Първоначално написано от
DoctorSatan666
Мерси за религиозния псевдо-психопортрет, балък смешен. Това че ме дразниш с напъните си да даваш категорични определения на понятия и явления от позицията (на посредник) на някаква фалшива авторитетност (която естествено е само в твоите очи), съвсем не е причинено от какъвто и да е тип вяра в антични приказки, още по-малко пък в пословичните им морални разграничения и догми. Последните съвсем не се разграничават от тези в другите психо-социални конструкти, където вярата също е основния компонент в съставянето на всякакви норми, закони, препоръки, разграничения, забрани и пр. - И зад всичкия тоя изфантазиран фалш от всевъзможни простотии отново стоят съвсем простички, съвсем човешки желания и подбуди, от същите се водят всяка група вярващи - издиганията на авторитети се правят от тия, на които им липсват(трябват) такива и затова ги търсят извън себе си ; издигането на композиция от идеи, обединени от груповата вяра в обещания за нов, по-добър, съвършен свят, за крайна победа,за свобода, за спасение, за рай, се извършва от тези, които привиждат края на собствените си проблеми във външно решение; издигането на кодекс, лесна рецепта за начин на живеене, на готов извървян вече път - това е за онези, които нямат свой път и затова вечно ходят по-стъпките на другите..... и т.н. и т.н. Естествено всичко туй е невидимо за вярващия - и как иначе...
За мен няма никакво значение дали ще ми рецитираш Маркс, Коранът, Библията или каквато и да е друга плебейска шитня - оставаш си просто един от многото взели се насериозно палячовци. Така че взимай си лайняните мненийца и линкове и се омитай....