Проблемът не е в това как си го оформил графично, а в съдържанието, т.е. имах впредвид че твърденията не са верни.
Неуспешен като при теб или заблуден като при npp опит да намериш вярата не променя факта, че обектът ѝ съществува. За толкова века има прекалено много успешни опити, за да ги игнорираш с чиста съвест. Не случайно светците са пример за подражание. Били са от всякакви възрасти и съсловия,но са намерили начин. Още повече, че Бог не се крие като шушумига, ако решиш да Го търсиш. Само дето се противи на горделиви, а на смирени дава благодат. Та намирането на Бога не е само интелектуално упражнение, а трябва и да посвиеш перките и да се пазиш от пороци. А нали и гордият ум не иска да си признае незнанието, и се напъва да се оправи сам, не признава опита на по- мъдрите и не търси и не изпълнява съветите на по- опитните. Никой не е успял по този път,така че си помисли ти къде си оплескал работата. Ти си се отказал, npp колкото и да препрочита Библията не иска да види, че човек от човек се учи, а не се абонира директно за откровения и наставления свише. Нашият човек пък е повярвал на клеветите на лукавия лъжец, че Бог е някакъв деспотичен Big Brodher и се е панирал от ужасите, които се мътят в главата му... Абе хора, няма нужда да ходите през 9 земи в 10а, защо усложнявате толкова нещата и сте тръгнали сами да изобретявате всичко! Нима църкви и манастири са затворени, свещениците са избити, а вярващите не смеят да се покажат?
Та в резюме, неуспешният опит, ако човек не си види грешката и не се помъчи да я поправи не го обогатява. И извода аз съм врял и кипял в тези неща е дълбоко погрешен. Търсил си под вола теле и не си намерил. Имаше един афоризъм от времето на соца - някои наричат растежа на грешките си грешки на растежа.
Аз уважавам правото на всеки да си изгражда позиция по мирогледни въпроси. И Бог никого няма да набута насила в рая. НО!
Човек, който е духовно неграмотен не бива да се смята за спец по неща, от които не разбира, ако иска да бъде честен пред себе си. Ако си обущар - гледай си работата и не отивай по-далеч от обувките. Уважавам ти труда и уменията, но никой не е длъжен да ти слуша глупостите, когато изказваш мнения за неща които не познаваш. То си личи от километри, когато говориш за неща от които нямаш не само опит, ами и понятие. Например какъв молитвен опит имаш, та твърдиш, че молитвата била голяма простотия?!!
Ето защо смятам в удобно време да дам, моля за извинение, ама поне малко по- компетентно мнение по графично прегледно структурираните ти твърдения.
П. С. За разлика от теб, аз не смятам, че разговор между атеист и вярващ е безпредметен. Преди доста време попаднах на едно интересно изказване на западноевропейски католически проповедник. Той казва, че за него като свещеник е голямо щастие да попадне на атеист в днешно време. ,, С атеиста имаме общ проблем, само че го разрешаваме по различен начин. С такъв човек съм готов да дискутирам винаги. Но какъв духовен разговор би могъл да проведа с преобладаващата маса хора, които заявяват, че това, дали има Бог или не просто не ги интересува''