- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Самоубийство
Мерси за религиозния псевдо-психопортрет, балък смешен. Това че ме дразниш с напъните си да даваш категорични определения на понятия и явления от позицията (на посредник) на някаква фалшива авторитетност (която естествено е само в твоите очи), съвсем не е причинено от какъвто и да е тип вяра в антични приказки, още по-малко пък в пословичните им морални разграничения и догми. Последните съвсем не се разграничават от тези в другите психо-социални конструкти, където вярата също е основния компонент в съставянето на всякакви норми, закони, препоръки, разграничения, забрани и пр. - И зад всичкия тоя изфантазиран фалш от всевъзможни простотии отново стоят съвсем простички, съвсем човешки желания и подбуди, от същите се водят всяка група вярващи - издиганията на авторитети се правят от тия, на които им липсват(трябват) такива и затова ги търсят извън себе си ; издигането на композиция от идеи, обединени от груповата вяра в обещания за нов, по-добър, съвършен свят, за крайна победа,за свобода, за спасение, за рай, се извършва от тези, които привиждат края на собствените си проблеми във външно решение; издигането на кодекс, лесна рецепта за начин на живеене, на готов извървян вече път - това е за онези, които нямат свой път и затова вечно ходят по-стъпките на другите..... и т.н. и т.н. Естествено всичко туй е невидимо за вярващия - и как иначе...
За мен няма никакво значение дали ще ми рецитираш Маркс, Коранът, Библията или каквато и да е друга плебейска шитня - оставаш си просто един от многото взели се насериозно палячовци. Така че взимай си лайняните мненийца и линкове и се омитай....
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-17-2014 на 01:14
Стига бе, зверче.
Стига напада добри хора, които вярват в нещо добро, което искат да разпространяват и да помагат на останалите. Истински вярващите християни от хиляди години си живеят мирно, без да нараняват никой друг. Целта им винаги е била за морал, въпреки че сега ще ми кажеш, че всичко е относително. Не, не е относително. Иначе всички щяха да си режем главите. Има закони и правила, но те също са създадени по образец на морални и други правила, които целят ред и нормален живот без насилие и тнт.
А ти още малко ще подпалиш някой ПОП. Да те 3ба с твоите философски диарии.
Надявам се под "зверче" да имаш предвид това:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...26aedef0311804
давам следния пример: Ако приемем, че природата е създала човека и природата е критерии за правилно и неправилно, то за да има синхрон живота ти с природата, то човека трябва да се стреми да живее според волята и закономерностите на природата, трябва да я разучава и да напасва волята си към нея. Ако човек започне да живее в природата, но според някаква своя воля, то тази воля е някаква фантазьорска воля, нереална, това е живеене в някакъв твой си свят измислен, а не в синхрон с първоизточника.
Така, че кой живее в лицемерие, като се мисли за нещо повече от първоизточника и се пъчи.
Да, да живееш според някаква твоя измислена воля и правила е свобода, но фантазьорска, изкривена свобода, а не истинската свобода в реалността.
Последно редактирано от defender : 09-17-2014 на 10:51
Първо, напомням, че Бог и Неговите заповеди са авторитетни не само за мен, а и за милиони хора по света. На всяка група хора за инат може да се противопостанви друга такава, но християните сме не просто група единомишленици, а Църква - мистичен организъм, общност на всички християни, свързани чрез Святия Дух и с неин глава - Иисус Христос. Тя обединява християните не само в пространството, но и във времето, т. е. обхваща всички християни от всички времена, включвайки и светиите и ангелите. Една от задачите ѝ е да бъде неизменен и непоколебим стълб и проповедник на истините на вярата. Така че аз имам зад себе си авторитета на Бога и Църквата, а ти имаш само един самовлюбен, помрачен от гордост несъвършен разум и си въобразяваш, че ако не знаеш нещо, то е само защото не си си дал труд да си го изсмучеш от пръстите. А калта под ноктите не е повод да се имаш умен в собствените си очи. Такива като теб - с лопата да ги ринеш и всеки си е на свой акъл, т.е. башка луд.
Второ, смяташ, че ,,всеки трябва сам да си пише заветите'' и че е унизително някой да те води. Човешката природа е повредена от грехопадението и това засяга ума, волята и чувствата, които често се стремят не към това, което е добро и полезно. А Божията воля, изявена в Неговите заповеди е блага и съвършенна. За да я изпълним се стремим да се отричаме когато се налага от своята воля, за да изпълним Божията. Затова Христос уподобява праведните на овце, които са бели и поради стадното си чувство са послушни на пастира. Докато грешниците са като козите - всяка е на свой акъл и обича любимото ти клише,,бъди какъвто си''; т.е. всяка е непослушен индивидуалист. Ако за човека такъв живот на автопилот би бил полезен, Господ нямаше да си прави труда да ни дава забрани и предписания.
Трето, не е вярно, че Библията, Корана и Маркс са ти еднакво немеродавни и безразлични. Избора ти на ник показва, че симпатизираш не на някой положителен герой, а на врага на човешкото спасение - Сатаната и на Антихриста, което значи, че няма смисъл да се правиш на свободен от религиозни влияния атеист.
Последно редактирано от defender : 09-17-2014 на 14:34
Да, аз съм сатанист и боготворя Дявола. Проблем?
https://www.youtube.com/watch?v=t9Y7VQ13SYs
Hail Satan!
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-17-2014 на 18:08
Много по-сериозен, отколкото си в състояние да си представиш. Боготвориш най-окаяната твар във вселената. Това е дъното на възможното човешко падение. Насила хубост не става, човек има свободна воля и естествено Бог няма да вкара в рая насила никого. Щом предпочиташ да се мъчиш в ада заедно с бесовете, значи си изтрещял тотално. Аз не смятам, че има полза да се занимавам повече с теб, тук думите не помагат. Оставям те на великата милост на Господа и се моля да ти даде покаяние. Отписвай се овреме от губещия отбор!