- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
написах баси дългия пост, ама спрях за няколко вдишвания, че да се успокоя след помията, през която минах в онази статия, и прецених, че е най-добре да те послушам и да си замълча.То ясно, че няма да искаш, та следователно и няма да получиш отговор, ама тогава поне спри да питаш. Щото точно това е лицемерие, дето ти е любима дума,демек съдиш за другите според себе си.
По принцип не съм фен на теорията за религиозната толерантност и мисля, че трябва да почнем да ви вкарваме по затворите като си отворите устите по наболели обществени проблеми. Докато си четях поста обаче осъзнах, че греша.
Осъзнах, че сте психично болни или емоционално слаби, а към такива хора е нередно да проявявам агресивно поведение. Дразни ме, че сте такъв трън в задника на тези от нас, които искат да живеят на спокойствие и лишени от племенния ви морал, но е най-добре да бъдете игнорирани, вместо оплювани.
Смис. аз бях спрял да пиша в този раздел -- дори нз защо се разписах в тази тема, но след прочита на тази статия ми стана пределно ясно, че и да слезе този ваш бог от небето, да заколи майките ви и да си направи гердан от червата им, вие пак ще вярвате в неведомите пътища господни. А аз просто ще си кажа деба, тоа верно бил истински -- и ще се огледам за тръба, с която да му пукна динята.
Та така. Благодаря ! Наистина преживях някакъв катарзис -- колкото и нелеп да е поводът.