но познавам доста хора, минали покрай високия интелект, и пак се справят, така че може и да се оправи.

не знам дали ме разбрахте правилно,аз уча нещо различно от медицината,не съм в медицински университет!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    не знам дали ме разбрахте правилно,аз уча нещо различно от медицината,не съм в медицински университет!
    Правилно съм те разбрала и отговорът ми е същия- или само медицина, или по-добре без нея.

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    не мога да ти дам сигурна информация, разпитай най- добре
    Калпазанке, човекът е трети курс, скоро приключва, защо да не запише..Вярно, че яко зубрене пада, но познавам доста хора, минали покрай високия интелект, и пак се справят, така че може и да се оправи.
    Там се иска логическа мисъл, не суха фактология. Клиничната картина може да бъде много различна, може да се имитира какво ли не, диференциалната диагноза също не са разни сухи факти. Всяко нещо си има причина защо е така и не е иначе. За тези, които не успяват да вникнат в същината, остава зубренето.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    за България, ако не учиш в частен университет, или не запишеш 2 специалности в един и същ, не можеш...завършваш бакалавър и записваш в друг държавен...в частните се изисква копие от дипломата, не депозирането и...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Благодаря!Но преди като кандидатствахме ни казаха че в два ВУЗ-а не може да се учи едновременно!
    Не знам какво трябва да направя,смисъл с декана ли да говоря дето ми е сега дали ще ми даде дипломата?А ако откаже?По принцип той е свестен ама мандата му изтича скоро,дали новия декан няма да направи проблем?

mimilq
    Guest
    Няма ли някой строителен инженер от УАСГ туук ? ))

Мега фен Аватара на Dagichka
    ССС ли си? аз съм от геодезическия, иначе едно друго момче е водно, други във форума няма от уасг :д

Цитирай Първоначално написано от winks11 Виж мнението
    Почетох си тук различни мнения и искам само да пожелая на всички в ПУ-то страаашно много търпение...дано всичко сега е по- хубаво от преди. А за МУ някой нещо може ли да каже? Става въпрос по- скоро за някой, който вече учи там и да сподели впечатления

Коя специалност те интересува?

Ми да ти кажа не конкретна специалност,а по- скоро самият университет. За ПУ-то както споменах съм чувала много лоши неща за отношение от преподавателите,за липса на организация,за кофти учебните бази и лошо отношение дори и от страна на администрацията.. :/ Ии се чудя дали навсякъде е така.. Иначе Офталмология звучи мноого трудно, но и интересно. Ти какво учиш там?

Добре,да речем ме приемат медицина,и се прехвърля задочно в тази специалност в която съм сега,ако откажат да ми дадат дипломата?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си