- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Тайната на заетите хора, които все пак ядат здравословно, е предварително подготвяне на храна.
Осени ме вдъхновение по този повод и си купих 400 грама пилешко, което вече беше разделено на късчета. "Мариновах го" със сол и чили сос от азиатски тип за около 2 часа и го завъртях в тигана. Сосчето пусна, месото се запечата много бързо и извършва някакво действие, което не е чисто пържене) Мирише уникално (още не съм го опитала), просто трябва да си намерите вкусен сос - а те на всичкото отгоре са супербюджетни. Аз поне съм фенка на този тип сос, защото придава уникален вкус без да се налага да бъркам 18 съставки в 23.40 вечерта, на всичко отгоре дава една сочност на месото, която ще издържи по-дълго отколкото при марината с водка или нещо такова.
В готов вариант това са 3 порции стабилна добавка към салата, която наистина ще ни засити. Сигурна съм, че може да изкара 3 дни в хладилник.
С една салатка от марулки/айсберг/рукола, домат, царевица и печени чушки ще е направо бомба!
Аз имам малко недоимък на продукти, та ще е зеленийки+домат+краставица +сурова чушка.
Друга добавка към салата, която засища, е боб. Все се каня на салата с боб, червен лук и червена чушка, ама по-скоро за вечеря, де, няма да им лъхам на хората на лук
Едит:
Разбира се, можем да станем и по-екзотични със салатата:
- Спанак, пилешкото, някакви горски плодове и запечени бадеми или слънчогледови семки.
- С ананас също е страхотна комбинация.
- Или пък с малко авокадо за здравословни мазнини.
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-10-2014 на 00:50
Ооооо, най-накрая имам протеин!!!!
*Заминава да търси рецепти за мъфини с протеин в Пинтерест*
Не, нямам си друга работа в 2.55.
Харесах си идея за закуска:
В хлебче се поставя изпечен белтъчен омлет, малко спанак, авокадо и домати. (аз бих си сложила едно яйце, какво ще си играя да отделям белтъци от жълтъци, да не е десерт)
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-10-2014 на 01:10
Пърженото пилешко го мариновам успешно с кисело мляко + табаско + малко мед за една вечер и после се вадят и панират с панировка с минимално яйце и е много готино.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Майка ми снощи беше направила едни много вкусни пилешки хапки. Накиснала ги е със сода, лимонов сок и лимон тузо за 2 часа и после ги е панирала. Предполагам, че и със сусам ще се получат също толкова добре. Бяха у-ни-кал-ни. Даже ме е яд, че не останаха. ;/
Днес за първи път ще правя мусака.
И за втори крем карамел. И за n-ти път самия карамел, дано този път ми се получи.
Ще дам отчет после.
Мусаката мама преди да я пече, първо запържва цялата история и картофите ги подварява, както са нарязани. Готино става.
все тая, важното е каймата да не е на буци и да има повече хора, които не обичат коричката, за да има повече за мен : |
Пантерата ми даде страхотна идея за здравословно и вкусно.
Днес ще забъркам пилешкото с чили соса.
Намерих и рецепта,която да следвам http://www.1001recepti.com/recipe/?r...antna-marinata но няма да слагам бяло вино и ще го направя на тигана, че не ми се включва скарата.
Пак с моя кухненски робот. Още избирам. Защо само единият уж има функция чопър, но и на другите пише че нарязвали зеленчуците перфектно?С каква мощност трябва да е?
Не ме пращайте в мама-та, моля ви, понеже там са само някакви женички, които друга работа си нямат и обсъждат в интернет как си купили уред за 5000 лв, защото онзи евтиният от 4990 не вършел никаква работа.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
бонбон такъв :*
ела да ми бъдеш малка сестричка, да си те целувам и да си те гушкам, да ти щипя бузите и да ти правя прически
защото мойто диване не дава да го докоснеш
и тампони започнала да използва, но не мини, ами нормал...
и аз страдам, защото малката ми трохичка се превръща в хляб ;/
SurfSky, ти ли го измайстори?
Добре де, реших да оставя пилешкото за утре. Забърках едни ръжени спагети с шунка,гъби и сметана. Както винаги, станаха много вкусни. По-късно отивам да тренирам!![]()
http://media-cache-ak0.pinimg.com/73...c18efe203d.jpg
Картофено пюре със соева сметана и малко маргарин, и разни зеленчуци.
http://media-cache-ec0.pinimg.com/73...06024b5774.jpg
InsInspiration![]()
Виж сега, от електротехническа гледна точка не ти трябват огромни мощности, щото предполагам, че едва ли ще бъркаш бетон с него. Да не говорим, че някой като ми каже тва е еди колко си вата, значи е еди кво си - еми същото е и при колите. Карал съм голф 3ка 90 коня и астра г пак 90 коня, ми астрата върви повече в моя случай. Същото е и там - важен е КПД, 400 - 600 вата мисля, че ще те уредят с някоя марка като браун или мулинекс и ще ти е икономичен откъм сметка за тока.