- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
детлок, ето тук ванилка беше писала подобно в послеписа http://vanillka.com/2013/07/31/vanil...-needs-a-hero/
но това е един мъничък примерн за вманиачения й и консервиран мироглед ;/
и съм съгласна с нели, наистина не търпи критика
и с това съм съгласна
освен това и от самите клиенти
но такива цени наистина ми се струват с надценка
друг е въпросът, че Понякога, ако се изкуша много, не ми пука за надценка (не само за храните) : |
а относно огромния бургер
много е забавно да ядеш такъв :д
а пък да ви се похваля, че аз правя много вкусни крутони
и от тях се сетих за братовчед ми, който държа да ви похваля
готви божествено и е много готин, докато готви, същински джейми оливър
жена му ще трябва да мине на разпит пред мен, преди да си го дам
хаяши, зърнени блокчета е :д
ядки можеш да си взимаш, сандвичи, макарони, салати с крутони/ядки или без, шоколад, бисквитки, фреш/чай/капучино в термосче
ти си много мъничка, недей тъй, защото калпазанка ще ти ограничи достъпа до форума, докато не се научиш на ред
не съм луда, просто ми се коментираше ;/
Последно редактирано от galaxy29 : 09-28-2014 на 21:26
А аз да кажа за надценката. Ако това, което си вложил в продукти е 30 лв., напълно нормално е тортата да струва 60-70. Там се включва 20% ДДС, пари за режийни, пари за заплати, а и някаква печалба от цялото това нещо. Не че аз бих дала толкова много, при положение, че мога да си направя сама даденото нещо. Просто казвам да не съдите толкова много за цената (:
Само като я видя как ми смесва 2 л.ед.ч. и 2 л.мн.ч. ми става ясно колко обръща внимание на детайла. Пък нека се заяждам.
А това горе - бургер ли е, пица ли е, лошо ми става, като го гледам, гнус, гнус.
Имаше едно предаване, в което редовно правиха "ястия" с по 30 хиляди калории. Американци, разбира се, кой друг. И в ютюб ги има сериите, ама изобщо не се сещам как се казваше...
Тази салатка с риба тон, царевица и маруля звучи чудничко, и аз си правих честичко такава миналия семестър.
ще си купя и маслото от орех пък :д
Хаяши, не ти препоръчвам шоколад. Резки покачвания и спадове на кръвната захар са последното, от което имаш нужда.
Хаяши, оризонки, протеинови барчета, може в кутия за съхранение на храна да си сложиш и някаква салата без дресинг и мазнина, някаква пълнозърнеста багета с риба тон и там каквото обичаш иии друго не се сещам за сега...
cuz I swear, I don't care ... ;]]
Това е така. Цените са й нормални за това, което е вложила тя. Аз не съм на мнението, че на Неделя тортите са по 30-40лв, защото няма висока надценка - и там е същата вероятно, просто готвят с евтини боклуци.
Но аз в момента не съм човек, който би дал толкова пари за цяла торта. Защото обичам да се занимавам със сладкарство, защото все още мога да отделя от свободното си време и така. След време, обаче, ако не ми се занимава, ще се доверя на някого, за когото знам, че работи с качествени продукти, въпреки цената.
А иначе за парче торта съм окей да дам 5-6лв, колкото да опитам. И около 2лв за бисквитка/мъфин не ми се струват много. :д
иначе моята пица е най-яка пък.
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...9c&oe=54BE7676
Тука ситуацията стана малко "пицата ми е много по-добра от пицата ти".
Някой може ли да ми даде рецепта за нещо с домати, свинско месо и лук? Смятам утре да направя нещо за нашите, а не ми идват никакви идеи на ум, та реших, че може би ще помогнете с избора.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Тази медена горчица се каня да я правя от доста време. Иначе благодаря ви за идеите! Както и за пояснението за зърнените блокчета, на които аз все Корни им викам.![]()
Шоколадът помага много, особено в онзи момент когато вече съм започнала да не виждам и да не чувам наоколо и съм на 5 минути от сгромолясване на пода. За разлика от кафето не ми прави и откат после. Случвало ми се е почти да припадна от кафе дори и преди да го пия да си ми е окей кръвната захар. Шоколадът помага дотолкова, че да успея да се завлека до магазина и да си купя храна. Но естествен, не е много практичен за чантата, че се разтича и вече не нося. Плюс, че аз наистина мразя шоколад и не мога да изям повече от 1-2 парченца, не си представяйте, че опустошавам по една опаковка.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
ами аз изброих няколко алтернативи на джънк фууд, хипогликемичната подробност съм я изпуснала
иначе не знаех какви храни са подходящи при такова състояние и се разчетох
значи в крайна сметка не е толкова общо, ами си е индивидуално?
а пък шоколада наистина се разтича, не съобразих
помня един път ми се беше преобразувал в течен и такова облизване на пръсти падна :д
хаяши, може да си правиш и трюфели ден/дни преди това, които са истинска наслада за устната кухина и душата, пък и според мен биха били подходящи за такива случаи
а относно надценката, аз се изказах малко прибързано
съгласна съм, че е нужна
но стига да не е шменти
ванилка всъщност наистина си е с правото за такава
на някои места, meli melo paris (не е хранително, но това ми хрумна) примерно, точно си шмекеруват според мен
аз бях попадала на разни солидно оценени неща там, които в primark ги имаше същите, на съвсем нормални земни цени
интересно ми е вие на какво мнение сте за това, защото не съм сигурна, дали съм в правото си?
а пък стига сте си мерили пиците
ще ги изям и трите
https://www.facebook.com/vanillakitchenbg
аз я открих още преди да си отвори ванилницата, и мен ме дразни на моменти с изказванията си, чувала съм и лоши отзиви за обслужването на място, ама все пак съм навита да отида да хапна там :д
Е, за свинското нямаш ядове.Най - лесно е (и вкусно): свинското да го нарежеш или на кубчета с големина като хапки или на пържолки, но ако е на пържолки, начукай ги. Доматите, ако са ти цели, ги настържи примерно, но най - добре е с доматено пюре (не сок), например за половин кило свинско (шол или врат взимам аз), една водна чаша домати. може да сложиш една - две кафени чаши червено вино, може и да не сложиш. Лукът го режеш на шайби или на полумесеци. Единият вариант е да го печеш заедно с манджата, друг, който мен ме кефи, понеже обичам да ми хрупа, е да го сложиш със сол и червен пипер и да го начукаш леко, ама не да го смачкаш, а само да се омеси хубаво с подправките. Черен пипер, червен пипер, може и чубрица, ама малко, може и малко горчица, ама да не е от ония със зърната, а да е чиста. Слагаш тия всичките неща в една тава, объркваш ги хубаво, слагаш едно алуминиево фолио отгоре, печеш с фолиото час на 200 - 250 градуса, после махаш фолиото още 15 минути и е готово. А може и месото, ама да е на парче, дупчиш го с ножа, ама не с дебелия, а с някой по - тънък, някъде докъм средата, в дупките слагаш може кашкавал, лук, може морков, може каквото ти душа иска, може чесън. това нещо отгоре го мажеш с мааалко мед или с малко кафява захар и го оставяш 2 3 часа в хладилника и печеш. Идеи много.
![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
http://www.1001recepti.com/recipe/?r...n-kebap-s-oriz Само, че на мен повече ми допада с гарнитура картофено пюре![]()
cuz I swear, I don't care ... ;]]
С тези смеещи се емотикони, които ме разсейваха през цялото време докатo четох поста ти, имах чувството, че "разговарям" с напушен, който не е много сигурен какво говори.
А иначе благодаря ти за идеите. Добре, че не реших да готвя вчера по мой експеримент, понеже като прочетох поста ти, ми дойде една много интересна идея. ;3 Ще я споделя след като я осъществя, най-вероятно утре някъде по това време. ;д
Благодаря и да TheDevilInMe, че се отзова. ^^
^та той е използвал 2 емотиконки смеещи се?
ох, много обичам картофите, да ги сваря, да си паря пръстите докато ги обеля, да се нацапам цялата, после да ги стискам пет часа с оная преса, че най-накрая да стане на картофено пюреутре ще си направя!
Ехее, що лъжеш, че можеш да готвиш нз..![]()
Майка ти каза, че лъжеш и че не готвишне, че се заяждам, но ми прави впечатление, че адски много си измисляш.. Джъст сейн..
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
мерси, че никой не ми е отговорил
баничка правих
http://i.imgur.com/nKCgtzr.jpg
Здравей!Ами аз съм на 16 чесно казано си падам по сладките неща обичам да готвя със семейството си,но какво правя сама ли ами ето какво: Шоколадов кейк,бисквитена торта,солени мъфини и сладки също, домашна пица,баница,грах с ориз, и такива лесни неща
това е от мен
не слагайте яйца върху баницата преди печене, иначе се спичат лошо, по-скоро я мажете (или напръскайте с пулверизирана) растителна мазнина(слънчогледова или друга), или я залейте с яйца малко преди да я извадите от фурната, така че да не прегорят, а после я напръскайте малко с пулверизирана вода за да се задуши и омекне
Последно редактирано от npp : 10-02-2014 на 18:12